Lagbanner
2022-12-17 16:00

Preston - QPR

Inför Preston-QPR
Neil Crichleys första match som QPR-manager spelas på Deepdale i Preston

Inför Preston-QPR

QPR har 4 förluster i rad och har bara gjort 1 mål på de 6 senaste matcherna. Nya managern Neil Critchley tror dock att det ska gå att vända trenden. Kan det ske redan i helgens bortamatch mot Preston?

Ja QPR förlorade som sagt fjärde matchen i rad när serieledande Burnley vann med klara 3-0 på Loftus Road i söndags. I tabellen har vi sjunkit till 9:e plats med 31 poäng på 22 matcher, det är 3 poäng upp till play-off och 7 poäng till nedflyttningsstrecket. 

Att förlora mot Burnley är inget att skämmas för, jag gissar att dom tar klivet upp till PL igen. Men att uppträda så viljelöst och fantasilöst som QPR gjorde ,främst i den första halvleken, inför hemmapubliken är inte godkänt. Kanske hade matchen fått ett annat utseende om vi fått den solklara straffen när George Thomas blev nedriven i första minuten, men det är ju bara hypoteser. Vi har bara gjort 1 mål på 6 matcher och Neil Critchley och co. har en hel del att jobba med. 

Inför sin första match som ansvarig för QPR säger Critchley:”Jag har varit på många matcher på Loftus Road, det är en speciell arena med härlig atmosfär. Om vi får klubben i rätt riktning och börjar vinna matcher får vi de passionerade fansen i ryggen. Det är upp till mig och min stab att forma ett lag som fansen kan ta till sig.” 

Men första matchen går som bekant borta. Han är ändå säker på att han har en tillräckligt bra trupp för att kunna bryta förlusttrenden redan mot Preston på lördag. “Vi mötet ett bra lag i bra form. men jag har bra koll på våran trupp då jag sett många av spelarna och jag mötte också QPR två gånger förra säsongen, så jag har sett en del från utsidan. Men när man träffar dom innanför väggarna så ser man att det absolut finns bra spelare här. Dom föll tillbaka efter en bra start förra säsongen och det är lite av samma situation här och nu. Det är upp till mig att hitta ett sätt att bryta trenden och få oss att bli bättre både offensivt och defensivt. Får vi ordning på det finns det helt klart kvaliteter för att kunna titta uppåt i tabellen.”

Stefan Johansen och Leon Balogun är fortfarande inte tillbaka efter sina skador och Ilias Chair har chansen på bronset i Qatar, i övrigt ska alla vara tillgängliga

Motståndarna: Preston North End
Preston var tippade att tillhöra bottenlagen förra säsongen men lyckades landa på 13:e plats i tabellen, med god marginal till nedflyttningsstrecket. Den här säsongen har börjat ännu bättre och efter 22 matcher ligger PNE på 6:e plats i den jämna tabellen med 34 poäng. Efter 12 omgångar hade dom 4-4 i målskillnad, en smått osannolik statistik. 

I omstarten efter uppehållet blev det en imponerande vinst med 4-1 borta mot Blackburn. Inte minst med tanke på att starka namn som Troy Parrott, Emil Riis Jakobsen, Robbie Brady, Sean Maguire, Alan Browne och Alistair McCann saknades pga skador. Rutinerade Ched Evans har fått begränsat med speltid och hade inte gjort mål sedan 27:e november 2021 innan bortamatchen mot Reading den 4:e november. Sedan dess har han gjort 5 mål på 3 matcher och delar nu ledningen i den interna skytteligan med dansken Emil Riis Jakobsen, snacka om en het spelare. 

Manager för Preston är Ryan Lowe och han spelar oftast 3-4-1-2. Han hoppas få tillbaka en eller ett par spelare ur den tidigare nämnda sextetten, men har inte talat om vem eller vilka som ligger närmast till hands

Lagen har mötts 30 gånger  i seriesammanhang under 2000-talet. QPR har vunnit 7, förlorat 13, och 10 matcher har slutat oavgjort. Förra säsongen blev det vinst med 3-2 hemma (mål av Lyndon Dykes, Jimmy Dunne och Ilias Chair) och förlust med 2-1 borta (tröstmål av Andre Gray på tilläggstid). 

Preston är seriens bästa bortalag men har varit ganska svaga på hemmaplan och bara tagit 13 poäng på 11 matcher på Deepdale. QPR har tagit 14 poäng på 11 bortamatcher. 

Huvuddomare är Oliver Langford från west Midlands, assisterande domare är Andrew Aylott och Adrian Waters. Langford har dömt 17 matcher den här säsongen och delat ut 65 gula och 1 rött kort, han snittar drygt 4 kort/match i chippen. Avspark 16:00 och du kan se matchen med QPR+, Come On U R’s!

Jörgen Tjärnström2022-12-16 19:41:37
Author

Fler artiklar om QPR