Lagbanner
2018-11-10 16:00

QPR - Brentford

Inför: QPR-Brentford

Inför: QPR-Brentford

Mittenmöte i Championship-tabellen när QPR tar emot rivalerna Brentford i ett hett (?) West London-derby på Loftus Road

Efter fem matcher i rad utan förlust bröts sviten när QPR i bortamatchen mot Blackburn fick ett straffmål mot sig i den 87:e minuten. Efter matchen tyckte båda lagens managers att det var en typisk 0-0 match där inget av lagen egentligen skapade nog med chanser för att kunna vinna.

Steve McClaren, som under fredagen blev utsedd till oktober månads bästa manager i Championship, tyckte att försvarsspelet var mycket bra bortsett från dom första 10 minuterna. Framåt fick man inte till det då inläggen och ”den sista passningen” inte alls fungerade, men McClaren vidhöll att man var värda oavgjort och han ansåg också att straffsparken som blev matchavgörande var feldömd.

Nu väntar ett laddat lokal-derby mot lillebror från TW8, Brentford. Brentford har ju varit lite av ett spöke för QPR dom senaste åren, men QPR går in till lördagens derby med bara en förlust på 6 matcher medan Brentford bara har en vinst på 9 matcher. På fredagens presskonferens sa McClaren att man ska vara aggressiva direkt från avspark för att förhoppningsvis trigga igång publiken, som ser ut att bli relativt stor iaf. Han hoppades också att man skulle kunna inleda en ny svit av förlustfria matcher genom att vinna på lördag.


Motståndarna
Brentfords säsongsinledning har nästan varit raka motsatsen till QPR:s. Man förlorade bara en av sina 5 första matcher och låg så högt som på andra plats, men efter matchen mot Wigan den 15 september spelade man 8 matcher där man bara lyckades samla ihop 4 poäng.

Man bröt den negativa trenden hemma på Griffin Park i lördags när Millwall besegrades med 2-0, vilket var den första vinsten för den danske managern Thomas Frank, som flyttades upp ett snäpp i hierarkin när Dean Smith försvann till Aston Villa i mitten av oktober. Vi kan väl förvänta oss att Brentford fortsätter spela sin fotboll med mycket bollinnehav och kortpassningar där lagkaptenen Romaine Sawyers vill styra spelet från sin mittfältsposition och längst fram lurar seriens hittills bästa målskytt Neal Maupay, som har gjort 11 mål

Brentford, som har varit topp 10 i serien sedan man gick upp säsongen 13/14, har tippats i toppen även den här säsongen men just nu ligger man på 13:e plats, två placeringar och två poäng bakom QPR.


Inbördes möten
Under 2000-talet har lagen mötts 12 gånger i seriesammanhang. QPR har 3 vinster, Brentford har 4, och då har alltså 5 matcher slutat oavgjort. Förra säsongens möte på Loftus Road slutade 2-2 efter att QPR gjort två mål på tilläggstid genom Matt Smith och Luke Freeman


Skador & avstängningar
Hos QPR saknas Olamide Shodipo och kanske också Tomer Hemed. Däremot är Geoff Cameron spelklar igen efter att ha missat förra matchen pga sina problem med baksidan av låret. Brentford har frågetecken för Chris Mepham och Lewis Macleod


Vi som inte har möjligheten att se matchen live på Loftus Road kan istället (förhoppningsvis) se den via QPR + Pass, avspark 16:00 (svensk tid). Come On U R´s!

Jörgen Tjärnström2018-11-09 18:32:44
Author

Fler artiklar om QPR