Lagbanner
Riverside Stadium, 2021-04-17 13:30

Middlesbrough - QPR

Inför: Middlesbrough-QPR
Lyndon Dykes är het som en gammal järnspis och går mot segern i den interna skytteligan

Inför: Middlesbrough-QPR

Efter att ha förlorat mot bottenlaget Rotherham väntar en ny bortamatch för QPR. Nu är det Middlesbrough med Neil Warnock som manger som står för motståndet. En match mellan två lag som hamnat i ingenmans land. Har R´s tillräckligt med vilja för att ta sig upp bland de 10 första?

QPR fortsätter att varva klara segrar med rejäla bottennapp. Efter säsongens största seger (4-1 mot Sheffield W) blev det förlust i tisdagens bortamatch mot bottenlaget Rotherham som vann med 3-1. Lyndon Dykes 10:e mål för säsongen (fint framspelad av Osman Kakay) gav R´s ledningen i den 52:a minuten men Rotherham vände med 2 snabba mål i 64:e och 66:e innan man punkterade matchen definitivt i den 90:e minuten. I och med förlusten ligger R´s på 11 plats i tabellen med 56 poäng efter 41 matcher. Teoretiskt finns fortfarande en risk för nedflyttning med den är så liten att den går att bortse ifrån. Förra säsongen tog vi 60 poäng och det skulle kännas som ett bra avstamp inför nästa säsong om vi kunde överträffa det och ta en plats på övre halvan av tabellen.

Jag missade matchen i tisdags pga jobb men försökte hänga med på twitter och har sett hightlights. Mark Warburton gjorde 3 förändringar jämfört med laget som vann mot SW. Niko Hämäläinen, George Thomas och Charlie Kelman fick starta istället för Lee Wallace, Ilias Chair och Chris Willock. Debut från start för de två sistnämnda och godkänt betyg från West London Sport iaf. Underkänt för Hämäläinen som inte får det att stämma.

Inför hemmatchen mot Boro i slutet av september var jag negativt inställd till Lee Wallace och ville se mer av Hämäläinen, nu 7 månader senare är det tvärtom. Wallace har växt eftersom och verkligen hittat sin plats som wingback och de 3 senaste matcherna han inte har spelat har resulterat i 0 poäng. På Hämäläinens 14 senaste matcher har det blivit 2 vinster och 10 poäng av 42 möjliga. Nu finns det ju såklart en mängd andra faktorer som spelar in men för tillfallet (?) tillför Niko inte något, varken defensivt eller offensivt, och kanske behöver en utlåning under hösten? Här sitter jag och kritiserar en kille som förmodligen dyker upp i EM i sommar, men det är just det som stör mig; jag tror att han kan bättre men han får det som sagt inte att stämma. En som däremot har fått det att börja stämma är Lyndon Dykes. Han har nu gjort 5 mål de senaste 5 matcherna, totalt 10, och ser ut att vinna den interna skytteligan

Jordy de Wijs fortsätter att ha otur med skador och tvingades bryta matchen i tisdags med brutet näsben. Nu kanske han kan vara med ändå, förmodligen med något specialskydd s så fall, och kommer att se ännu hårdare ut än vanligt. Geoff Cameron har varit borta ett tag och är tillbaka tidigast nästa helg mot Norwich. Förutom han är det avstängda Charlie Austin och långtidsskadade trion Luke Amos, Tom Carroll och Charlie Owens som definitivt missar bortamatchen mot Middlesbrough

Motståndarna
Middlesbrough blev indragna i bottenstriden förra säsongen och slutade på 17:e plats med 5 poängs marginal till nedflyttningsstrecket. Man hade stora problem med målskyttet och gjorde bara 48 mål på 46 matcher, sämst av alla lag. Den här säsongen har gått betydligt bättre och man var länge med i kampen om en play-off plats men några dåliga veckor i slutet av januari och början av februari samt att man bara tagit 1 poäng på de 4 senaste matcherna har gjort att man halkat för långt efter och nu ligger platsen före QPR i tabellen med 57 poäng på 41 matcher. Under de sista omgångarna möter man de tre lagen som just nu ligger under nedflyttningsstrecket så med ett några poäng till i bagaget hade det kunnat räcka till en plats bland de 6 första, nu lär man sluta just utanför.

I den senaste matchen, förra lördagen, blev det förlust med 2-0 borta mot Barnsley. Managern Neil Warnock har varierat spelsystem under säsongen men den senaste tiden har han iaf ställt upp med en rak 4 backslinje där den förra QPR-kaptenen Grant Hall fått en del speltid. Hall står noterad för knappt 1200 minuter fördelade på 14 matcher. Den interna skytteligan leds av Duncan Watmore som har gjort 7 mål hittills.

Lagen har bara mötts 15 gånger i seriesammanhang under 2000-talet. QPR har vunnit 6 av matcherna, Boro har vunnit 7, och 2 matcher har slutat oavgjort. Mötet på KPF Stadium i slutet av september slutade 1-1, Bright Osayi-Samuel gjorde R´s mål

Det är tidig avspark på lördag, kl:13:30, och du ser matchen med QPR+ Pass. Come On U R´s!

Jörgen Tjärnström2021-04-16 19:27:50
Author

Fler artiklar om QPR