Lagbanner
2024-09-28 13:30

Blackburn - QPR

Inför Blackburn-QPR

Inför Blackburn-QPR

QPR åker upp till Lancashire för match mot hittills obsegrade Blackburn. Vi brukar ha problem mot Blackburn och inte minst på Ewood Park men vi lyckades vinna där förra säsongen. Läge för repris?

QPR fick, kanske lite turligt, oavgjort i hemmamatchen mot Millwall. Gästerna tog ledningen i den 34:e minuten och Michael Frey placerade in kvitteringen i den 40:e efter ett fint anfall där han blev frispelad av Dembélé. Det var Millwall som hade flest och bäst chanser men antingen missade de målet eller så stod Paul Nardi i vägen. R’s bästa chans till ytterligare mål hade Jimmy Dunne som hade överlistat målvakten med en nick men det stod en försvarare på mållinjen och kunde avvärja. Som helhet en dålig match där vi får vara glada åt att vi inte förlorade. Vi ligger på 14:e plats i tabellen med 7 poäng, det är 3 poäng till nedflyttningsstrecket och 4 till play-off.

Marti Cifuentes var besviken efter matchen: “Vi gjorde ingen bra match, vi spelade inte på det sätt som jag vill och inte på den nivå som jag vill. Vi hade det stundtals tufft och även om vi också hade bra perioder måste vi förbättra oss. Jag visste att det skulle bli en svår match om vi inte kunde spela vårt spel och i första halvlek spelade vi tyvärr väldigt långsamt. Det blev bättre i andra, men vi hade svårt att spela bollen på marken. När inte spelet fungerar måste man tävla så bra som möjligt och det här laget har en bra moral. Vi tar med oss lärdomarna från matchen och vi måste spela mycket bättre om vi ska kunna ta poäng i Blackburn”

Motståndarna Blackburn Rovers
Klubben grundad: 1875
Hemmaplan: Ewood Park, med en publikkapacitet på 31367 pers
Manager: John Eustace (2:a säsongen)
Placering förra säsongen: 19:e

Nyförvärv: Jack Barrett (målvakt, från Everton), Bálazs Tóht (målvakt, från Fehérvár), Danny Batth (mittback, från Norwich), Todd Cantwell (mittfältare, från Rangers), Makhtar Gueye (forward, från RWD Molenbeek), Yuki Ohashi (forward, från Hiroshima), Andreas Weimann (forward, från Bristol C), samt de inlånade spelarna Owen Beck (vänsterback, från Liverpool), Lewis Baker (mittfältare, från Stoke) och Amario Cozier-Duberry (off.mittfältare, från Brighton)

Spelare som lämnat: Leopold Wahlstedt (målvakt, till AGF Århus), Sammie Szmodics (off.mittfältare, till Ipswich), Semir Telalovic (forward, till SSV Ulm) och Sam Gallagher (forward, till Stoke), dessutom är mittfältaren Jake Garrett utlånad till Bristol Rovers och forwarden Jack Vale utlånad till Motherwell.

Efter att ha varit och nosat på play-off platserna två säsonger i rad var Blackburn en hårsmån från att åka ur chippen förra säsongen. Tack vare vinster på bortaplan mot topplagen Leicester och Leeds (samt ett kryss mot Coventry) under de sista omgångarna samlade de ihop 53 poäng och slutade på 19:e plats, 3 poäng från League One. Sammie Szmodics, som nu har lämnat för Ipswich, gjorde 27 mål, det är stora hål att fylla, näst bäst var Arnor Sigurdsson på 5.

Men hittills den här säsongen har de överträffat förväntningarna och är obesegrade efter 3 vinster på hemmaplan och 3 kryss i bortamatcherna, det räcker just nu till en 4:e plats i tabellen. Den nya japanen Ohashi har gjort 4 mål på 3 starter och 3 inhopp, en spelare att se upp med. Andra spelare att ha koll på är mittfältaren Lewis Travis och 10:an Tyrhys Dolan.

John Eustace leder laget sedan februari och den här säsongen har han spelat 4-2-3-1 i samtliga matcher. På lördag får han klara sig utan vänsterbacken Owen Beck som drog på sig ett rött kort i rivalmötet mot Preston förra helgen, och Scott Wharton som förväntas missa hela säsongen pga skada, dessutom finns det frågetecken för Todd Cantwell och Arnor Sigurdsson

Marti Cifuentes tankar inför matchen: “Vi har haft en bra träningsvecka. Jag ska vara ärlig och säga att vi var missnöjda med insatsen mot Millwall, vi styrde inte matchen på det sätt vi hade önskat. Men vi mötte ett lag som inte är lätta att vinna mot, de har spelat bra men kanske inte fått resultaten med sig. Även om vi inte gjorde en jättebra match så tävlade vi och fick en poäng. Blackburn har förändrats mycket från förra säsongen och de har fått en mycket bra start. De är starka defensivt och kontrar bra. De har ett bra flyt och behöver inte många chanser för att såra dig. Merparten av målen har kommit på kontringar och de har skickliga spelare på många positioner”

Skadelistan hos vårt lag har förändrats med Morgan Fox och Ilias Chair tillbaka i full träning medan Jack Colback och Liam Morrison är skadade: “Ilias smittar av sig med sin positiva inställning och Morgan är ett proffs som ställer krav. De har gett oss ny energi och det känns jättebra att ha dem i truppen igen. Vi får se när de är redo för match igen, men det blir nog snart. Liam Morrison har haft problem med ett knä av och till ett tag och har gjort en mindre operation som kommer att hålla honom borta ett antal veckor, men han är optimistisk och kommer att komma tillbaka starkare. Jack Colback fick en smäll på knäet mot Sheffield W och missar definitivt matchen på lördag, vi får se om han kan spela nästa vecka”

Vi har haft väldigt svårt för Blackburn under 2000-talet. Av 22 ligamatcher har vi bara vunnit 4, spelat 6 oavgjorda och förlorat 12. Förra säsongen vann Blackburn med klara 4-0 på Loftus Road medan vi vann med 2-1 på Ewood Park efter att ha gjort 2 mål inom loppet av 3 minuter (ett självmål och ett mål av inlånade Joe Hodge). Det var också första vinsten på Ewood Park sedan säsongen 1999/2000

Huvuddomare är Craig Pawson från Yorkshire, assisterande domare är Marc Perry och Mark Scholes. 45-årige Pawson är FIFA-domare sedan 2015 och dömer huvudsakligen PL. Detta blir hans sjätte match för säsongen och hittills har han delat ut 24 gula och 1 rött kort. Avspark kl 13:30, ingen kul match för bortafans men för oss utanför öriket ser det ut som om man kan se matchen med QPR+, Come On U R’s!
 

Jörgen Tjärnström2024-09-27 16:10:00
Author

Fler artiklar om QPR