Lagbanner
Kiyan Prince Foundation Stadium, 2024-01-06 16:00

QPR - Bournemouth

Inför QPR-Bournemouth (FA-cupen, 3:e omgången)

Inför QPR-Bournemouth (FA-cupen, 3:e omgången)

Klassiska FA-cupen är framme i tredje omgången, det är nu som lagen från Championship och Premier League kliver in i turneringen. QPR drog en nitlott och ställs mot formstarka mittenlaget i PL, Bournemouth


Klassiska FA-cupen spelas för 143:e gången. Kvalspelet för de lägst rankade lagen började första helgen i augusti, sedan har lag från högre divisioner tillkommit allt eftersom och efter 6 kvalomgångar tog 32 lag (av 640) plats i huvudturneringen där lagen från Football League kom in i bilden. Vi har nu kommit till 3:e omgången där lagen från de två högsta divisionerna kommer in i turneringen. Det återstår nu 64 lag som gör upp om att få lyfta pokalen på Wembley den 25:e maj. 


QPR lyckades inte följa upp den fina insatsen mot Ipswich utan förlorade hemmamatchen mot Cardiff med 2-1 efter att ha släppt in båda målen på fasta situationer. R’s mål gjordes i den andra halvleken av Paul Smyth, fint framspelad av unge Rayan Kolli. Jag kan inte förstå hur vi kan hålla någorlunda jämna steg när vi möter lag på den översta tredjedelen av tabellen som Hull, Southampton och Ipswich för att sedan falla igenom mot Sheffield W, Millwall och Cardiff, jag fattar det verkligen inte, 

Men nu är vi iaf framme vid årets FA-cup match, vi brukar ju åka ur FA-cupen tidigt. Säsongen 18/19 åkte vi ur i 5:e omgången i en jämn match mot Watford, det är enda gången på 27 år som vi har överlevt 4:e omgången. Vi har bara vunnit 6 av de senaste 29 FA-cup matcherna, 3 av dom genom omspel.

Nu drog vi dessutom en nitlott i form av Bournemouth, ett ganska så profillöst men ändå starkt lag som inte lär locka några mängder av åskådare till Loftus Road. Vem vill betala £25 för att se oss åka ur FA-cupen mot Bournemouth? 

Marti Cufuentes ser ändå fram emot att få ta del av den mytomspunna turneringen: “Jag ser fram emot att få vara en del av den här historiska tävlingen, jag vet att den betyder mycket för engelsk fotboll. Matchen kommer inte så lägligt med tanke på form och skador men vi ska se positivt på den och förbereda oss så gott vi kan. Bournemouth är ett väldigt bra lag och dom kommer till matchen med starkt självförtroende, de är verkligen en svår motståndare och vi ser fram mot en tuff match” 

Han meddelade också att Steve Cook, Jack Colback, Ilias Chair, Chris Willock och Rayan Kolli missar matchen pga skador och att det dessutom är frågetecken för Sinclair Armstrong och Charlie Kelman. Vi behöver verkligen förstärkningar, men det ryktas inte ens om någon ny spelare, inte vad jag har kunnat se iaf. Jag förbereder mig på en klar förlust, hoppas att inte fler spelare drar på sig skador och att laget överbevisar mig.

Motståndarna
Bournemouth hade en tung start på säsongen, hade skrapat ihop 6 poäng efter 11 matcher och låg då på 18:e plats i tabellen men sedan dess är dom faktiskt det formstarkaste laget i serien tillsammans med Liverpool, trots att det blev förlust med 3-1 borta mot Tottenham i den senaste matchen. Just nu ligger dom på 12:e plats i tabellen och har 10 poäng till nedflyttningsstrecket.

I cupsammanhang har dom som längst nått kvartsfinal både när det gäller ligacupen (tre gånger) och FA-cupen (säsongen 2020/21). Förra säsongen åkte dom ur FA-cupen direkt i 3:e omgången där Burnley blev för svåra

Manager för Bournemouth är spanjoren Andoni Iraola och han har hela säsongen spelat med en 4-2-3-1 formation. Lagets bästa målskytt är Dominic Solanke som har gjort 12 mål och ligger 3:a i skytteligan. Iraola säger att han kommer att ta sig an matchen på samma sätt som han gjorde i deras ligacup-spel, där han vilade en 5-6 ordinarie spelare, men han vill ställa ett tillräckligt starkt lag på banan för att vinna matchen. Dango Outtara och Antoine Semenyo har åkt till Afrikanska mästerskapen, Tyler Adams, Ryan Fredericks och Emiliano Marcondes är skadade och Hamed Traore och Darren Randolph är sjuka

Matchens domare
Huvuddomare är Rebecca Welch och hon får hjälp av de assisterande domarna Daniel Cook och Stuart Burt. 40-åriga Welch blev historisk den 23:e december när hon som första kvinna fick ansvaret som huvuddomare i en match i Premier League. Hon var också den första kvinna som fick döma en match i 3:e omgången av FA-cupen. Den här säsongen har hon dömt totalt 17 matcher (om jag har räknat rätt) på alla möjliga olika nivåer och hon verkar vara väldigt frikostig med att dela ut varningar. 82 gånger har hon visat det gula kortet, 4 röda kort har hon också delat ut. Om matchen slutar oavgjort väntar omspel (fram till 5:e omgången) och VAR tillämpas endast i matcher som spelas på Premier League arenor. Avspark 16:00 och som vanligt visas inga cup-matcher på QPR+, däremot verkar det som om V Sport Fotboll och Viaplay visar matchen. Come On U R's! 
 

Jörgen Tjärnström2024-01-05 19:43:00
Author

Fler artiklar om QPR