Lagbanner
2024-08-30 21:00

Luton - QPR

Inför Luton-QPR

Inför Luton-QPR

QPR slog ut Luton ur ligacupen efter straffläggning i tisdags. Bara 3 dagar senare möts lagen igen, den här gången i serien och på Kenilworth Road. Kan vi ta 2 vinster mot Luton under samma vecka?


QPR gick vidare till 3:e omgången i ligacupen genom att vinna del 1 av dubbelmötet med Luton efter straffar. Ett bra resultat med tanke på att Luton-twitter före matchen var förvånade att de skulle ställa upp med ett så starkt lag.

Resultatet efter 90 min var 1-1 där Hevertton Santos gav R’s ledningen i 11:e minuten med sitt första mål för klubben, men Luton kvitterade bara 5 minuter senare efter en hörna. Båda lagen hade chanser att göra ytterligare mål under ordinarie tid, men matchen gick till straffar. I straffläggningen gjorde Celar, Dembélé, Clarke-Salter och Paal mål medan Luton bara lyckades få in 1 boll bakom Joe Walsh som stod för en storartad insats i målet hela matchen. 

Marti Cifuentes var glad över avancemanget men såg redan fram emot del 2 av dubbelmötet på Kenilworth Road på fredag: “Jag är glad såklart. Ett av målen den här säsongen är att göra det så bra som möjligt i de tävlingar vi ställer upp i så det var ett bra resultat mot ett bra motstånd. Det är många spelare som jag känner att jag kan lita på. Det är många spelare som vill bidra och jag känner att jag kan ge dom chansen, i dag fick vi ett bra gensvar. Alla därute gjorde en bra insats och jag är glad över avancemanget även om vi stundtals spelade på en lägre nivå än vad vi hade önskat. Nu är det en speciell situation iom att vi möts igen om bara några dagar och jag är fullt medveten om att det kommer att bli en ännu tuffare match på bortaplan mot ett lag som just har åkt ur PL. De har fått en dålig start på säsongen och vill säkert höja sig inför sin hemmapublik så det måste vi vara förberedda på”

Jag tycker att Marti coachade laget bra. Ordinarie mittbackarna Cook och JCS spelade varsin halvlek med Liam Morrison, Santos fick börja som högerytter och flyttades ner när Jimmy Dunne byttes ut. Att Varane och Celar fick spela hela matchen betyder förmodligen att Sam Field och Michael Frey startar på fredag. Ilias Chair och Morgan Fox är fortfarande skadade medan det är frågetecken för Lucas Andersen

Motståndarna: Luton Town F.C.
Klubben grundad: 11 april 1885
Hemmaplan: Kenilworth Road (med en kapacitet på 12056 åskådare)
Manager: Rob Edwards (3:e säsongen)
Placering förra säsongen: Nykomlingar, slutade på 18:e plats i PL

Nyförvärv: Mark McGuinness (mittback, från Cardiff), Reuell Walters (högerback, från Arsenal), Shandon Baptiste (mittfältare, från Brentford) och Liam Walsh (mittfältare, från Swansea), dessutom har de lånat in Tom Strauss (mittfältare, från Mainz 05)

Spelarförluster: Gabriel Osho (mittback, till Auxerre), Ryan Giles (vänsterback, till Hull), Ross Barkley (mittfältare, till Aston Villa), Luke Berry (mittfältare, till Charlton), John McAtee (off.mittfältare, till Bolton) och Chiedozie Ogbene (högerytter, till Ipswich); Admiral Muskwe, Fred Onyedinma, Dan Potts och Elliott Thorpe har inga nya klubbadresser klara.

Luton är tillbaka i chippen efter en säsong i PL. Med tanke på att de flesta var ganska säkra på att sejouren bara skulle bli ettårig så var det ändå en liten överraskning att de hade 2 lag efter sig i tabellen. De har inte haft särskilt stor spelaromsättning och får nu för första gången på ett tag finna sig i att tillhöra favoriterna istället för att vara underdog och har fått en tung start på säsongen. Storförlust med 4-1 i premiären på hemmaplan mot Burnley, bara 0-0 mot nykomlingen Portsmouth och sedan ny förlust med 1-0 mot Preston. I och med förlusten i tisdags så har de ännu inte vunnit en tävlingsmatch den här säsongen, de lär komma ut rejält revanschsugna inför hemmapubliken på fredag. 

Managern Rob Edwards har spelat 3-4-2-1 hela säsongen. De har både spets och bredd på forwardssidan, men har tappat tongivande spelare som Giles, Barkley och Ogbene som inte blir lätta att ersätta. Lägg till det skadebenägna mittbackar och en viss osäkerhet på målvaktssidan, så nog Luton en del att jobba med om de ska ta sig tillbaka till PL den här säsongen. 


Under 2000-talet är det en klar fördel för QPR om man ser till inbördes möten i seriesammanhang. R’s har vunnit 9 matcher, förlorat 3, och 4 matcher har slutat oavgjort. De två senaste matcherna som spelades säsongen 22/23 vann Luton klart, med 3-1 på Kenilworth Road och 3-0 på Loftus Road

Huvuddomare är Robert Madley från Wakefield, assisterande domare är Blake Antrobus och Darren Williams. 38-årige Madley fick prova på PL förra säsongen, men dömde mestadels i chippen. På totalt 27 matcher delade han ut 122 gula och 5 röda kort. Avspark 21:00 och matchen visas på Viaplay, bara radio på QPR+. Come On U R’s!

Jörgen Tjärnström2024-08-29 11:56:39
Author

Fler artiklar om QPR