Kiyan Prince Foundation Stadium, 2022-02-23 20:45

QPR - Blackpool

Inför QPR-Blackpool

QPR fick bara oavgjort i den senaste hemmamatchen mot Hull. Ny hemmamatch på onsdag när nykomlingarna Blackpool, som har överraskat positivt hittills, kommer till KPF Stadium

QPR lyckades bryta måltorkan i hemmamatchen mot Hull men det räckte ändå bara till 1 poäng då matchen slutade 1-1. Vi ligger fortfarande kvar på 4:e plats med 53 poäng på 32 matcher men avståndet nedåt krymper. Det är bara 6 poäng till Coventry på 10:e plats och då har alla lag på plats 6 -10 också spelat en match mindre än oss.

Hull tog ledningen på en hörna efter 25 minuter och QPR hade inte något i chansväg i första halvlek förutom en nick av Charlie Austin som gick en bra bit utanför. Mark Warburton valde att starta Chris Willock som wingback till vänster, Jeff Hendrick och Sam Field som centrala mittfältare och Luke Amos och Ilias Chair bakom Charlie Austin., en inte helt lyckad uppställning. R’s hade förvisso en hel del boll, men passade mest i sidled eller bakåt. Ungefär mitt i den andra halvleken blev det en otäck kollision mellan Albert Adomah och Hulls målvakt Matt Ingram. Ingram vårdades på plan i en kvart innan han fördes med ambulans till sjukhus. I samband med detta bytte också R’s ut Luke Amos och satte in Moses Odubajo, som gick in som wingback och Chris Willock flyttade upp till sin “normala” position. Drygt 5 minuter senare kunde Ilias Chair stöta in kvitteringen efter ett inlägg från Odubajo. Hull missade en jättechans att ta ledningen igen strax därefter och Albert Adomah fick in bollen bakom Hulls målvakt men var (tveksamt) avvinkad för offside.

En bättre andra halvlek av R’s, men inte tillräckligt bra för att kunna vinna mot 20:e placerade Hull. Det råder väl inget tvivel om att vi måste börja ta några 3-poängare för att kunna hålla oss kvar bland de 6 första i tabellen och då måste många spelare höja sig avsevärt.

Sam McCallum fortsätter sin uppbyggnad med match för B-laget under tisdagen så han spelar inte på onsdag. Lee Wallace kan kanske vara tillbaka i truppen efter sin ljumskskada men det troliga är att Moses Odubajo börjar som wingback till vänster. Rob Dickie är avstängd så trebackslinjen blir nog samma som mot Hull. Stefan Johansen vilades mot Hull, sparar man honom ända till matchen mot Blackburn på lördag? Centrala mittfältet är väl den position där vi har bäst bredd. Lyndon Dykes är eventuellt tillbaka efter sin skada, annars har vi väl bara Charlie Austin och Andre Gray att tillgå som renodlade forwards.

Motståndarna
Blackpool har överraskat positivt, nykomlingar som dom är. Efter en dålig inledning med 5 poäng på de 7 första matcherna har dom efter det aldrig legat under nedflyttningsstrecket och dom har t.ex tagit 4 poäng av serieledarna Fulham. I den senaste omgången spelade dom oavgjort (1-1) borta mot Cardiff i en match där dom borde ha fått en straff med sig i slutminutrarna. På 32 matcher har dom tagit 42 poäng och ligger på 15:e plats, men har bara 8 poäng upp till play-off.

3 spelare att hålla ögonen på är mittbacken Marvin Ekpiteta, högeryttern, fd QPR-spelaren, Emil Forsberg-kopian Josh Bowler och ledaren av den interna skytteligan, forwarden Jerry Yates.
 Manager för Blackpool är Neil Critchley och han brukar ställa upp en klassisk 4-4-2. Blackpool har en diger skadelista där James Husband, Richard Keogh, Keshi Anderson, Chris Maxwell, Grant Ward och Matt Virtue missar onsdagens match

Lagen har mötts 15 gånger i seriesammanhang under 2000-talet och det är klar fördel för QPR enligt statistiken. Det har blivit 8 vinster, 6 oavgjorda och bara 1 förlust. Senaste mötet, i Blackpool i november, slutade 1-1. Chris Willock gav R’s ledningen i första halvlek och Blackpool kvitterade på straff 10 minuter efter pausen. Senaste förlusten på hemmaplan mot Blackpool kom i februari 1972

Huvuddomare i matchen är Gavin Ward från Surrey och assisterande domare är Bhupinder Gill och Graham Kane. Avspark kl. 20:45 och du kan se matchen via QPR+ där Nick London och Andy Sinton kommenterar. Come On U R’s!