QPR - Blackpool

Inför QPR-Blackpool
Seny Dieng och Chris Willock delar ledningen i den interna skytteligan...

Det är tätt mellan matcherna i championship. Efter lördagens bortamatch uppe i Sunderland väntar dubbla hemmamatcher iveckan. Först ut, Blackpool på tisdagskvällen.

QPR lyckades sno med sig 1 poäng hem från lördagens bortamatch mot Sunderland, en match som slutade 2-2. Första halvlek var riktigt dålig från R’s och Sunderland hade ledningen med 2-0 i paus. Till andra halvlek bytte QPR in Tyler Roberts istället för Albert Adomah och spelet blev bättre, men utan att vi skapade någon riktigt vass chans förutom just Roberts som sköt utanför i ett bra läge. Men på 5 lyckosamma minuter lyckades R’s rädda 1 poäng.

I den 87:e minuten fälldes Roberts strax utanför straffområdet och Ilias Chair fick en fin träff på frisparken som målvakten inte lyckades styra utanför stolpen. På tilläggstid rann Sinclair Armstrong igenom på vänsterkanten men målvakten gjorde en fin räddning på avslutet. På den efterföljande hörnan gick Seny Dieng upp i straffområdet och i efterspelet lyckades han nicka in Chairs inlägg, det första spelmålet någonsin för en QPR-målvakt. Han hann dessutom göra en otrolig dubbelräddning efteråt i matchens slutsekunder, snacka om matchhjälte!

Mick Beale var glad åt poängen, men erkände också att mycket måste förbättras. Jag väljer att se det positiva för det är starkt att ta poäng med tanke på vilka spelare vi saknade. Vi visste att det skulle bli en svår match för Sunderland är ett lag på väg uppåt. Även om jag vill se det positiva så sjunker vi alldeles för djupt. Det var likadant mot Middlesbrough och vi har har pratat om det i veckan, det är något vi måste förbättra, säger han. Beale valde att berömma Seny Dieng som stod för flera fina räddningar och Tyler Roberts som ligger efter i träningen då han har varit skadad, men ändå bidrar så mycket när han får speltid.

Vi har ju en väldigt tunn trupp och tyvärr är det en hel del skador redan. Till matchen på tisdag kommer Kenneth Paal att vara tillbaka och Chris Willock kommer att kunna spela ett tag, återstår att se om han spelar från start eller får hoppa in. Jag brukar inte hänga ut enskilda spelare men vänsterbacken är en position där vi har haft stora problem de senaste matcherna så jag hoppas att Paal håller ihop. De som är borta ett längre tag är Luke Amos, Taylor Richards och Jake Clarke Salter som alla 3 förmodligen är borta till landslagsuppehållet, dvs 1:a oktober

Motståndarna
Blackpool var nykomlingar i serien förra säsongen och slutade då på 16:e plats med 60 poäng. Ser man bara till poängskörden var dom närmare play-off än nedflyttning. Till den här säsongen har man förlorat managern Neil Critchley som har ersatt Michael Beale som assisterande manager i Aston Villa. Nygammal manager i Blackpool är Michael Appleton. Han var också i klubben mellan november 2012 och januari 2013, den kortaste tid en manager har varit i Blackpool. Enligt förhandstipsen kommer dom att hamna på den nedersta fjärdedelen av tabellen den här säsongen vilket skulle innebära att risken för nedflyttning är uppenbar

Inga större permanenta värvningar har gjorts, men dom har fått in en del intressanta lån där mittbacken Rhys Williams från Liverpool och mittfältaren Charlie Patini från Arsenal sticker ut lite extra

Efter vinst i premiären med 1-0 hemma mot Reading har det blivit två förluster; 2-0 borta mot Stoke och i lördags blev det 0-1 hemma mot Swansea. I ligacupen blev det dessutom förlust på straffar mot Barrow från League Two efter att ordinarie matchtid slutat 0-0 så på fyra tävlingsmatcher har dom bara gjort ett enda mål.

Appleton spelade 4-5-1 i den senaste matchen mot Swansea, annars har han ställt upp 4-3-3. Han har frågetecken för Gary Madine, övriga spelare ska vara tillgängliga

Inbördes möten
Lagen har mötts 16 gånger i seriesammanhang under 2000-talet och QPR har bra statistik mot Blackpool. Det har blivit 9 vinster, 6 oavgjorda och bara 1 förlust. Förra säsongen blev det 1-1 i Blackpool (mål av Chris Willock) och mötet i London vann QPR med 2-1 (mål av Jimmy Dunne och Luke Amos) Den senaste förlusten på hemmaplan mot Blackpool kom i februari 1972. Blackpool är ett lag vi ska ha efter oss i tabellen och hemma på Loftus Road ska det bli 3 poäng.

Huvuddomare i matchen är Andy Davies från Hampshire som nu har påbörjat sin 10:e säsong som domare i Football League, assisterande domare är Bhupinder Gil och Graham Kane. Davies dömde 36 matcher förra säsongen och delade ut 100 gula kort och 2 röda. Avspark kl. 21:00 och matchen visas på Viasat Sport Premium och viaplay.se, alltså bara radio på QPR+ den här matchen. Come On U R’s!