Luton - QPR

Inför Luton Town-QPR
Mark Warburton har en del att fundera på inför matchen mot Luton

QPR är seriens näst sämsta lag efter uppehållet. Nu väntar bortamatch mot bottenlaget Luton som kämpar för att ta sig över nedflyttningsstrecket.Kan QPR vända den negativa trenden och ta dom poäng som behövs för att definitivt säkra kontraktet?

QPR´s usla form efter Corona-uppehållet håller i sig och hade det inte varit för segern i Middlesbrough för en dryg vecka sedan hade det varit stor risk för nedflyttning. Teoretiskt kan vi väl fortfarande åka ur men jag tror inte att vi tappar 6 platser på dom omgångar so är kvar. Före uppehållet var vi ett av dom formstarkaste lagen med 6 matcher i rad utan förlust och hade fått till försvarsspelet på en hyfsad nivå i alla fall. Ser man till dom 6 matcher som har spelats efter uppehållet är det bara Birmingham som har ett sämre facit.

Mot Barnsley hamnade vi i underläge efter 7 minuter, mot Charlton tog det 12 minuter och nu senast mot Sheffield W. tog det 6 minuter innan första baklängesmålet kom.

Mark Warburton gjorde ett försök att ändra matchbilden när han bytte ut Conor Masterson mot Aramide Oteh redan efter en halvtimme och gick ner på en fyrbackslinje, men det blev inte bättre av det. 0-2 kom på hörna på tilläggstid i första halvleken och då blev jag så less att jag loggade ut. Slutresultatet 0-3 kom med knappa kvarten kvar att spela.

Enligt statistiken hade vi ett bollinnehav på 74% men rullar man bara bollen i egen backlinje hotar man ju inte. Vi hade bara 1 avslut på mål under hela matchen. Waburton var också mer än besviken efter matchen och sa att han brukar försvara lagets insats när det behövs, men den här gången hade det bara varit löjligt. Det var en oacceptabel insats och Sheffield vann rättvist.

Efter 43 omgångar ligger QPR på 16.e plats i tabellen med 53 poäng. Det är 8 poäng till nedflyttningsplats med 9 poäng kvar att spela om. Charlie Owens är långtidsskadad. Det är också tveksamt om Lee Wallace och Jordan Hugill är tillgängliga.  Joe Lumley och Ryan Manning gjorde ok första hlavlek mot SW. Övriga kan bättre och måste visa det också om vi ska kunna ta poäng mot Luton Town på Kenilworth Road

Motståndarna
Luton Town har avancerat snabbt i seriesystemet. Säsongen 2013/14 vann man Conference Premier och tog sig därmed tillbaka till Football League efter 5 år i Non League. 17/18 blev man 2:a i League Two och blev uppflyttade till League One som man tog hem direkt och tog sig därmed upp till Championship.

Den här säsongen har som väntat varit kämpig och från omgång 15 i början av november har man hela tiden legat under nedflyttningsstrecket.

Efter uppehållet har dom gjort det bra bortsett från 0-5 hemma mot Reading. Man har tagit poäng av både serieledarna Leeds och playoff jagande Preston och vann senast med 0-2 borta mot Huddersfield. Efter 43 omgångar ligger Luton på 23:e plats i tabellen men har bara 2 poäng upp till Charlton på rätt sida om strecket.

Manager sedan början av juni är den 47-åriga Walesaren Nathan Jones som lämnade just Luton för att bli manager för Stoke så sent som i januari 2019, en anställning han fick sparken från bara 10 månader senare. Den interna skytteligan leds av forwarden James Collins som har gjort 12 mål

Inbördes möten
Lagen har bara mötts 9 gånger i seriesammanhang under 2000-talet. QPR har vunnit 5, förlorat 2 och 2 har slutat oavgjort. Mötet på KPF Stadium i september slutade 3-2 efter 3 mål av QPR under matchens första 28 minuter

Matchens domare
Matchen döms av Stephen Martin från Staffordshire. Han har dömt 26 matcher den här säsongen och delat ut 73 gula kort, 2 röda kort och blåst 4 straffsparkar. Hans senaste match med QPR var hemmamtchen mot Nottingham som vi förlorade med 0-4. Avspark 20:45 och vill du se matchen går det bra med QPR+ Pass