Lagbanner
2022-02-12 05:10

Kanada - USA

Inför Nottingham v QPR (FA Cup)
Charlie Austin i höstens tunga förlust mot Forest på Loftus Road

Inför Nottingham v QPR (FA Cup)

Jimmy Floyd Hasselbaink har fått en resultatmässigt seg inledning i QPR med många tappade poäng i slutskedet av matcherna. Nu ska han ta med sin nya klubb på dubbel spökjakt till Nottingham för att se till att Englands sämsta cuplag ska ta klubbens första seger någonsin borta mot Forest.

Nej, det vill sig inte riktigt i cupspelet för QPR under 2000-talet. Särskilt illa är det i FA Cupen där man bara lyckats vinna 2 av 23 matcher under de senaste 14 säsongerna. Historiens makt är stark i engelsk fotboll, spelare och managers byts ut på löpande band i en klubb som QPR men trots det är det hysteriskt svårt att nå resultat i cuperna. För ett år sedan åkte man ut i FA cupen mot Sheffield United som då huserade två divisioner under QPR med 0-3 hemma och i höstas blev dåvarande bottenlaget Carlisle i League Two för svåra på hemmaplan i Ligacupen.

Utan seger under sina 6 första matcher i QPR där man under de senaste 4 tappat otroliga 8 poäng under slutkvarten så har det hägrande playoffspelet försvunnit snabbt för Jimmy Floyd Hasselbaink. Det är just under en sådan här säsong då en härlig Cup-Run skulle kunna rädda lite av äran och få in lite positiva vindar i klubben. Mot det står det tunga faktum att QPR sedan första besöket i början av 1930-talet på 30 försök ALDRIG vunnit på City Ground i Nottingham.

Januari brukar förutom en förlust i FA Cupens tredje runda innebära intensiv period i London W12 med stor spelaromsättning. QPR har trots problem på högerbacken valt att låna ut unge Darnell Furlong en månad till League Two-laget Cambridge. Vidare överraskar man med att sälja den 23-årige egna produkten Michael Harriman efter en lyckad höst i Wycombe där lånet övergått till en permanent försäljning.

Man har samtidigt valt att ta hem Ben Gladwin i förtid från Leyton Orient för att öka konkurrensen på mittfältet. Slutligen har ett av säsongens få glädjeämnen mittbacken Grant Hall förlängt sitt kontrakt med ytterligare två år fram till sommaren 2019.

Det vara många som höjde på ögonbrynen när QPR under sommaren efter degraderingen från Premier League fick behålla spelare som Charlie Austin, Leroy Fer, Matt Phillips, Sandro och Robert Green. Med playoffdrömmen nästan bortblåst redan i januari så skulle man kunna tänka sig att klubben skulle tappa/släppa många av dem nu istället. Men ingen av dem har höjt sitt marknadsvärde, Charlie Austin är den enda som har levererat på plan, men har samtidigt visat sig vara skadebenägen och har dessutom tydligt sagt till att han tänker stanna säsongen ut.

Närmast att lämna verkar vara Robert Green som efter en höst med en rad tabbar och oinspirerat spel nu är starkt ifrågasatt. Senast mot Hull missade han en utboxning på övertid som gav tigrarna segern. Mellan stolparna mot Nottingham Forest finns nu en stor chans att vi får se Alex Smithies. Smithies kom i somras från Huddersfield och fick stå ett par ligamatcher i september sedan Green just mot Forest slängt bort segern genom en idiotisk utvisning där uddlösa Forest vände 1-0 till 1-2 efter en straff Green gett dem.

Framför Smithies blir det en betrodd lineup i försvaret. James Perch är tillbaka efter skada vilket innebär att Nedum Onouha åter får spela mittback tillsammans med nyförlängda Hall och vänsterback Paul Konchesky.

På mittfältet vill nog Hasselbaink nog se hemkallade Ben Gladwin från start. Mest troligt är att han får ta över Tjaronn Cherys plats på innermittfältet och spela tillsammans med Alejandro Faurlin och Karl Henry på mitten med Matt Phillips och Junior Hoilett på kanterna.

På topp gjorde Sebastian Polter 90 minuter senast och även om han inte alltid såg ut att vara vän med bollen så kämpade han hela tiden och såg ut att rädda en pinne åt Rangers med sitt nickmål i 86:e minuten, innan Green var ute och hängde tvätt. Nu lär han få starta igen, med Jamie Mackie redo för inhopp och Mackie får troligen sällskap av en återvändande Charlie Austin på bänken.
 
 

Henrik Swende2016-01-09 03:49:23
Author

Fler artiklar om QPR