Lagbanner
Kiyan Prince Foundation Stadium, 2021-03-03 20:00

QPR - Barnsley

Inför QPR-Barnsley

Inför QPR-Barnsley

Viktiga poäng på spel mot Barnsley

Efter den snöpliga förlusten mot Birmingham i lördags är det dags för QPR att börja plocka poäng igen när formstarka Barnsley kommer till KPF Stadium.

Barnsley

Gästerna klarade sig kvar med en poängs marginal förra säsongen och sågs av många inför ligastarten som ett lag som troligen skulle ligga på undre halvan och kriga för nytt kontrakt.

Man har lyckats betydligt bättre än så. Visserligen dröjde det till den åttonde ligamatchen innan den första trepoängaren kom och vi behöver inte titta så långt för att hitta vilka den kom mot. Man har dock fortsatt att spela bra och efter lördagens 2-1 hemma mot Millwall är laget uppe i sju raka ligamatcher utan förlust och av dessa sju så har de fem senaste slutat med vinst. Däremellan åkte man visserligen ur FA-cupen i femte omgången, men detta är troligen inget man grämer sig överdrivet mycket åt.

Den fina formen har lett till att man nu ligger precis under kvalstrecket och då har man en eller två matcher mindre spelade än de flesta lagen ovanför sig i tabellen.

Ledande målskytt denna säsongen är Cauley Woodrow, som stått för tio mål i ligan och ytterligare två i cupspelet. Tre spelare har bidragit med fem mål vardera.

QPR

Rangers föll med 2-1 borta mot Birmingham i lördags. Det var en udda tillställning där hemmalaget hade bra kontroll tills Charlie Austin gav QPR ledningen strax före paus. I den andra halvleken hade man sedan chanser att avgöra matchen innan Birmingham både kvitterade och vann matchen under de sista tio minuterna.

Efter att ha kört med i stort sett samma startuppställning flera matcher i rad, vilket det från en del håll klagats på, valde Mark Warburton att vila bland Lee Wallace, Ilias Chair och Lyndon Dykes senast. Då höjdes i stället röster för att, med undantag av Dykes, fortsätta med samma lag. Warburton sade till West London Sport i veckan att han tog besluten för att minska risken för skador på sina spelare och ansåg att ändringarna var nödvändiga. Chair och Wallace kan mycket väl vara tillbaka mot Barnsley och det gäller även Dykes, även om han nog borde testas som inhoppare en tid framöver.

Med undantag av Wallace så är det mest på mittfältet och i anfallet som det roterats i starelvan och till stor del beror det på att man inte har så mycket mer att tillgå i försvaret. Mittbacken Jordy De Vijs lånades in från Wigan för sex veckor sedan, men drogs med en skada redan då. De Vijs har nu spelat två matcher för U23. Han spelade en timme mot Ipswich (1-1) förra veckan och på tisdagen spelade han 75 minuter mot Watford (1-2). Det låter därför inte troligt att han skulle starta matchen mot Barnsley, även om han kan komma att återfinnas bland avbytarna.

Kvällens match börjar på den lite tidigare avsparkstiden 20.00 (svensk tid) och då den inte TV-sänds kan den ses via QPR+.
 

Simon Ståål2021-03-03 12:43:16

Fler artiklar om QPR