2022-11-02 20:45

Norwich - QPR

Inför: Norwich-QPR

QPR förlorade fredagens tv-match mot Birmingham med 2-0. Nu väntar en ny bortamatch mot topptippade Norwich, ett lag vi har haft stora problem med på 2000-talet. Kan vi bättra på statistiken på Carrow Road på onsdag?

QPR hade chansen att gå upp i serieledning men det blev ett magplask i den tv-sända bortamatchen mot Birmingham i fredags där hemmalaget vann med 2-0. R’s ligger nu på 3:e plats med 30 poäng i en haltande tabell som toppas av Burnley på 35 p före Blackburn på 33 p, , båda dom lagen har spelat en match mer än oss.

Michael Beale pratade före matchen om att ha så många spelare som möjligt friska och hela och att alla måste prestera på topp, det gick inget vidare…

Redan på matchens första hörna efter 4 minuter hamnade Seny Dieng på mellanhand i straffområdet och ett turmål ramlade in för 1-0. Birmingham pressade intensivt och vi hade svårt att få till något eget spel. Trots det skapades ett par bra lägen. Ilias Chair hade en frispark som var lite för dåligt placerad och målvakten kunde tippa den över ribban, Tyler Roberts fick en fin framspelning av Lyndon Dykes men hans pressade skott tog på en försvarare och gick tätt över ribban och Dykes fick tag på en svag passning från en Birmingham-back men hans avslut var för klent och gick rakt på målvakten.
Inom 5 minuter tvingades först Jake Clarke-Salter och sedan också Tyler Roberts bryta matchen pga skador och bara 5 minuter senare kom 2-0 målet. Ett bra placerat avslut i bortre gaveln från en nittonåring som aldrig gjort mål tidigare, har vi hört den förut? Dock borde nog domaren ha blåst i uppbyggnaden till andra målet. Jag tyckte att det först var en hands på mittplan men då ingen annan reagerat på det kan jag ha sett fel, sedan tog bollen tydligt på domaren och då ska han väl iaf blåsa av? Dom sista 10 minuterna tycker jag vi spelade lite bättre.

I pausen klev också Stefan Johansen av skadad. Han kämpade in till pausvilan för att vi skulle ha möjlighet att att göra ytterligare ett byte i andra halvlek, föredömligt. Birminghams Hannibal Mejbri fick en varning redan efter 7 minuter och spelade hela tiden på gränsen. 8 minuter in på andra halvlek kapade han Ethan Laird och alla trodde nog att det röda kortet skulle komma upp men domaren valde istället att varna Rob Dickie för protest, riktigt uselt. Hade vi fått spela med en man mer i drygt 40 min (tilläggstid inkluderat) hade vi kunnat få en annan utgång på matchen. Det hade vi också kunnat få om Lyndon Dykes gjort mål på straffsparken i 78:e minuten Den var visserligen hård men inte särskilt välplacerad och i bra höjd för att Birminghams målvakt skulle kunna rädda den. Nä, det var inte vår kväll helt enkelt. En svag första halvlek, bättre andra och vi borde ha fått med oss en poäng iaf, jag tycker inte att Birmingham var värda att vinna matchen. Jag tycker Luke Amos var vår bäste spelare. Han spelade visserligen bara andra halvlek men gjorde det bra på båda planhalvorna.

Michael Beale var inne på att vi hade problem med Birminghams press och fysiska spel på samma vis som Luton spelade:”Jag tycker att dom kämpade om varje första- och andraboll, sprang mycket och gjorde det svårt för oss. Dom fick ett tidigt mål och vi fick börja i uppförsbacke, vi hade otur vid Tyler Roberts chans men ikväll var det en kväll där allt som kunde bli fel blev det. På samma sätt som i Luton-matchen fick vi också en försvarare skadad nästan direkt och det är inte optimalt. Jag brukar inte gnälla på domarna men ikväll gjorde dom ingen bra match”

När det gäller spelarna som klev av pga skador är förhoppningen att Stefan Johansen och Jake Clarke-Salter kan spela mot Huddersfield eller Coventry nästa vecka Tyler Roberts kommer inte att spela någon av de 4 matcherna som återstår innan VM-uppehållet. Han hoppas fortfarande på en plats i Wales VM-trupp och Beale är övertygad om att han kommer att vara spelklar då. Chris Willock fick stå över fredagsmatchen för att vara tillgänglig mot Norwich. Beale säger till WLS att Willock är en av de bästa spelarna i ligan och en spelare man vill bygga laget kring, men han har haft otur med skador så vi måste vara rädda om honom. Vi har 3 matcher på 6 dagar och måste se till att inte ha någon på banan som inte är 100% redo Jag gissar därför att Willock inte startar på onsdag utan att Beale ställer upp så här: Dieng; Paal, Balogun, Dickie, Laird; Amos, Field, Iroegbunam; Chair, Armstrong; Dykes

Motståndarna
Norwich har åkt jojo mellan PL och Championship och är återigen tillbaka i chippen efter att ha slutat sist i PL med 22 poäng på 38 matcher, det var 16 poäng till Leeds på rätt sida om nedflyttningsstrecket. Norwich gjorde också minst antal mål (23 st) och släppte in flest (84 st).

Man har kvar stora delar av laget som åkte ur. Tim Krul, Max Aarons, Grant Hanley, Josh Sargent, Kenny McLean och Teemu Pukki är ju bra spelare på den här nivån och man har kryddat med den chilenske landslagsmittfältaren Marcelino Nunez och den brasilianska yttern Gabriel Sara, så nog ska Norwich vara med och slåss om platserna till PL framåt vårkanten.

Men inledningen på säsongen var riktigt svag. Förluster på bortaplan mot Cardiff och Hull och bara oavgjort hemma mot Wigan gjorde att Norwich låg sist efter 3 omgångar, men sedan vaknade björnen. 7 vinster och en oavgjord tog laget upp på andra plats, sedan kom en liten svacka igen med bara 2 poäng på 6 matcher innan Stoke besegrades hemma på Carrow Road i lördags med 3-1. Norwich har spelat 18 matcher, tagit 28 poäng och ligger på femte plats i tabellen.

Manager för Norwich är Dean Smith och han spelar vanligtvis 4-3-3. Den interna skytteligan leds av amerikanen Josh Sargent med 8 mål, men han är skadad och spelar inte. Detsamma gäller försvararen Dimitris Giannoulis och anfallaren Adam Idah. Jag har hittat två spelare med förflutet i QPR i truppen; Jordan Hugill har spelat 55 minuter fördelat på 5 inhopp och Sam McCallum har gjort 2 inhopp och spelat från start de två senaste matcherna så han kanske vi stöter på på onsdag.

Vi har haft riktigt svårt för Norwich under 2000.talet. På 24 spelade matcher har vi 5 vinster, 14 förluster och 5 oavgjorda. På de 10 senaste matcherna på Carrow Road har vi vunnit 1 (i september 2008) och förlorat 7.

Huvuddomare är Robert Madley från West Yorkshire. Han är tillbaka på den här nivån efter att ha varit avstängd i 4 år för att på ett hånfullt och kränkande sätt ha filmat en handikappad person.  Den här säsongen har han dömt 14 matcher och delat ut 65 gula och 5 röda kort. Avsoark på Carrow Road kl 20:45 och du kan se matchen med QPR+, Come On U R’s!