Lagbanner
2024-02-03 16:00

Blackburn - QPR

Inför Blackburn-QPR
Isaac Hayden, på bilden i Newcastle-tröja, lånas in för resten av säsongen och kan debutera redan mot Blackburn i helgen

Inför Blackburn-QPR

QPR fick in tre nya spelare under transferfönstret. Kanske kan det ge laget en väbehövlig boost när vi ska upp till Lancashire för att möta Blackburn på Ewood Park, en arena som vi inte har vunnit på sedan millenieskiftet


QPR kunde inte följa upp vinsten mot Millwall utan fick bara 1-1 i hemmamatchen mot Huddersfield. Det innebar också att vi missade chansen att ta oss över strecket, det är fortfarande 3 poäng upp till just Huddersfield. 

En riktigt dålig fotbollsmatch där nog Huddersfield var det bättre laget. Cifuentes ställde upp med samma startelva som mot Millwall men fick inte alls samma respons. Domaren Steve Martin blåste sönder matchen och bidrog starkt till att den blev väldigt sönderryckt. Sam Field var en av 7 spelare som fick syna det gula kortet och då detta var hans 10:e varning innebär det att han är avstängd de 2 kommande matcherna. Jack Colback fick sitt 9:e kort och blir alltså avstängd vid ett till.

Visst var det offside på Huddersfields ledningsmål? Inte på målskytten men killen som skarvade bollen vidare. Starkt iaf att inte gräva ner sig med ett mål i baken så sent i matchen och lyckas få in kvitteringen på tilläggstid. 6 poäng hade känts tufft att ta igen, nu lever fortfarande hoppet

Cifuentes var inte så nöjd efter matchen: “Jag är inte särskilt nöjd med prestationen. Det var ingen vidare match. Det var många avbrott i spelet och många frisparkar. Det var verkligen inte våran bästa insats och det är jag besviken över. Å andra sidan är jag väldigt nöjd med inställningen. Vi gav aldrig upp och målet vi fick in kan ha stor betydelse i slutändan. Sedan jag kom hit har killarna tävlat riktigt, riktigt bra och i en match som den här där vi inte fick till vårat spel och vi var långt under de nivåer vi vill prestera på så kämpade vi i alla fall till oss en poäng. Huddersfield spelade väldigt fysiskt och vi kunde inte få någon kontinuitet. Varje gång vi spelade oss förbi pressen blev det frispark. Vi fick aldrig momentum i matchen.  Vi får ta match för match nu. Vi vet vilken uppgift vi har framför oss, en stor utmaning. Jag var fullt medveten om hur läget såg ut när jag kom hit. Vi måste fortsätta att slita, vara ödmjuka och förbättra insatserna. Då är jag säker på att vi kan hävda oss väl”

Han är desto mer nöjd med att ha fått in tre nya spelare i truppen: “Det var inget enkelt fönster för oss med tanke på den finansiella situationen men klubben har gjort ett riktigt bra jobb med att hitta spelare vi har råd med och som ville komma till oss. Det är mycket viktigt med tanke på var vi ligger i tabellen. Vi behöver spelare som vill spela för QPR och anta den utmaning det är att vara i läget vi befinner oss i. Det var ett riktigt bra fönster med tanke på våran position. Isaac Hayden har stor erfarenhet från championship och PL. En riktigt bra mittfältare som är placeringssäker, är smart taktiskt och bra defensivt. Joe Hodge är mer av en box-till-box spelare som är bekväm med bollen. Michael Frey är väldigt bra i den sista tredjedelen. Vi har ofta tagit oss fram till den sista tredjedelen utan att lyckas göra så många mål som vi borde och där tror vi att Michael kan bidra”

Alla tre åker med truppen till Blackburn och det gör också Reggie Cannon som har återhämtat sig efter skadan som tvingade honom att bryta matchen mot Huddersfield tidigt i den första halvleken. Det innebär alltså att förutom Sam Field och Rayan Kolli så är alla tillgängliga

Motståndarna: Blackburn Rovers
Blackburn missade play-off förra säsongen med minsta möjliga marginal. Dom tog lika många poäng som Sunderland, men hade sämre målskillnad. Till den här säsongen tappade dom ledande spelare som Ashley Phillips, Ben Brereton Diaz och Bradley Dack och sådana ersätter man inte så lätt. Därför är det ingen överraskning att det inte har gått så bra den här säsongen. Efter att dom har tagit 5 poäng de 10 senaste matcherna ligger dom på 18:e plats med 33 poäng. I den senaste matchen spelade dom 1-1 mot Huddersfield. 

Fast mötte inte vi Huddersfield i den senaste matchen? Jo, det stämmer. Blackburn spelade sin senaste ligamatch för två veckor sedan, dom spelade istället FA-cupen helgen som var (i måndags mer exakt) och avancerade till 5:e omgången genom att vända underläge till vinst med 4-1 hemma mot Wrexham. 

Manager för Blackburn är den tidigare MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson och han spelar oftast 4-2-3-1.  Den svenska målvakten Leopold Wahlstedt värvades från norska Odd Grenland inför säsongen och har hållit nollan 4 ggr på de 18 matcher han vaktat kassen. Nu är dock Aynsley Pears tillbaka efter skada och han verkar fortfarande vara Tomassons förstaval. Trots att dom ligger relativt långt ner i tabellen har dom ändå chippens skytteligaledare Sammie Szmodics som har gjort 16 mål hittills. På skadelistan finns försvararna Hayden Carter och Harry Pickering, samt anfallaren Ryan Hedges

Inbördes möten, en sorglig historia
Vi har haft väldigt svårt för Blackburn under 2000-talet. Av 21 ligamatcher har vi bara vunnit 3, spelat 6 oavgjorda och förlorat 12. En av dessa 12 matcher var mötet på Loftus Road i oktober som Blackburn vann med klara 4-0. Vi har förlorat de 6 senaste matcherna på Ewood Park och inte vunnit där sedan 1999/00. 

Huvuddomare är Geoff Eltringham från County Durham, assisterad av Mark Russell och Shaun Hudson. Eltringham har dömt 18 matcher den här säsongen och under dessa har han delat ut 74 gula och 1 rött kort. Avspark 16:00 och du kan se matchen med QPR+, Come On U R’s!

Jörgen Tjärnström2024-02-02 17:42:25
Author

Fler artiklar om QPR