Lagbanner
2020-06-27 13:30

Charlton - QPR

Inför: Charlton-QPR

Inför: Charlton-QPR

Efter debaclet mot Barnsley när championship startade om efter uppehållet väntar London-derby för QPR när man gästar Charlton Athletic på The Valley

Senaste omgången
QPR:s svit på 6 matcher utan förlust bröts direkt Championship startade om efter Corona-uppehållet. Gästande bottenlaget Barnsley tog ledningen redan i den sjunde minuten och kunde också ha gjort fler mål i den första halvleken där våra spelare inte alls tycktes vara redo för match. Om man ser till vilket lag vi mötte så kan då inte jag minnas att jag har sett en sämre halvlek den här säsongen.

I paus byttes Olamide Shodipo in i stället för Luke Amos och andra halvlek blev bättre, inte minst tack vare Shodipos kvickhet och teknik. Dom två bästa chanserna hade Ebere Eze och Jordan Hugill. Eze sköt strax över ribban när han bröt in från vänsterkanten och Hugill försökte med en höger yttersida i ett friläge som målvakten kunde göra en ganska enkel fotparad på.

Trots ett relativt stort bollinnehav lyckades vi bara få 2 avslut på mål under drygt 90 minuter mot ett lag som Barnsley, det är alldeles för dåligt. Dessutom hade vi bara 7 ersättare på bänken fast det är tillåtet att ha 9, har vi SÅ tunn trupp?!?

Efter 38 omgångar ligger QPR på 13:e plats i tabellen med 50 poäng. Det är 7 poäng upp till kvalplats och 9 poäng ner till nedflyttningsstrecket.

Mark Warburton var såklart missnöjd efter Barnsley-matchen: ” Vi svek oss själva. Första halvlek var långt ifrån vad som är acceptabelt och trots att vi blev bättre i andra halvlek var det inte bättre än 6 på en 10-gradig skala” Inför mötet med Charlton säger han ”Det har varit bra intensitet på träningarna i veckan. Charlton är ett av lagen bakom oss i tabellen som kämpar hårt för att klara kontraktet. Vi är själva inte på säker mark än så vi måste gå in till matchen med rätt inställning och respekt för motståndarna”

Nu har Geoff Cameron avtjänat sin avstängning och därmed har Warburton hela truppen tillgänglig för bortamatchen mot Charlton


Motståndarna
Charlton är tillbaka i Championship efter tre års frånvaro. Man tog sig upp genom att sluta på 3:e plats i League One och besegrade Sunderland i play-off finalen med 2-1. Man började också den här säsongen på ett bra sätt och tog 16 poäng på dom 6 första matcherna, men sedan har det gått betydligt tyngre och med 42 inspelade poäng är det numera bara en poäng till nedflyttningsstrecket .

Det har varit rejält rörigt och interna stridigheter i klubbledningen under våren efter ett ägarbyte i januari som inte godkändes av EFL, transferembargo etc. Hur det påverkar laget lär väl framtiden utvisa men i omstarten vann man iaf mot bottenkonkurrenten Hull på bortaplan med matchens enda mål och tog sig därmed upp till nittonde plats i den jämna tabellen.

Två spelare med QPR-anknytning har jag hittat i truppen. Forwarden Tomer Hemed värvades från Brighton i samband med seriestarten och mittfältaren Matt Smith lånades in från Manchester City i januari

Manager för Charlton är (fd?) problembarnet Lee Bowyer och den uppställning han använder mest är 4-4-2 med mittfältsdiamant. Bästa målskytt är den 30-åriga forwarden Lyle Taylor som har gjort 11 ligamål. Såvitt jag har kunnat se har Charlton samtliga spelare tillgängliga inför matchen på lördag


Inbördes möten
Lagen har bara mötts 11 gånger i seriesammanhang under 2000-talet. QPR har 5 vinster och 3 förluster, alltså har 3 matcher slutat oavgjort. En av dom oavgjorda matcherna spelades på KPF Stadium senaste mötet lagen emellan. Den 21 december 2019 slutade matchen 2-2 efter att Charlton kvitterat i den 95:e minuten


Matchens domare
Domare i matchen är Tim Robinson från West Sussex. Han har dömt 22 matcher i Championship den här säsongen och delat ut 69 gula kort, 1 rött kort och blåst straff 9 gånger. Han blåser igång matchen 13:30 (svensk tid) och du kan se den med QPR+ Pass. Come On U R´s!

Jörgen Tjärnström2020-06-26 20:01:07
Author

Fler artiklar om QPR