Lagbanner
2023-03-14 20:45

Blackpool - QPR

Inför Blackpool-QPR

Inför Blackpool-QPR

QPR tog en efterlängtad seger i lördags när Watford besegrades med matchens enda mål. På tisdagen väntar nedflyttningshotade Blackpool på bortaplan.

Lördagens tre poäng mot Watford var efterlängtade och mycket viktiga i kampen om att undvika att på allvar bli inblandade i bottenstriden. På tisdagen ställs QPR mot Blackpool och trots att motståndarna har sex poäng upp till säker mark så ställs man mot ett lag som inte förlorat hemma på de sex senaste matcherna i liga- och cupspel.

Problemet för laget som sedan i mitten av januari tränas av Mick McCarthy - som tog över efter att Michael Appleton fick lämna - är att man bara vunnit två av de där sex hemmamatcherna samt att den ena av de två vinsterna kom i FA-cupen. Inför veckans omgång ligger man på plats 22 i tabellen med 32 inspelade poäng. Efter sig har man Huddersfield och Wigan, som även de har samma poängskörd, men marginellt sämre målskillnad. Ovanför strecket har Cardiff 38 poäng , Rotherham 40 samt QPR 42. Samtliga lag har spelat 36 matcher och det återstår alltså tio omgångar.

På de 36 spelade matcherna har Blackpool bara gjort 33 mål framåt i ligaspelet. Av dessa har Jerry Yates stått för nio i ligaspelet (samt ett cupmål) och detta leder han den interna skyttligan på. McCarthy har en hyfsat hel trupp att välja från, men saknar anfallaren Shane Lavery på grund av skada och troligen även anfallskollegan Gary Madine som fick avbryta lördagens bortamöte mot Bristol City (förlust med 2-0) redan i den sjätte matchminuten.

Vidare så behöver Rangers försvar se upp med före detta QPR-spelaren Josh Bowler. Bowler, som i unga år lämnade klubben för Everton, var den som avgjorde mötet på Loftus Road med ett mål strax före paus. Vinsten i W12 är förresten bara en av tre matcher som Blackpool vunnit på bortaplan under säsongen. Är någon förvånad?

Det jublades rejält på Loftus Road i lördags då QPR vann med 1-0 mot Watford. Detta efter en bra insats från hela laget i en match där QPR var närmre ett andra mål än vad Watford var att kvittera. Mot Watford valde Gareth Ainsworth att spela med tre centrala försvarare. Sam Field tog klivet ner från mittfältet och detta gav önskat resultat. Jimmy Dunne och framförallt Rob Dickie gjorde sina bästa matcher på länge samtidigt som Aaron Drewe och Osman Kakay stod för bra insatser som "wingbacks". Den unga duon från de egna leden fick bra hjälp från de mer etablerade spelarna och spelarnas insats på banan fick även i gång lite stämning på läktarna.

Framåt var Lydon Dykes tillbaka efter sjukdom och stod för en bra insats (även om den inte hade varit okej i 2. Bundesliga, Hockeyallsvenskan eller botten av Allsvenskan) tillsammans med Chris Martin. Tim Iroegbunam gjorde mål för andra hemmamatchen i rad och laget visade att man kan spela bra även utan skadade Ilias Chair och Chris Willock.

Då flera spelare, bland annat hela den backlinjen som inledde säsongen, fortsatt är skadade så kommer det troligen inte att bli några större förändringar i startelvan. Chair och Kenneth Paal har börjat träna igen, men är troligen inte aktuella förrän mot Birmigham på lördag medan Willock, Leon Balogun, Jake Clarke-Salter och Ethan Laird varit nära comeback i flera veckor, men gång på gång fått nya problem.

Avspark sker klockan 20.45 och kommer att visas på QPR+. Domare är Dean Whitestone - en rutinerad herre på denna nivå med 29 dömda matcher i Championship under säsongen. Han har delat ut exakt tre gula kort i snitt per match (87 totalt) samt tre röda så här långt.



 

Simon Ståål2023-03-13 23:09:29

Fler artiklar om QPR