Lagbanner
Kirklees Stadium, 2023-02-04 16:00

Huddersfield - QPR

Inför Huddersfield-QPR

Inför Huddersfield-QPR

QPR fortsatte sin kräftgång med en usel insats mot Hull. Transferfönstret stängde utan tillskott till truppen och Neil Critchley har ett digert arbete framför sig för att få skutan på rätt väg igen. Närmast väntar bortamatch mot bottenlaget Huddersfield


QPR:s bedrövliga form håller i sig. I lördags var det Hull som kunde inkassera 3 enkla poäng efter att ha vunnit på hemmaplan med 3-0. Vi ligger nu på 14:e plats i tabellen med 38 poäng och det är 4 poäng upp till play-off och 12 poäng till nedflyttningsstrecket. Det spelades bara tre matcher i chippen i helgen då det var 4:e omgången av FA-cupen och därför haltar tabellen en aning. 

Svaga och virriga i försvarsspelet, fantasilösa, slarviga och tempofattiga när vi väl hade bollen. Jag valde att stänga av när tredje målet kom. Vi har gjort 6 mål på 13 matcher, senast vi hade ett sådant facit var säsongen 06/07 och vi har gått mållösa från 12 av 31 matcher den här säsongen, förra säsongen gick vi mållösa 11 gånger (av 52). Ändå lämnar Critchley Tyler Richards utanför truppen mot Hull efter en bra match mot Brentford B, han startar med Albert Adomah istället för Chris Willock (som visserligen inte har varit sitt rätta jag på ett tag) och när han byter ut Iroegbunam i paus sätter han  istället in Andre Dozzell fast vi ligger under. Jag förstår ingenting, men får helt enkelt lita på att dom som ser spelarna varje dag tar rätt beslut, men ibland börjar man fundera. 

Critchley hävdar att det är mentala problem: “Vi måste bli bättre på att göra skitjobbet. Jag kommer att göra allt för att ändra mentaliteten hos spelarna. Jag har sagt till dom att antingen bättrar vi oss snabbt eller så kommer sådana här matcher att komma allt för ofta. Ansvaret ligger på mig, jag är manager och måste ändra det som är uppenbart just nu. Det gör mig extra motiverad att gå till jobbet och försöka förbättra det som måste bli bättre och jag hoppas spelarna är med på det också”

Transferfönstret gav inga nyförvärv så han får försöka få rätsida på spelet med samma trupp som fanns när han började jobbet minus George Thomas (som gick till Cambridge), Niko Hämäläinen (utlånad till RWD Molenbeek) och Conor Masterson (utlånad till Gillingham).

Lyndon Dykes, Luke Amos och Leon Balogun missar matchen mot Huddersfield medan Critchley hoppas att Kenneth Paal och Ethan Laird kan spela.Om matchen mot Huddersfield säger han:”Jag förstår om fansen är frustrerade, Det är ingen av oss som är nöjd med hur det ser ut just nu. Huddersfield har haft en tuff säsong men dom har förstärkt med bra erfarna spelare i januari och det blir en svår bortamatch. Vi har kapacitet att vinna matchen men måste vara medvetna om att dom kommer att slåss för livet”

Motståndarna
Huddersfield stod för en otrolig säsong 2021/22 när dom som nedflyttningstippade överraskade alla och slutade på 3:e plats med 82 poäng, 6 poäng från direkt uppflyttning. I stället blev det play-off final mot Nottingham Forest på Wembley, en match där dom blev rånade på 2 straffsparkar och förlorade med 1-2. Den här säsongen började inget vidare och managern Danny Schofield fick sparken redan i mitten av september, laget leds numera av Mark Fotheringham. I den senaste omgången blev det förlust med 2-0 mot Coventry och Huddersfield ligger just nu på 22:a plats i tabellen med 26 poäng men dom har bara spelat 27 matcher och har två matcher tillgodo på Cardiff som ligger just ovanför strecket. Det är bara Cardiff som har gjort färre mål än Huddersfield (25 st)

Och dom har som sagt förstärkt laget under januari. Den albanske landslagsforwarden Florian Kamberi och den tjeckiske målvakten Tomas Vaclik har värvats och man har lånat en handfull spelare bl.a. Anthony Knockaert (från Fulham), Martyn Waghorn (Coventry) och Matthew Lowton (Burnley). Fotheringham använder lite olika uppställningar, vanligast 3-4-2-1 och den interna skytteligan leds av rutinerade Jordan Rhodes på 5 mål. Etienne Camara och Danny Ward missar matchen, i övrigt verkar dom ha full trupp. 

Vi har mött Huddersfield 19 gånger under 2000-talet. Vi har vunnit 6, förlorat 8, och spelat 5 oavgjorda. Matchen på Loftus Road i september vann Huddersfield med 2-1, Lyndon Dykes gjorde R’s mål.

Huvuddomare i matchen är Geoff Eltringham från Durham, med Phil Dermott och Shaun Hudson som assisterande domare. Avspark kl. 16:00 och QPR har sålt 753 biljetter till bortasektionen, imponerande. Swedish Hoops har också representanter  på plats på John Smith’s Stadium och vi övriga kan se matchen med QPR+, Come On U R’s!

Jörgen Tjärnström2023-02-03 19:51:37
Author

Fler artiklar om QPR