Lagbanner
2023-04-22 16:00

Burnley - QPR

Inför Burnley-QPR
Ethan Laird verkar ha hamnat i frysboxen hos Ainsworth.

Inför Burnley-QPR

Lite grann av David mot Goliat när QPR åker upp till Lancashire för att möta Burnley. Kan ligans formsvagsste lag hindra serieldarna från aatt ta segern som definitivt avgör serien?


QPR fick bara oavgjort hemma mot Norwich. Lyndon Dykes gjorde R’s mål efter 9 minuters spel och Norwich kvitterade direkt efter pausen.  Cardiff vann med 3-1 mot Watford och Reading spelade 1-1 mot Luton vilket innebär att vi nu bara har 1 poäng till nedflyttnngsplatsen. Från Rotherham på 18:e plats till Reading på 22:a skiljer det bara 3 poäng. Tyvärr har vi klart sämst målskillnad i den kvintetten, storförlusten mot Blackpool kan komma att bli extra ödesdiger i slutändan.

Lite märkligt coachat av Ainsworth kan jag tycka. Först tänker jag då på valet av Aaron Drewe som högerback och uttalandet om Ethan Laird “en bra spelare, men han fick inte plats i laget”? Jag hade ju valt Laird 7 dagar i veckan. Sedan byter han ut Chris Martin och sätter in Albert Adomah, med Chris Willock på bänken? “Han behöver bli bättre tränad” Klarar Adomah att spela de sista 20 minuterna av matchen, kan Willock också göra det, varför ha honom med i truppen öht om han inte kan spela? Samtidigt ser ju han spelarna i stort sett varje dag och jag tvivlar inte en sekund på att Ainsworth vill det bästa för klubben. 

Inför den tuffa bortamatchen mot Burnley säger han: “Det kommer att bli en härlig atmosfär på ett utsålt Turf Moor, men QPR brukar kunna göra bra ifrån sig vid sådana tillfällen. Vi har inget att förlora, alla förväntar sig att Burnley ska avgöra serien på lördag men vi ska göra allt vi kan för att stoppa dom. Det var en bra inställning i onsdags och kan vi ta med oss det finns en chans att vi kan förstöra festen. Alla har redan räknat ut oss i den här matchen och många har redan räknat ut oss i serien också. Jag kommer att påminna grabbarna om detta och försäkra mig om att de inte fruktar någonting. Den inställningen vill jag se”

Osman Kakay är borta resten av säsongen med en knäskada, Sinclair Armstrong är tillbaka i träning efter sin skada men det kanske är för tidigt att ta ut honom i truppen redan? Stefan Johansen är också osäker, han missade Norwich-matchen pga skada. 

Motståndarna
Burnley har motsvarat alla högt ställda förväntningar och klarade av att ta sig tillbaka till Premier League. Och man har gjort det på ett imponerande sätt. Bara 2 förluster på hela säsongen, flest gjorda mål (80 st) och färst insläppta (32 st). Dock har de slarvat bort möjligheten att ta flest poäng i serien genom tiderna genom att kryssa i de två senaste matcherna mot våra konkurrenter i bottenstriden Reading och Rotherham. Detta innebär också att de inte har vunnit serien än, för att inte Sheffield Utd ska kunna komma ikapp behövs en vinst till och mycket talar väl tyvärr för att de fixar det hemma på Turf Moor på lördag. 

Manager är Vincent Kompany, en av kandidaterna till "Årets manager” i chippen och även till jobbet som ny manager för Chelsea,  och han har nästan hela säsongen spelat 4-2-3-1. Den interna skytteligan leds av lånet från Southampton, Nathan Tella som har gjort 17 mål så här långt. Och även om han nu är skadad och missar matchen på lördag så har dom en sådan bredd att de tex har 8 spelare som har gjort 4 mål eller fler. 

Hjalmar Ekdal som värvades från Djurgården i januari är också skadad, däremot hoppas Kompany få tillbaka den offensivt starka duon Jay Rodriguez och Josh Brownhill

Burnley har varit en svår motståndare för oss under 2000-talet. Av 23 matcher har vi bara vunnit 4, 6 matcher har slutat oavgjort och vi har alltså förlorat 13. En av dessa förluster kom i december på Loftus Road när Burnley vann med 3-0. Vi har inte vunnit på Turf Moor sedan 2007 (4 förluster och 1 oavgjord sedan dess) och vi har blivit nollade i 6 av de senaste 10 mötena, däribland de 3 senaste

Huvuddomare är Dean Whitestone och assisterande domare är Adrian Waters och Mark Russell. Whitestone har dömt 32 matcher den här säsongen och delat ut 93 gula kort och 2 röda kort. Avspark kl.16:00 och om du vill se matchen kan du göra det med QPR+, Come On U R’s!

Jörgen Tjärnström2023-04-21 19:35:51
Author

Fler artiklar om QPR