Kiyan Prince Foundation Stadium, 2021-08-21 13:30

Inför QPR-Barnsley
Efter dubbla bortamatcher får QPR spela på KPF Stadium igen

Efter två långa bortaresor som resulterat i två vinster får QPR hemmaplan igen när förra säsongens överraskningslag Barnsley kommer til KPF Stadium

Senaste omgången
QPR lyckades ta 3 poäng  i den svåra bortamatchen mot Neil Warnocks Middlesbrough i onsdags.Hemmalaget inledde bäst och tog ledningen på straff i 7:e minuten. I början av den andra halvleken kom kvitteringen via ett självmål. Redan 5 minuter in på halvleken fick Moses Odubajo sitt andra gula kort och R’s fick spela med 10 man resten av matchen. Lyndon Dykes gjorde 1-2 i den 56:e minuten på ett skott från snäv vinkel som Joe Lumley i Boros kasse borde kunna ha räddat. 2-2 kom i 72:a minuten efter ett bolltapp av Dominic Ball nära eget straffområde men bara 4 minuter senare återtog R’s ledningen. Osman Kakay vann bollen på offensiv planhalva, Stefan Johansen hittade en fin pass till Chris Willock som placerade bollen lågt i Lumleys högra burgavel

Mark Warburton var mycket nöjd efter matchen: “Vi drog på oss alldeles för många onödiga frisparkar i första halvlek. Dom är ett fysiskt lag och det var stora spelare överallt. Vi visste att vi kunde såra dom om vi fick till ett bättre passningsspel. Det fungerade direkt i andra halvlek och vi fick också in kvitteringen. Sedan fick vi spela med en man mindre och då kom det inlägg mot vårt straffområde så fort det fanns en möjlighet, men jag tycker vi stod emot bra. Efter 2-2 målet trodde hemmapubliken på vinst men det blev vi som gjorde tredje målet. Vilken insats, vilket resultat! Hela laget förtjänar så mycket beröm.”

Han var också lite irriterad över det tajta spelschemat och jag är benägen att hålla med, inte bara för att jag är partisk… Barnsley har haft två hemmamatcher i rad och får dessutom en vilodag extra eftersom dom spelade i tisdags, QPR har haft långa bortaresor till Hull och Middlesbrough och får mindre tid för återhämtning och behandling av spelare som behöver ses till.

Sam Field (skadad), Luke Amos (ej redo för match efter sin skada) och Moses Odubajo (avstängd efter utvisningen mot Middlesbrough) saknas i QPR som också har frågetecken för Lee Wallace och Sam McCallum, annars ska alla vara tillgängliga

Det gör att laget mot Barnsley skulle kunna se ut så här: Målvakt Seny Dieng, trebackslinje Jimmy Dunne, Jordy De Wijs och Rob Dickie, wingbacks Yoann Barbet och Osman Kakay, centrala mittfältare Dominic Ball och Stefan Johansen, offensiva mittfältare Ilias Chair och Chris Willock, forward Charlie Austin

Motståndarna
Barnsley var en stor överraskning förra säsongen. Efter att ha varit en hårsmån från att åka ur serien säsongen 2019/20 fick man i fjol ihop 78 poäng vilket räckte ända till 5:e plats. I semifinalen blev det förlust mot Swansea med sammanlagt 2-1

Den här säsongen har man tagit 4 poäng på de 3 inledande matcherna och förlorat på straffar mot Bolton i den första omgången av ligacupen. I den senaste matchen, som spelades i tisdags, blev det förlust på hemmaplan mot Luton med 0-1 trots ett bollinnehav på över 70%.

Ny manager för Barnsley är den 47-årige österrikaren Markus Schopp. Han kommer närmast från Hartberg i den österrikiska ligan men har ett förflutet i RB Salzburg och Sturm Graz organisationer.
Mittfältsstjärnan Alex Mowatt följde med förre managern Valérien Ismaël till West Bromwich och bland övriga som lämnat kan nämnas mittbacken Michael Solbauer och forwarden Conor Chaplin som brukade vara bra i matcherna mot QPR. Bland nyförvärven kan nämnas mittfältaren Josh Benson från Burnley, forwarden Dewante Cole som är son till fd landslagsspelaren Andy Cole och de fd belgiska U-landslagsspelarna Obbi Oularé och Aaron Leya Iseka, som båda två spelar forward

Belgarna har dock inte fått arbetstillstånd ännu och saknar dessutom matchtempo så dom är inte aktuella för spel. Det är inte heller Carlton Morris som blev skadad i lördags mot Coventry. En spelare som vi får se upp med lite extra är Cauley Woodrow som visserligen är mållös än så länge, men han vann den interna skytteligan förra säsongen på 12 mål

Inbördes möten
Under 2000 talet har lagen mötts 26 gånger. QPR har vunnit 14, förlorat 9, och 3 matcher har slutat oavgjort. De 4 senaste mötena har slutat med förlust. Förra säsongen blev det 3-0 på bortaplan och 1-3 i hemmamatchen

Huvuddomare är Gavin Ward från Surrey. Han dömde totalt 31 matcher förra säsongen och delade under dessa ut 108 gula och 4 röda kort. Dessutom blåste han 5 straffar. Det är tidig avspark (kl. 13:30) och matchen sänds på Viasat Sport och Viaplay så ingen stream via QPR+. Come On U R’s!