Lagbanner
St Andrew's, 2022-01-22 16:00

Coventry - QPR

Inför Coventry v QPR
Austin hoppade in mot sin gamla klubb WBA och avgjorde i 90:e. Får han förtroendet från start i Coventry?

Inför Coventry v QPR

Ett QPR i stark medvind med 3 raka ligasegrar, FA Cup-avancemang och med blicken fäst på en direktplats till Premier League tar med sig 4000 supportrar till det första besöket i Coventry sedan 2010.

QPR har haft marginalerna på sin sida på sistone. Sen kvittering i förlängningen och avgörande på 9:e straffen i FA Cupen mot Rotherham följdes upp av en trepoängs nick från Charlie Austin i 90:e mot sin gamla klubb West Brom.

Det var länge sedan det var så här god stämning både i truppen och bland klubbens supportrar. Mark Warburton har lyckats återskapa det Neil Warnock fick till 2011 när Warnock fick till ett lag som var starkare än varje individuell spelare sammantaget, Loftus Road var en kittel och stämningen på bortamatcherna var magisk. Efter 12 månader av fantastiskt spel och en smått otrolig poängskörd, med en supporterbas som tvingats se sitt lags matcher på TV men nu släppts ut på grönbete igen och plötsligt får se ett lag som slåss för tröjan blir kärleken med ens besvarad. Det märks framför allt när klubben ska åka på bortamatcher, trycket på biljetter är enormt. 4000 supportrar åkte till Peterborough och lika många åker som sagt under lördagen över landet till Coventry. Siffror som man får gå tillbaka långt i tiden för att hitta hos QPR.

I truppen har Mark Warburton skapa Neil Warnocks ”Never say die”-mentalitet från 2010/11. QPR har vänt otroligt många underlägen till seger senaste 12 månaderna och avgjort många matcher sent. Under kalenderåret 2021 var QPR tillsammans med de 6 jättarna i Premier League och bulldozern Sunderland från League One de klubbarna som hade högst poängsnitt i hela England.

Viss oro fanns i laget när man klev in januari, från de 24 Championship-klubbarna skickades 12 spelare till afrikanska mästerskapen och av dess 12 kom 3 från QPR: Osman Kakay (Sierra Leone), Ilias Chair (Marocko) och Seny Dieng (Senegal). Mittfältskreatören Chair och keepern Dieng är utan tvekan två av lagets nyckelspelare och att vara dem under en intensiv januari var tufft.

Diengs ersättare Jordan Archer gjorde det bra i cupen mot Rotherham, men i samband med den matchavgörande straff skadade han axeln allvarligt och blir förmodligen borta resten av säsongen. Klubbledningen fick panik, även om Mark Warburton gillar tredjevalet Joe Walsh så kan det betyda skillnaden mellan direktuppflyttning till Premier League och ett missat playoff att tvingas använda en orutinerad burväktare en hel månad.

In plockades snabbt Derbys skotska landslagskeeper David Marshall på ett halvårskontrakt. Marshall hade inte spelat en minut sedan sina tre matcher i sommarens EM, där han bland annat nollade England på Wembley. Hans positionsspel var kanske lite ringrostigt mot West Brom, men han visade pondus i luftrummet och ett rent lakan är ett rent lakan, särskilt mot en toppklubb som West Brom. Marshall kommer säkerligen duga till dess att Seny Dieng kommer tillbaka från Kamerun. Dieng har hållit nollan i sina matcher för Senegal och 25 januari väntar en åttondelsfinal mot Cap Verde. Marshall kommer få sin matchträning…

Försvaret framför Marshall med Rob Dickie, Jimmy Dunne och Yohann Barbet är hårt som granit och svårforcerat. Barbet åkte på en huvudskada mot WBA, men spelade vidare med blodigt bandage som man sällan ser nu för tiden och vi var nog många svenskar Rs som kom att tänka på Terry Butcher på Råsunda 1989.

Framför trebackslinje lär QPR ställa upp med fem mittfältare, Albert Adomah och Lee Wallace på kanterna med Stefan Johansen och Sam Field i mitten och säsongens utropstecken Chris Willock som en offensiv kreativ länk mellan anfall och mittfält.
På topp kommer som vanligt Lyndon Dykes få starta, sen är det 50-50 mellan Andre Gray och Charlie Austin. Austin har brottats med lite vikande form senaste månaderna, men efter målet mot WBA kanske Warburton väljer att titta åt Austin håll när han kritar ner sista namnet i startevlan.

COME ON YOU Rs, mot tre nya!
 

Henrik Swende2022-01-22 02:11:23
Author

Fler artiklar om QPR