Lagbanner
Riverside Stadium, 2021-08-18 20:45

Middlesbrough - QPR

Inför Middlesbrough-QPR

Inför Middlesbrough-QPR

Det täta matchandet i Championship fortsätter och för QPR väntar bortamatch mot Middlesbrough.

QPR spelar på onsdagen sin tredje raka bortamatch då man reser till de nordöstra delarna av England för en oviss match mot Middlesbrough. Hemmalaget slutade förra säsongen på tionde plats i tabellen efter att i stort sett hela säsongen legat precis under kvalstecket. Man noterades för 18 vinster, 10 oavgjorda och 18 förluster. Sex av de tio oavgjorda matcherna kom under säsongens första fjärdedel och därefter handlade det alltså mest om antingen tre eller noll poäng.

Under sommaren har manager Neil Warnock, förutom att i vanlig ordning tagit sitt lag på träningläger i Devon, gjort en del förändringar i truppen. Bland de tio nyförvärven man har gjorts märks rutinerade backen Sol Bamba, som tidigare spelade under Warnock i Cardiff, och anfallaren Sammy Ameobi som lämnde Nottingham Forest när hans kontrakt gick ut. På målvaktssidan har man förtutom före detta QPR-målvakten Joe Lumley också hämtat in Luke Daniels från Brentford. En spännande värvning är mittfältaren Martín Payero, som spelade OS för Argentina i somras och som har tilldelats tröja nummer 10.

Tio spelare har lämnat klubben under sommaren. Främst märks mittfältaren George Saville, som var ordinare under sina tre år i klubben, men nu har sålts till Millwall samt anfallaren Britt Assombalonga som efter 45 mål på drygt 150 ligamatcher de fyra senaste säsongerna nu flyttat till turkiska Adana Demirspor.

För en klubb som Middlesbrough är tionde plats inte något man är nöjd med och man siktar högre i år. Säsongen har börjat bra och man är en av tio klubbar som inlett säsongen med en vinst och en oavgjord (ingen klubb har vunnit sina två inledningsmatcher. Efter att fått med sig en poäng hem från bortamötet med Fulham (1-1) i premiären vann man i lördags hemma mot Bristol City med 2-1. Däremellan ställde man i sann Warnock-andra ut ett gäng reserver i ligacupen mot Blackpool och förlorade med klara 3-0.

Med den distraktionen ur vägen kan man nu fokusera på ligaspelet fram till Januari och QPR kan förvänta sig en tuff match mot ett lag med självförtoende.

QPR har fått en lika bra start och lördagens bortaseger mot Hull gör att förväntningarna på laget är höga. Man saknade Charlie Austin senast efter skadan han ådrog sig i premiären mot Millwall, men han skall vara tillgäng på onsdag. Laget får dock klara sig utan Sam McCallum. Lånet från Norwich saknades senast på grund av sjukdom, och han förväntas kunna vara tillbaka till lördagens hemmamatch mot Barnsley.

Förutom att Austin kan komma att gå in i startelvan istället för Lyndon Dykes eller Chris Willock  förväntas inga större förändringar och vi kan förvänta oss en match mellan två lag som kommer att gå för tre poäng med förhoppningen att etablera sig i tabelltoppen redan från början.

Matchen sänds på QPR+ och avsparkstiden är 20.45.

Simon Ståål2021-08-17 21:51:06
Author

Fler artiklar om QPR