Lagbanner
2022-11-12 16:00

Coventry - QPR

Inför Coventry-QPR
Seny Dieng är uttagen i Senegals trupp till fotbolls-VM i Qatar

Inför Coventry-QPR

QPR har förlorat två hemmatcher i rad mot lag på nedflyttningsplats. I den sista matchen innan VM-uppehållet väntar en svår bortamatch mot Coventry som är seriens formstarkaste lag.

QPR bröt sin 7 halvlekar långa måltorka i den 2:a minuten av hemmamatchen mot Huddersfield men gästerna gjorde två mål på frispark och vann matchen med 1-2. Efter 20 omgångar har vi tagit 31 poäng och ligger på 6:e plats i tabellen, vid samma tid förra säsongen hade vi tagit 35 poäng och låg 3:a

Vi var nog många som hade hoppats på en rejäl poängskörd den här veckan för att ha häng på topplagen inför VM-uppehållet men trots att vi har kunnat spela med de bästa spelarna (frånsett Stefan Johansen) har vi förlorat två hemmamatcher mot lag på nedflyttningsplats och börjat dala i tabellen. Nu hade vi ju förvisso över 70% bollinnehav och 36 avslutsförsök mot Huddersfield så rimligtvis vinner vi sådana matcher 9 gånger av 10, men det gör inte insatsen mindre frustrerande. 

Michael Beale var också frustrerad: “Vi förtjänade inte någon poäng i dag för innan matchen hade vi pratat om att hur viktigt det var att inte släppa in mål på fasta situationer och kontringar. Ändå släpper vi in två mål på fasta situationer, 5 av våra 6 senaste insläppta mål har kommit på fasta situationer, det spelar ingen roll vad tränarna säger om ingen spelare går på bollen. Däremellan spelade vi riktigt bra fotboll men Huddersfield offrade sig och vore jag deras manager skulle jag vara riktigt stolt över sammanhållningen och arbetsmoralen.

För våran del har den senaste tiden inte varit tillräckligt bra, vi måste vakna. Med tanke på att fasta situationer var ett problem förra säsongen var det en del vi ville förbättra och fram till för ett par veckor sedan tycker jag att vi hade gjort det. Kanske har det blivit någon mental grej de senaste veckorna. Om man varnar med stora bokstäver att fasta situationer kommer att bli viktiga och vi ändå inte kan hantera det förtjänar vi inga poäng. Kanske VM-uppehållet kommer lägligt för oss”


Jag gillar hur Beale arbetar och uttrycker sig som när han berättade varför inte SInclair Armstrong fanns med i truppen, kortfattat kan man säga att hans spelstil inte skulle passa mot ett kompakt Huddersfield. Men jag håller inte med honom om att Albert Adomah gjorde en bra match. Hans inlägg var inte bra. Sedan vet jag inte om Ilias Chair ska bära kaptensbindeln. Det känns som om han tar allt för stort utrymme och det blir något av en one-man-show av alltihop. Seny Dieng räddade poäng mot Norwich men mot Birmingham och Huddersfield har han hamnat på mellanhand ute i straffområdet och blivit överspelad, jag skulle önska en högre lägstanivå om man ska dra en sliten klyscha. Från den positiva sidan tycker jag att Taylor Richards gjorde ett bra inhopp och kunde/borde ha gjort ett par mål. Sam Field och Tim Iroegbunam gjorde bra insatser på mittfältet. 

Luke Amos, Stefan Johansen och Tyler Roberts är skadade, i övrigt full trupp, vilket skulle kunna ge detta lag mot Coventry: Dieng; Paal, Clarke-Salter, Dunne, Laird; Field, Iroegbunam, Dozzell; Chair, Willock; Dykes.

Inför matchen mot Coventry säger Beale till officiella hemsidan:”Coventry är ett stort hot, men det är ett bra läge för oss att vända trenden. Deras säsong har varit en berg-och-dal bana, dom är i bra form men vi vet att det kan vända fort i den här ligan. Det kommer att bli en svår match men jag ser fram emot den och hoppas att vi kan komma igen efter några mindre bra insatser”

Motståndarna
Coventry började bra förra säsongen och var med och kämpade om en play-off plats till månadsskiftet november-december sedan föll man tillbaka och slutade på 12:e plats. 

Till den här säsongen värvade man den offensiva mittfältaren Kasey Palmer (senast i Bristol City) och högerbacken Derni Lusala (från Tottenhams organisation), dessutom lånade man in mittbackarna Jonathan Panzo (från Nottingham Forest) och Callum Doyle (från Man City) samt vänsterbacken Tayo Adaramola (från Crystal Palace). 

Efter 10 spelade matcher låg dom sist i serien med 7 poäng, 8 av dom matcherna hade spelats på bortaplan. Anledningen är att arenan i Coventry ägs av rugbyklubben Wasps och under Samväldesspelen i somras spelades rugby på planen i tre dagar vilket har förstört gräsmattan. Nu har dessutom Wasps hamnat i administration vilket gör situationen ännu krångligare. 

Coventry City har i alla fall kommit igång ordentligt nu och är tillsammans med serieledarna Burnley ligans formstarkaste lag sett över de 8 senaste matcherna med 19 inspelade poäng. På de 10 senaste matcherna har man bara släppt in 5 mål och hållit nollan 7 gånger. I tisdags spelade dom hemma mot Wigan och vann med 2-0 och har på 18 matcher tagit 26 poäng och ligger just nu 12:a i tabellen.

Manager är Mark Robins och han spelar 3-5-2 med lite variation. Framåt handlar det mesta om holländaren Gustavo Hamer och den svenska landslagsforwarden Viktor Gyökeres som toppar den interna skytteligan på 7 mål. Två före detta QPR-spelare finns i truppen; Todd Kane har startat 1 match och gjort 4 inhopp och Jake Bidwell har startat 17 matcher och gjort 1 inhopp, han står noterad för 2 assist och 4 gula kort. På skadelistan finns Matt Godden, Martyn Waghorn, Liam Kelly och Fantasy Dabo, frågetecken för Gustavo Hamer och Michael Rose

Lagen har mötts 18 gånger under 2000-talet, QPR har vunnit 8, förlorat 7, och 3 matcher har slutat oavgjort. Förra säsongen vann vi med 2-0 hemma efter mål av Lyndon Dykes och Yoann Barbet, och 1-2 på bortaplan efter mål av Andre Gray och Albert Adomah

Huvuddomare är Keith Stroud, vi kan väl hoppas att assisterande domarna Andrew Aylott och Ian Cooper kan hjälpa Mr Stroud att inte förstöra ännu en match. Avspark kl. 16:00 och du ser matchen med QPR+. R’s har sålt drygt 3600 biljetter, ännu en gång en fantastisk siffra
 

Jörgen Tjärnström2022-11-11 18:30:19
Author

Fler artiklar om QPR