Lagbanner
2023-08-12 16:00

Cardiff - QPR

Inför Cardiff-QPR
Steve Cook (i den röd/svarta Bournemouth-tröjan) väntas debutera för QPR i machen mot Cardiff

Inför Cardiff-QPR

Efter storförlust i premiären mot Watford åker QPR till Wales för match mot tippade bottenkonkurrenten Cardiff som dock lyckaders lugga Leeds på poäng i sin premiär.


QPR föll pladask i premiären mot Watford. Asmir Begovic flck vittja nätet redan efter 35 sekunder och efter en bedrövlig första halvlek stod det 4-0 på tavlan. Raset stannade där, förmodligen för att Watford slog av på takten men också för att Begovic gjorde ett antal bra räddningar. Watford hade 13 avslut på mål mot R’s enda. Sinclair Armstrong och Stephen Duke McKenna som bytte av Charlie Kelman och Paul Smyth i halvtid gjorde det också okej, i övrigt finns det en del att oroa sig för.

Särskilt om det är så som Gareth Ainsworth sa efter matchen där han påstod att spelarna gav allt och gjorde det man kunde kräva, men vi mötte ett lag som var mycket bättre. Jag tycker det låter skrämmande, man måste kunna ställa högre krav  på professionella spelare. Vi har möjlighet att bli bättre än förra säsongen men det kommer att kräva tid, tålamod och ett par nyförvärv, sa han också. Nu har han iaf fått in en till mittback (välbehövligt) och hoppas kunna lösa något lån från PL innan fönstret stänger. 

Till WLS säger Ainsworth också att han kommer att göra förändringar för att få ut det mesta av laget, lägga tonvikten på speluppbyggnaden för att kunna utnyttja styrkorna hos t.ex. Ilias Chair och Chris Willock (den sistnämnde byttes in med 3 minuter kvar av tilläggstiden mot Watford, varför då??) Med Steve Cook, och senare också Jack Colback, som kan styra upp defensiven kan det förhoppningsvis ge lite mer frihet till våra kreativa spelare. 

Jimmy Dunne blir borta ett bra tag då man var tvungna att åtgärda hans skadade axel, Jake Clarke-Salter är fortfarande skadad och Jack Colback gör förhoppningsvis sin debut nästa helg mot Ipswich

Motståndarna
Cardiff City
Klubben grundad: 1889 (som Riverside A.F.C:)
Hemmaplan: Cardiff City Stadium, kapacitet 33280
Manager: Erol Bulut (ny för säsongen)
Placering förra säsongen: 21:a 

Nyförvärv: Dimitrios Goutas (CB, från Sivasspor), Yakou Meite (LW, från Reading), Aaron Ramsey (CM, från Nice), Iké Ugbo (CF, lån från Troyes), Karlan Grant (CF, lån från West Brom) och Josh Bowler (LW, lån från Nottingham Forest)

Spelarförluster: Mark Harris (CF, till Oxford Utd), Dillon Phillips (GK, till Rotherham), Tom Sang (RB, till Port Vale), Gavin Whyte (RW, till Portsmouth), Max Watters (CF, till Barnsley), Connor Wickham (CF, klubblös) och Isaak Davies (CF, lånas ut till Kortrijk)

Cardiff har snuddat vid nedflyttning de senaste 2 säsongerna och hade det inte varit för Readings poängavdrag hade dom åkt ur förra säsongen. Denna säsong tippas laget hålla till i botten igen även om värvningen av landslagskaptenen Aaron Ramsey har väckt förhoppningar i den walesiska huvudstaden. 

Försäsongen har bjudit på segrar mot Penybont och The New Saints (båda från Wales högstaliga) samt mot Bristol Rovers, oavgjort mot Cambridge och Wycombe, och förluster på lägret i Portugal mot Braga och Porto

Jag hade vissa förhoppningar om att Cardiff skulle kunna vara en räddningsplanka för oss, men ser man till den första omgången får jag nog omvärdera det. Cardiff fick en drömstart mot topptippade Leeds på Elland Road och hade ledningen med 2-0 i halvtid. Lagkaptenen Joe Ralls fick bryta matchen pga skada efter dryga halvtimmen och i andra halvlek tog Leeds över totalt. Det räckte dock inte till mer än en kvittering i den 95:e minuten. Cardiffs mål gjorde nyförvärven Iké Ugbo och Josh Bowler. I ligacupen i onsdags mönstrade Bulut en helt ny startelva jämfört med ligapremiären. Cardiff vann förvisso mot Colchester men det krävdes straffläggning efter att Cardiff ännu en gång tappat en 2-0 ledning till 2-2. I matchen mot Leeds ställde dom upp 3-4-3 och mot Colchester var det en 4-2-3-1 uppställning, få se vad dom väljer på lördag

Bulut förväntar sig en tuff match på lördag. Han tror att Joe Ralls är tillbaka i spel och i sådana fall är det bara Yakou Meite och Ryan Allsop som saknas

Inbördes möten
QPR har bra statistik mot Cardiff under 2000-talet. Lagen har mötts 32 ggr i seriesammanhang och vi har vunnit 17 matcher, förlorat 8, och 7 matcher har slutat oavgjort. Förra säsongen tog vi 4 poäng mot Cardiff. Mötet på Loftus Road i oktober slutade 3-0 efter två mål av Lyndon Dykes och ett av Kenneth Paal, och på annandag jul spelade vi 0-0 i Wales.

Matchens domare
Huvuddomare är Oliver Langford från West Midlands och assisterande domare är Hristo Karaivanov och Graham Kane. Langford dömde totalt 30 matcher förra säsongen och på dessa delade han ut 113 gula och 2 röda kort. Han blåser igång matchen kl. 16:00 och du kan se den med QPR+, Come On U R’s!

Jörgen Tjärnström2023-08-11 19:13:11
Author

Fler artiklar om QPR