Lagbanner
Elland Road, 2023-10-04 20:45

Leeds United - QPR

Inför Leeds v QPR
Bild från bortastå på Elland Road från mötet 2018. Dessvärre inget återbesök den här säsongen då veckomatch och engelsk tågstrejk inte gör det lätt för oss svenska supportrar.

Inför Leeds v QPR

QPR stod upp bra i nästan en timme mot Coventry i helgen, men efter två snabba oturliga mål blev det ännu en förlust hemma på Loftus Road (1-3). Inte blir det lättare på onsdagen, när QPR åter upp och spelar en av säsongens tuffaste bortamatcher på Elland Road. Kan ett QPR på nedflyttningsplats ta skrällpinne mot Leeds?

Manager Gareth Ainsworth var ovanligt tuff mot sina spelare direkt efter matchen och tyckte killarna i tvärrandigt tappade allt när baklängesmålen kom, lite väl hårt med tanke på att man kämpade som djur trots underläge 0-3 och ändå fick in en reduceringsboll. Det kändes som man hade sett matchen ganska många gånger förr, spelmässigt ganska jämt men med ett QPR som är vannsinngt uddlösa i tredjedelen. Det är obegripligt att inte en tung, löpstark striker som Sinclair Armstrong inte får starta, istället får han hoppa in vid 0-2 sista halvtimmen när matchen är över.

Förlusten innebar att QPR, då en rad andra resultat gick emot, plötsligt ligger under nedflyttningsstrecket. Framför allt är det poängskörden hemma som måste bli bättre en sån här säsong när QPR slåss mot League One-spöket. Senaste 11 månaderna har man blott en enda hemmaseger och det håller inte i längden. Hemma har man tagit 1 av 12 poäng den här säsongen jämfört med 7 av 15 borta.

Onsdagens motståndare Leeds har haft en oväntat tuff inledning på säsongen. Ägarbyte under sommaren och därmed lite stökigt sommarfönster, spelare som inte ville spela i the Championship och därigenom drog på sig supportrarnas missnöje. Därtill har det varit skakigt resultatmässigigt med en cupexit mot League Two-klubben Salford och bara en seger av fyra hemma i ligan på Elland Road.

Man får gissa att Ainsworth kanske inte roterar så mycket som han skulle vilja med sin tunna trupp. Jimmy Dunne rapporteras vara åter från skada och ska resa med laget, men lär inte starta. I backlinjen framför Asmir Begovic kommer dock Gareth tvingas till ett byte, då stabile Morgan Fox gick sönder redan efter 10 sekunder mot Coventry och fick ersättas av Jake Clarke-Salter, som nu får spela ihop sig med Osman Kakay och Steve Cook.

På mittfältet kommer Jack Colback tillbaka efter tre matchers avstäningen pga sitt röda kort mot Sunderland. Det innebär att Andre Dozzel kan få vila, medan Sam Field och yttrarna Paul Smyth och Kenneth Paal kör på. Paal gjorde sitt tredje mål för säsongen när han tröstnätade mot Coventry, och med det är han sjukt nog säsongens bäste målskytt.  Säsongen 2022/23 gjorde han ett mål på 40 ligastarter, och i Zwolle 3 på 100 matcher...

Framåt lär de kreativa vingarna Chris Willock och Ilias Chair få förnyat förtroende, medan Lyndon Dykes får inleda på bänken till förmån för Sinclair Armstrong som fick lovord av Ainsworth efter sitt pigga inhopp och fina assist i lördags.


Dags för bortastarka Rangers att stuttsa tillbaka ovanför strecket, COME ON YOU R’S!!!

 

Henrik Swende2023-10-03 22:56:00
Author

Fler artiklar om QPR