Lagbanner
2024-04-13 16:00

Hull City - QPR

Inför Hull-QPR

Inför Hull-QPR

QPR släppte in ett sent kvitteringsmål mot Plymouth och behöver förmodligen ta ytterligare några poäng för att klara nytt kontrakt. Första chansen kommer uppe i Hull på lördag.


QPR fick bara oavgjort, 1-1, borta mot Plymouth. Jag har inte sett de två senaste matcherna men vad jag har kunnat läsa mig till i efterhand har det varit ganska likadant scenario som under höstsäsongen där vi också förlorade mot Sheffield W och fick nöja oss med en pinne mot Plymouth efter att ha missat flera chanser att döda matchen.

När övriga resultat gick vår väg ligger vi kvar på 16:e plats och har 4 poäng till Sheffield som ligger just under strecket.. Hade vi vunnit i tisdags tror jag att vi hade klarat oss, nu måste vi nog ta igen de 2 förlorade poängen på matcherna som återstår och det är inget lätt motstånd. Å andra sidan är känslan att vi spelar bättre mot topplag än sämre lag, hoppas att så blir fallet i de återstående matcherna också. 

Marti Cifuentes var nöjd med insatsen men inte resultatet, utan såg det som två förlorade poäng: “Vi gjorde en bra insats och skapade tillräckligt många chanser för att vinna matchen, men förmodligen ligger vi där vi ligger för att vi inte gör tillräckligt många mål. Det var en besvikelse att släppa in kvitteringen så sent och tråkigt att släppa in ett mål på en fast situation där vi ändå har förbättrat oss. Men fotbollen är sådan att sätter du inte dina chanser behöver motståndaren kanske bara en halvchans för att få med sig poäng. Men om vi kan hålla nivån vi hade den här matchen kommer vi att ta många poäng på matcherna som återstår”

Cifuentes tankar inför matchen mot Hull :”Vi kan inte fundera på vad andra lag gör. Om någon hade sagt för 5 månader sedan att vi skulle ha det här läget hade vi tagit det, nu gäller det att ta en match i taget med start i Hull på lördag. Vi möter ett bra lag och måste spela på toppen av vår förmåga för att ta 3 poäng. De har en bra coach, en bra trupp och vi kommer att få jobba hårt för att få det resultat vi vill ha”

Jack Colback och Michael Frey saknades mot Plymouth medan Jake Clarke-Salter satt på bänken hela matchen. Nu är Colback och JCS spelklara medan det fortfarande finns frågetecken för Frey.

Motståndarna: Hull City
Hull är en positiv överraskning den här säsongen och har, bortsett från ett par matcher, hela tiden legat bland de 10 bästa vilket skulle vara det bästa resultatet sedan de åkte ur PL för 7 år sedan. Nu har det gått sämre på slutet, bara 8 poäng de 8 senaste matcherna, vilket har gjort att de har tappat 6:e platsen de hade när februari blev mars och ligger på 10:e plats med 6 poäng upp till Norwich som just nu innehar den där 6:e platsen. 

De slog på stort i januarifönstret med inte mindre än 7 nya spelare varav 4 var lån, bl.a. vänsterbacken Ryan Giles från Luton, offensiva mittfältaren Fabio Carvalho från Liverpool och vänsteryttern Anass Zaroury från Burnley (som dock är skadad och förmodligen inte spelar på lördag). 

Offensivt har vänsteryttern Jaden Philogene stått för 10 mål och 6 assist, Fabio Carvalho har hunnit med att göra 7 mål på 15 matcher och dessutom väntas U21-landslagets forward Liam Delap, på lån från Man City, göra comeback efter skada. Defensivt har de ett starkt mittlås med Alfie Jones och Jacob Greaves som städar framför rutinerade Ryan Allsop i målet. Förutom den skadade Zaroury finns det frågetecken för vänsterbackarna Ryan Giles och Matty Jacob samt högerbacken Lewie Coyle

Inbördes möten
Det är knapp fördel för Hull  om man ser till inbördes möten under 2000 talet. QPR har vunnit 7, Hull har vunnit 8, och 8 matcher har slutat oavgjort. QPR vann med 2-0 hemma på Loftus Road i december. Chris Willock curlade snyggt in 1-0 på tilläggstid i den första halvleken och Ilas Chair fastställde slutresultatet i den 73:e minuten.  

Matchens domare
Huvuddomare är Tom Nield från Wakefield (West Yorkshire) och han assisteras av Hristo Karaivanov och George Byrne. Det är första säsongen som Nield huvudsakligen dömer i Championship. Detta blir hans 27:e match för säsongen och han har hunnit dela ut 103 gula och 1 rött kort. Det är för övrigt sista gången den här säsongen vi har avspark 16:00, och du kan se matchen med QPR+

Jörgen Tjärnström2024-04-12 18:22:04
Author

Fler artiklar om QPR