2021-10-23 16:00

Peterborough - QPR

Inför: Peterborough-QPR

QPR reser norrut under löedagen för bortamatch mot nykomlingarna Peterborough Utd

Det såg länge ut som om QPR för första gången på 27 matcher skulle gå mållösa från en match när Blackburn gästade W12 i tisdags men i 83:e minuten blixtrade Ilias Chair till och sköt vad som kom att bli matchens enda mål. Efter 13 omgångar ligger R’s på 5:e plats i den jämna tabellen med 21 poäng.

Mark Warburton startade med Seny Dieng i målet, en trebackslinje med Yoann Barbet, Jimmy Dunne och Rob Dickie, Sam McCallum och Albert Adomah som wingbacks, Dominic Ball och Andre Dozzell som centrala mittfältare, Ilias Chair och Chris Willock som offensiva mittfältare och Lyndon Dykes som forward.

En ganska chansfattig match där QPR hade det mesta bollinnehavet men saknade den sista spetsen. Det borde naturligtvis ha blivit straff med 10 min kvar av första halvlek när ett inlägg från Adomah tydligt tog på en Blackburn-försvarares utsträckta arm, men ingen av domarna såg det. I början av andra halvlek styrde Yoann Barbet ett inlägg i Dinges högra stolpe innan bollen kunde rensas bort. Det var det närmaste mål Blackburn kom under matchen. Mws en halvtimme kvar kom Luke Amos in istället för Andre Dozzell och 10 minuter senare byttes Charlie Austin in istället för Dom Ball och R’s tog greppet om matchen. Två bra byten av Warburton som gjorde att vi kunde öka trycket och avgöra matchen

Skönt för Dieng, och hela laget, att få hålla nollan igen då det har blivit alldeles för många insläppta mål på sistone. Mark Warburton var missnöjd med första halvlek. Han tyckte att vi spelade för långsamt och inte hade tillräckligt med intensitet. Vi ägde bollen men kunde inte ta oss igenom försvaret. I den andra halvleken blev det mycket bättre och han berömde särskilt Luke Amos och Albert Adomah som visade vilken bredd vi har i truppen. Det behövs bredd i truppen och att kunna byta in spelare som Amos och Austin, och ändå ha Andre Gray på bänken, visar att vi har en bra bredd anser Warburton och det får man väl hålla med om

Nu börjar också skadelistan krympa. Charlie Owens gjorde 45 minuter för U23-laget i tisdags (förlust mot Colchester med 0-2) och Sam Field ska spela för U23-laget mot Bristol City nästa vecka. Då är det bara Lee Wallace kvar och han är inte heller speciellt långt borta från comeback.

Nu väntar en tuff vecka med 3 matcher på 6 dagar, dessbättre är dom två senare på hemmaplan, men först en tripp norrut till Peterborough. Även om Warburton mal på om att ha respekt för alla lag i den här serien tycker jag att om man ska vara med och på allvar utmana om en kvalplats så bör man ta 6 poäng från matcherna mot en nykomling som Peterborough

Peterborough Utd
Peterborough United är tillbaka i Championship efter 8 år i League One. Man slutade på 2:a plats i L1 förra säsongen, 2 poäng efter Hull. Den här säsongen har dom tagit 11 poäng på 13 matcher och ligger just nu på 20:e plats, 2 poäng från nedflyttningsplats.  Peterborough är det lag i serien som har släppt in flest mål, 26 stycken. I den senaste omgången, som dom spelade i onsdags, blev det vinst med 1-2 på bortaplan mot bottenkonkurrenterna Hull. Manager för Peterborough är den 49-åriga skotten Darren Ferguson som är son till Sir Alex. Till matchen mot QPR får han klara sig utan den skadade kvartetten Jack Marriott, Kwame Poku, Joel Randall och Rickie Jade-Jones samt avstängda Jonson Clarke-Harris

Lagen har av naturliga skäl inte mötts särskilt ofta i seriesammanhang. Under 2000-talet har det bara blivit 8 matcher och av dessa har vi vunnit 3, förlorat 2 och 3 har slutat oavgjort. Senast vi spelade i samma serie var säsongen 09/10 då det blev 1-1 på Loftus Road och Peterborough vann hemma med 2-0

Huvuddomare den här gången är 35-åriga Jarred Gillet och han assisteras av Shaun Hudson och Richard Wild. Gillet kommer från Guldkusten, Australien där han har dömt på högsta nivån sedan 2010. Han kom till England 2019 för att arbeta som forskare på universitetet i Liverpool och fick döma på nivå 2 i det engelska systemet. Till den här säsongen blev han uppflyttad till högsta nivån och blev den första icke-brittiska eller irländska domare att döma en match i Premier League. Han har bara dömt 4 matcher den här säsongen men har redan delat ut 14 gula och 1 rött kort. Han har också dömt 3 straffar. Avspark kl 16:00 och du ser matchen via QPR+. Nästan 4000 R’s fans, däribland vår medlem "The Market",  har skaffat biljett till matchen på en arena som tar in runt 15 000 så det kommer att bli ett bra stöd för killarna. Come On U R’s!