Lagbanner
Brentford Community Stadium, 2020-11-27 20:45

Brentford - QPR
2 - 1

Inför Brentford-QPR
Vi kan ramsan vid det här laget...

Inför Brentford-QPR

QPR har ett dystert facit när det gäller TV-sända fredagsmatcher de senaste åren. Sedan 2014 har man bara vunnit en gång på 19 försök och nu ställs man mot Brentford på bortaplan.

QPRs lagbuss gör på fredagen den korta resan till Hounslow inför fredagskvällens möte med Brentford på deras nya arena. Det är ett möte som många för några månader sedan inte trodde skulle bli av denna säsongen då hemmalaget var ytterst nära att ta sig upp i Premier League.

Efter en alldeles vanlig inledning på fjolsårssäsongen tog laget sig i mitten av december upp på kvalplats och låg sedan kvar där säsongen ut. Man hade chansen att ta sig upp på en direktuppflyttningsplats under de två sista omgångarna efter en imponerade svit på åtta raka vinster, men två förluster ledde till att man blev kvar på tredjeplatsen. Man vann sedan kvalsemin med totalt 3-2 (0-1, 3-1) mot Swansea innan man föll med 1-2 efter förlängning mot Fulham i finalen.

Under sommaruppehållet gjordes, utöver flytten från Griffin Park till nybyggda Brentford Community Stadium, en del värvningar och andra spelare lämnade, men främst handlade det om breddspelare tills dess att man sålde anfallaren Ollie Watkins till Aston Villa för en summa som sagts vara 28 miljoner pund. Watkins spelade samtliga ligamatcher förra säsongen och stod för inte mindre än 25 mål. I oktober lånades sedan Said Benrahma, som stod för 17 mål förra säsongen, ut till West Ham och lånet kommer att bli en permanent flytt.

Trots att man tappat dessa två spelare så har laget tillhört förhandsfavoriterna. Inför helgens omgång ligger man tre poäng från en kvalplats och har sex raka matcher utan förlust under den senaste månaden. Fyra av dessa har visserligen slutat oavgjort, men laget har inte heller släppt in något mål på de tre senaste matcherna och får gälla som storfavoriter i matchen.

QPR har haft en okej vecka efter 1-1 mot Watford i lördags och 3-2 mot Rotherham i tisdags. Mot Watford stod man för en bra andra halvlek efter ett ha släppt in mål tidigt i matchen. Mot Rotherham var det tvärtom och man gick till halvtidsvila med ledning 3-1 och bud på fler mål. Därefter tappade man spelet och Rotherham kunde redcuera och var även när att få med sig en poäng hem.

Mittbacken Rob Dickie tvingades stå över de två senaste matcherna på grund av en fotledsskada, men har tränat i veckan och kan förhoppningsvis spela. Det är välkommet eftersom Conor Masterson spelade större delen av matchen mot Rotherham med bruten näsa och Yoann Barbet fick en smäll i matchens slutskede. Mark Warburton säger sig dock ha alternativ i form av Dominic Ball och Geoff Cameron. Bägge spelar främst mittfältare, men Warburton påminner i en intervju med West London Sport att Ball har över 100 matcher som mittback på meritlistan och att Cameron spelade flera matcher i Premier League som mittback för Stoke.

I övrigt har QPR inga större skadebekymmer och det är främst George Thomas som saknas. Han spelade visserligen en timme i tisdags, då U23 spelade 0-0 borta mot Colchester, men troligen får vi vänta ytterligare någon vecka innan han är med i matchtruppen igen.

Brentford borta är aldrig någon lätt match, men det faktum att QPR på sina 19 senaste matcher en fredagskväll har en vinst och 18 förluster gör att man som supporter inte har några större förhoppningar på ett resultat och får vi bara med oss en poäng så skall vi vara nöjda. Eftersom matchen TV-sänds så går det inte att streama den via QPR+, utan de som vill titta får göra detta via Viaplays app eller på Viasat Sport Extra. Avspark är på klassisk veckomatchtid, dvs 20.45.

 

Simon Ståål2020-11-26 22:34:52

Fler artiklar om QPR