Lagbanner
2023-03-18 16:00

QPR - Birmingham

Inför QPR-Birmingham
Ett 50-tal Swedish Hoops ska hjälpa våra favoriter till viktiga poäng på lördag

Inför QPR-Birmingham

QPR tar emot Birmingham en viktig match i bottenstriden hemma på Loftus Road. Detta är också en av punkterna på Swedish Hoops medlemsresa vilket borde innebära ett 60-tal svenskar på läktarplats



QPR lyckades inte följa upp den heroiska insatsen mot Watford utan åkte på en riktig käftsmäll i bortamatchen mot Blackpool. Hemmalaget ledde med 3-0 efter 13 min, 4-1 i halvtid efter ett tröstmål av Chris Martin, och 6-1 när domaren blåste av matchen. Den största förlusten sedan WBA borta säsongen 18/19. Det betyder också att Blackpool tog in 3 poäng på oss och vi har nu 7 poäng till nedflyttningsstrecket med 9 matcher kvar av säsongen.

Jag jobbade så jag kunde inte se matchen men fick en smärre chock när jag kollade telefonen på fikarasten kl. 21. Det slutade alltså med att vi släppte in 6 mål mot ett bottenlag som hade gjort 8 mål de senaste 15 matcherna, helt oacceptabelt! Såklart borde Ainsworth har gjort några förändringar i startelvan (lätt att vara efterklok), men i backlinjen har vi inte så många alternativ just nu. Men exempelvis Taylor Richards och Stefan Johansen satt iaf på bänken, då borde dom ju vara spelbara?

Ainsworth var så klart besviken efter matchen:”Vi måste försvara oss bättre på fasta situationer, vi låter dom göra 5 mål på fasta situationer. Vi måste kunna försvara oss bättre annars får vi problem. Vi jobbar med det och vi gjorde det bra i lördags. Jag är på besviken på killarna och jag är besviken på mig själv, det här var inte tillräckligt bra. Borde jag ha gjort förändringar i laget? Har vi inte tränat fasta situationer tillräckligt? Det är mitt ansvar” 

På frågan om han är orolig för nedflyttning svarar han:”Nej, jag är säker på att vi kan ta tillräckligt med poäng för att klara oss kvar. Men jag ska inte skyla över det här, vi mötte Blackpool som har haft problem att vinna hela säsongen och dom kör över oss med 6-1. Vi såg veka och ängsliga ut. Vi har ett bra lag med många som är på väg tillbaka efter skada men jag förväntar mig att vi ska kunna stå upp bättre än så här. Jag ber om ursäkt till alla fans för det här är inte en acceptabel insats hos QPR. Men det är unga grabbar som är känsliga just nu. Dom har haft 3 olika managers och mycket som strulat den här säsongen. Jag ska försöka få dom att ta dom poäng som behövs för att vi ska hålla oss kvar. Det är mitt mål och jag skulle kunna gå över krossat glas för att lyckas för jag älskar verkligen den här klubben”

De spelare som han hoppas få tilbaka till lördag är Kenneth Paal och Ilias Chair. Tyler Roberts, Leon Balogun, Jake Clarke-Salter ethan Laird och Chris Willock är fortfarande skadade, få se om någon av dom kan vara tillbaka till den viktiga matchen mot Wigan efter uppehållet

Motståndarna
Birmingham har gått lite bättre än förväntat den här säsongen och var så högt uppe som 10:e plats halvvägs in i serien. Sedan har dom dalat och ligger efter 37 matcher just före QPR i tabellen med samma poäng men 11 måls bättre målskillnad. I den senaste omgången blev det förlust med 3-0 mot Watford. Troy Deeney har varit skadad sedan mitten av februari och utan honom har dom bara tagit 4 poäng på 5 matcher. I hans frånvaro är det väl främst Scott Hogan som är det offensiva hotet, 10 mål har irländaren gjort hittills. I försvaret är det den amerikanska landslagsbacken Auston Trusty som styr och på mittfältet är viktiga Leandro Bacuna tillbaka i laget efter avstängning. Förutom Deeney så är också Dion Sanderson skadad, i övrigt fullt manskap

Vi har spelat 23 matcher i seriesammanhang mot Birmingham under 2000-talet. Dessa har resulterat i 10 vinster, 7 förluster och 6 kryss. Mötet på St Andrew’s i slutet av oktober vann Birmingham med 2-0, inte helt rättvist. Vi fick byta ut Tyler Roberts och Jake Clarke-Salter tidigt pga skador och Birmingham borde ha fått Hannibal Mejbri utvisad tidigt i den andra halvleken.Den matchen hade vi stora problem med deras höga press och fysiska spel, hoppas att vi är bättre förberedda nu.

Huvuddomare är Keith Stroud från Hampshire och assisterande domare är Nigel Lugg och Mark Dwyer. Under de senaste 10 åren har Stoud dömt 22 QPR-matcher, vi har vunnit 4, förlorat 12 och spelat 6 oavgjorda. Vi har fått 6 straffar mot oss, ingen med oss och vi har fått 4 spelare utvisade, motståndarna 2. Som om det inte vore nog med detta är assisterande domare Dwyer samma man som vinkade offside på Charlie Austin i ligacupen mot Sunderland förra säsongen, en match som Stroud dömde. Om vi ska försöka avsluta positivt så är som sagt detta också Swedish Hoops medlemsresa. Drygt 50 pers åker under Swedish Hoops flagg och sitter tillsammans på Stanley Bowles Stand och då det alltid brukar dyka upp en handfull som åkt över på eget bevåg är det nog närmare 60 svenskar på läktarna på lördag. En riktigt bra siffra med tanke på vår säsong. Vi övriga kan se matchen med QPR+, avspark 16:00, Come On U R’s!

Jörgen Tjärnström2023-03-17 14:34:56
Author

Fler artiklar om QPR