Lagbanner
Kenilworth Road, 2021-01-12 20:00

Luton - QPR

Inför Luton-QPR

Inför Luton-QPR

QPR hoppas på Charlie Austin-effekt när man på tisdagen ställs mot Luton på bortaplan. Austin lånades in från West Bromwich under helgen och har tränat med laget under måndagen.

Efter att ha hållit hyfsat jämna steg med Fulham i cupen i lördags väntar i veckan två viktiga matcher i Championship där QPR måste börja skapa mer framåt och framförallt förvalta målchanserna. I lördags kändes det studtals som att 120 mållösa minuter kunde blivit många fler.

Mark Warburton har utöver Austin tillgång till samma spelare som i lördags. Man har dessutom återkallat anfallaren Aramide Oteh från en låneperiod hos Stevenage, men detta är troligen för att låna ut honom till en annan klubb.

Ytterbackarna Osman Kakay och Lee Wallace är tillbaka i träning, men blir som tidigast aktuella för spel mot Wycombe på lördag.

Warburton har flera gånger under säsongen hintat om förändringar i startelvan, men oftast har det bara rört sig om en eller två och troligen blir det någon förändring på kanterna. Den stora frågan är om Warburton väljer att låta Charlie Austin spela från start eller inte.

Hemmalaget Luton var nykomlingar förra säsongen och som förväntat så tillhörde man då de nedre regionerna av ligatabellen. Man slutade på nittonde plats och hade tre poäng ner till strecket.

Under tiden som ligan var pausad så bytte man manager då Graeme Jones ersattes av Nathan Jones, som återvände för en andra sejour i klubben. Den första slutade i januari 2019 då han lämnade för att ta över som manager i Stoke. Här misslyckades han totalt, men på Kenilworth Road verkar det gå desto bättre. Laget ligger på fjortonde plats i tabellen och har just nu elva poäng ner till nedflyttning samtidigt som en handfull vinster skulle kunna göra att man får kontakt med lagen som jagar kvalplats uppåt.

I Ligacupen tog man sig till tredje omgången efter vinster mot Norwich och Reading innan Manchester United blev för svåra. I lördags tog man sig vidare till fjärde omgången av FA-cupen efter 1-0 hemma mot Reading och i fjärde omgången reser man till Fulham och Stamford Bridge för match mot Chelsea.

Luton har spelat in 19 av sina 30 poäng hemma på Kenilworth Road där man bara förlorat två av sina elva matcher så här långt. Den interna skytteligan leds av den 30-årige irländske landslagsmannen James Collins med nio mål i liga- och cupspel. Collins, som inte skall förväxlas med sin 37-årige walesiske namne med förflutet i West Ham och Aston Villa, kom till Luton när klubben låg i League Two 2017 och har sedan ankomsten stått för 68 mål på 159 framträdanden.

Tisdagens match skulle ha spelats förra lördagen, men ställdes då in dagen före på grund av Covid-utbrott hos Luton. Detta verkar ha blåst över nu och de spelare som rapporteras missa matchen är rutinerade mittbacken Martin Cranie och unge försvarskollegan James Bree.

Matchen på Kenilworth Road börjar klockan 20, svensk tid och stream kan köpas via QPR+.
 

Simon Ståål2021-01-11 22:48:01

Fler artiklar om QPR