Lagbanner
Inför Leyton Orient-QPR
Alla arenor i England borde ha en konstruktion liknande denna...

Inför Leyton Orient-QPR

QPR inleder cupspelet med en resa till östra London

Veckan efter ligapremiären brukar innebära match i den första omgången av Ligacupen och så blir det även i år. QPR gör på onsdagen den korta resan till Breyer Group Stadium på Brisbane Road i E10.

Hemmalaget Leyton Orient gör sin andra raka säsong i League Two efter att man tog klivet upp från en tvåårig sejour i National League 2019. Första säsongen låg man på 17 plats när ligan avbröts och förra säsongen slutade man på en elfte plats. Direkt efter avslutad säsong valde klubben att inte förlänga korttidskontraktet med Jobi McAnuff, som ledde laget som spelande tränare under tre månader. I stället presenterade man Kenny Jackett som manager. Han kommer närmast från närmare fyra år i Portsmouth och var, som många känner till assisterande manager i QPR under tre säsongen i början av 00-talet. I ledarstaben finns ytterligare två man med förflutet i QPR. Joe Gallen, som tidigare tränade QPRs juniorer har under flera år följt Jackett som assistent i olika klubbar. Målvaktstränare är Simon Royce, som vaktade målet på Loftus Road mellan 2002 och 2003 samt 2005-07.

Jackett har under sommaren hämtat in sju spelare på fri transfer. Mest bekant är Paul Smyth, som lämnade QPR i somras. Smyth kom till QPR från nordilänska Linfield 2017, men lyckades inte slå igenom och den mesta tiden har spenderats på lån. Den mest meriterade värvningen är 36-årige Darren Pratley som närmast kommer från tre säsonger med Charlton. Mittfältaren kan under säsongen komma att spela sin 600:e match i karriären och har tidigare spelat för Fulham, Swansea och Bolton och drygt hälften av matcherna har varit i Championship.

Samtidigt som de nya spelarna har kommit in har närmare spelare lämnat klubben för lag i League Two eller något steg ner i pyramiden. Den enda spelare som tagit klivet uppåt är James Brophy som numera tillhör Cambridge i League One.

Orient har under försäsongen spelat fem träningsmatcher och bland annat spelat oavjgort med West Ham (0-0) och Tottenham (1-1) i matcher där motståndarna har haft en del spelare ur A-truppen. I lördagens ligapreimär ställdes man mot Salford, som är samma lag som man avslutade förra säsongen mot. I våras förlorade man med 0-3 på bortaplan, men under Jacketts ledning fick man efter 1-1 med sig en poäng hem och laget kommer att göra sitt bästa för att slå ut QPR i första omgången.

QPR fick nöja sig med 1-1 mot Millwall i premiären och som vanligt när det är cupmatcher så är frågan hur pass starkt lag man väljer att ställa på plan. Med tanke på det knappa antalet träningsmatcher som man spelat under försäsongen så kan man tycka att en ganska stark elva borde få chansen att få spela i hop sig och i stället låta reserverna få mer matchträning i reservlaget till en början. Samtidigt så bör man inte riskera att någon nyckelspelare drar på sig en skada så här tidigt på säsongen. Ett tänkbart scenario är att Jimmy Dunne startar i mittförsvaret i stället för Jordy de Vijs och att Lee Wallace vilar till förmån för Sam McCallum och att Osman Kakay eller Albert Adomah tar den andra kanten i stället för Moses Obubajo. Ilias Chair tvingades stå över på grund av sjukdom senast och frågan är om han kan spela nu eller om man sparar honom till lördagens bortamatch mot Hull.

Intresset för matchen verkar vara förhållandevis stort bland bortafansen och under tisdagen har man fått tillgång till flera biljetter då de man tilldelats från början. Normalt är runt 1.000 av arenans 9.271 platser tänkta för bortafans, men QPR har fått en allokering på minst 1.200.

Avsparkstiden är 20.45 och den som vill se matchen kan göra det på Viaplay. Då EFLs regler inte tillåter att klubben streamar QPR+ kan matchen alltså inte ses där, men den som har ett abonnemang kan lyssna på klubbens egen radiosändning.

 

Simon Ståål2021-08-10 23:35:35

Fler artiklar om QPR