Lagbanner
Portman Road Stadium, 2023-12-29 20:45

Ipswich - QPR

Inför Ipswich-QPR

Inför Ipswich-QPR

Toppen mot botten i Championship möts i årets sista match på Portman Road. Tyvärr är det ju QPR som ligger under nedflyttningsstrecket och nu ställs mot hemmamstarka serietvåan Ipswich


QPR föll tungt i annandags-derbyt mot Millwall på The Den, mål på tilläggstid i båda halvlekarna gav hemmalaget segern med 2-0. Nu har vi tagit 1 poäng i matcherna mot bottenlagen Plymouth, Sheffield W och Millwall, då har jag svårt att se var vi ska kunna ta de poäng som behövs för att få stanna i den här serien. För vi har väl inte några pengar att handla för när transferfönstret öppnar igen nästa vecka? Ett enda avslut på mål mot ett lag som Millwall är ju alldeles för dåligt och sättet vi släpper in de båda målen är också för dåligt. 

Marti Cifuentes syn på matchen: “En dålig match, förmodligen den sämsta insatsen vi har gjort under min tid här. Vi började inte bra. Vi klarade inte den höga pressen från Millwall och kunde inte utnyttja ytorna som fanns. När man möter ett lag som börjar så aggressivt och pressar högt måste man hitta ytorna bakom backlinjen men det klarade vi inte av. Vi släppte in ett mål just innan pausen, vilket är en dålig tidpunkt. I andra tycker jag att vi blev bättre i uppbyggnadsfasen och skapade några chanser, men när dom gjorde 2-0 var det över. Vi är i en process och vi måste bli bättre. När vi vann 3 matcher i rad sa jag att vi inte kunde förvänta oss att allt skulle vara bra, fotbollen är inte sån. Vi är där vi är. Jag är inte någon messias, laget har det jobbigt just nu och vi måste ta oss ur den här svackan snabbt. Alla måste göra sitt bästa, vi måste bli bättre som helhet. Vi måste se oss i spegeln och inse varför vi inte har vunnit dom här matcherna och försäkra oss om att vi vi måste göra det bättre nästa gång för det kommer inte att bli en lätt uppgift mot Ipswich på fredag” 

Inför bortamatchen mot Ipswich, som bara har förlorat 1 match på Portman Road den här säsongen, säger han: “Vi vet att vi gjorde en dålig insats senast och förhoppningsvis har vi lärt oss något av det. Bra lag byggs av sådana som reagerar på en dålig upplevelse, nu har vi en chans att göra precis det. Fotboll är väldigt känslofyllt. Man måste behålla ödmjukheten och jobba hårt för att nå resultat. Nu ställs vi mot ett mycket bra lag i morgon och jag tror det kan bli en öppen match vilket jag gillar”

Steve Cook och Chris Willock är tillgängliga igen. Willock fick en smäll på fotleden mot Southampton och fick kliva av under uppvärmningen mot Millwall. Han satt visserligen på bänken men var aldrig aktuell för ett inhopp. Jack Colback kan eventuellt vara tillbaka mot Cardiff på måndag.  

Motståndarna
Ipswich har gjort det strålande så här långt och har helt klart chansen att bli det första laget sedan 2011/12 att gå upp till Premier League som nykomlingar i chippen, den gången var det Southampton som stod för bedriften. Traktor-pojkarna ligger på 2:a plats efter 24 omgångar på 53 poäng, det är 5 poängs försprång till just Southampton som innehar 3:e platsen. I den senaste omgången spelade man 1-1 hemma mot serieledarna Leicester i en match där Leicester tydligen borde ha haft minst en straff och Ipswich kvitteringsmål var ett självmål i 93:e minuten. 

Än mer imponerad av Ipswich blir man när man inser att dom spelar med i stort sett samma spelare som blev 2:a i League One förra säsongen. Managern Kieran McKenna har verkligen hittat ett vägvinnande spelsätt. 

Är det något som skulle behöva förbättras är det kanske defensiven. 33 insläppta mål är bara 2 färre än vad Asmir Begovic har tvingats släppa förbi sig. Offensivt är man seriens målfarligaste lag tillsammans med Leicester, båda har gjort 48 st. Ledningen i den interna skytteligan delas mellan Conor Chaplin och Nathan Broadhead som har gjort 8 mål var. Flest assist, 9 st, har faktiskt vänsterbacken Leif Davis stått för. 

Två fd QPR-spelare hittar vi i truppen; Mass Luongo har startat 19 matcher och gjort 4 inhopp, han har gjort 2 mål och dragit på sig 6 gula kort. Dominic Ball har haft mycket problem med skador så han har bara gjort 6 inhopp och har hunnit dra på sig 2 gula kort

McKenna spelar med en 4-2-3-1 uppställning. Den här matchen får han klara sig uta sin lagkapten Samy Morsy, vanligtvis på det centrala mittfältet, som är avstängd, Lee Evans, också mittfältare, som är skadad och det är också forwarden George Hirst

Lagen har mötts 27 gånger i seriesammanhang under 2000-talet. QPR har 13 vinster, 10 förluster, och 4 matcher har slutat oavgjort. Hemmamatchen i augusti förlorade vi med 1-0

Matchens domare
Huvuddomare är David Webb från County Durham, assisterande domare är Hristo Karaivanov och Rob Smith. Webb är en rutinerad domare som har dömt på den här nivån i 13 år även om det är först de senaste 5 säsongerna som han huvudsakligen har dömt i chippen, för QPR är det dock ingen favorit. Han har dömt oss 12 ggr och vi har vunnit 1, kryssat 2 och förlorat 9. I de tre senaste matcherna han dömt oss har antingen vi fått en spelare utvisad eller så har motståndarna fått straff.  Detta blir hans 17:e match för säsongen och hittills har han delat ut 63 gula och 1 rött kort. Avspark på klassiska Portman Road kl.20:45 och det verkar som om man kan se matchen med QPR+, Come On U R’s!

Jörgen Tjärnström2023-12-28 18:10:00
Author

Fler artiklar om QPR