2020-02-08 16:00

Huddersfield - QPR

Inför: Huddersfield-QPR
Yoann Barbet är äntligen kvitt sin skada. Tar han en plats laget i bortamatchen mot Huddersfield?

Viktiga poäng på den nedre halvan av EFL Championship står på spel i Huddersfield på lördag när QPR gästar förra säsongens särklassiga PL-jumbo. Ska dryga dussinet svenskar på bortasektionen kunna hjälpa Mark Warburtons lag till en efterlängtad seger?

QPR förlorade hemmamatchen mot Bristol City med 0-1. Gästerna gjorde vad som kom att bli matchens enda mål i den 16:e minuten. En mindre bra första halvlek följdes av en betydligt bättre andra men trots ett stort spelövertag och bollinnehav på över 70% lyckades R´s bara få ett enda avslut på mål under hela matchen, inte bra. På dom två första matcherna 2020 gjorde vi 11 mål, på dom 5 senaste har vi gjort 4... Efter förlusten, som var den tredje på fyra matcher, ligger QPR på 16:e plats i tabellen. Det är nu bara 9 poäng till nedflyttningsstrecket och 12 poäng till play-off

Geoff Cameron är fortfarande avstängd men Yoann Barbet är tillgänglig igen efter sin långa skadefrånvaro.

Även om han har dragit på sig ett antal straffar är Barbet en viktig spelare. På dom 12 matcher han har spelat har vi tagit 23 poäng, på resterande 18 matcher 15 poäng. Nu har ju naturligtvis andra faktorer också spelat in, men ändå intressant statistik.

Frågan är om Warburton vågar spela en matchotränad Barbet från start och vem ska han då peta? Conor Materson har ju gjort det riktigt bra sedan han fick chansen och Grant Hall är lagkapten. Kanske flytta Hall ett steg upp i banan och vila Dominic Ball? Trots allt hoppas och tror jag att Barbet få vänta på sin comeback och att vi startar med samma gubbar som startade senast om inget oförutsett händer innan matchstart.

Motståndarna
Lag som flyttats ner från PL brukar tillhöra favoriterna att gå upp igen men lördagens motståndare Huddersfield tillhör undantagen. Helt förståeligt om man ser till förra säsongen.

Bortser från första halvan av september och några veckor i november var laget aldrig ovanför nedflyttningsstrecket och redan den sista mars var det klart att man skulle åka ur, ett ”rekord” man delar med Derby. Det blev bara 16 poäng på hela säsongen och det var 20 poäng upp till Brighton på rätt sida om strecket när säsongen var slut.

Den här säsongen inleddes på samma bedrövliga sätt och det dröjde till 1 oktober (omgång 10) innan första segern kom. Där hade man en bra period då man tog 15 poäng på 7 matcher och sedan dess har man legat ovanför nedflyttningsstrecket.

Under transferfönstret i januari tog man ett antal spelare. Dom som har gått direkt in i startelvan är den rutinerade mittbacken Richard Steadman (senast i Sheffield Utd) som kom på fri transfer, vänsterbacken Harry Toffolo som köptes från Lincoln och den offensiva mittfältaren Emile Smith Rowe som lånats in från Arsenal. Målvakten Jonas Lössl (lån från Everton) och yttern Chris Willock (lån från Benfica) blev inte registrerade i tid för den senaste omgången men båda kan spela på lördag.

I den senaste omgången blev det förlust med 3-2 på bortaplan mot Fulham. Samtliga mål i matchen gjordes inom loppet av 30 minuter i den första halvleken. Efter 30 omgångar ligger Huddersfield på tjugonde plats i tabellen med 32 poäng. Värt att notera är att Huddersfield är seriens sämsta hemmalag med 17 poäng på 15 spelade hemmamatcher

Skador & avstängningar
QPR har samtliga spelare tillgängliga förutom avstängda Geoff Cameron. Hos Huddersfield saknas Tommy Elphick och Kamil Grabara, dessutom frågetecken för Alex Pritchard Jonathan Hogg, Collin Quaner och Matt Daly. Däremot är tidigare QPR-spelaren Danny Simpson tillbaka efter skada.

Inbördes möten
Lagen har mötts 13 gånger i seriesammanhang under 2000-talet. QPR har 5 vinster,4 förluster och 4 matcher har slutat oavgjort. Mötet på KPF Stadium den 10 augusti slutade 1-1 efter ett sent kvitteringsmål av Grant Hall

Matchens domare
Domare i matchen är David Webb från County Durham. Detta blir hans artonde match i Championship den här säsongen och hittills har han delat ut 48 gula kort och dömt 3 straffar. Avspark klockan 16:00 och vi som inte ser matchen på plats på John Smith´s Stadium kan se den med QPR+ Pass. Come On U R´s!