Lagbanner
Kiyan Prince Foundation Stadium, 2021-09-18 16:00

QPR - Bristol City

Inför QPR- Bristol City

Inför QPR- Bristol City

Trots en spelmässigt helt ok insats åkte QPR på säsongens första förlust i tisdagens bortamatch mot Bournemouth. Hemma är vi dpck fortfarande obesgrade och nu väntar en ny hemmamatch när Bristpl City kommer till KPF Stadium


QPR åkte på sin första förlust för säsongen när man mötte Bournemouth på bortaplan i tisdags, en match som slutade 2-1. Efter 7 omgångar ligger R’s på 7:e plats i tabellen med 12 poäng. 
Mark Warburton ställde upp med Seny Dieng i målet, en trebackslinje med Yoann Barbet, Jordy De Wijs och Rob Dickie, Sam McCallum och Osman Kakay som wingbacks, Dom Ball och Stefan Johansen som centrala mittfältare, Ilias Chair som offensiv mittfältare, och Chris Willock och Lyndon Dykes som forwards

På det hela taget en bra genomförd match där vi blir hårt straffade för våra misstag. Att vi fortsätter att tro på det trots underläge med 2-0 visar att det finns en härlig karaktär i årets lag och sett till chanserna vi skapade borde vi ha fått med oss åtminstone 1 poäng.  Det ska bli intressant att se hur vi påverkas av säsongens första förlust. Kan vi bara skaka av oss den och börja på en ny svit?

Charlie Austin var inte med i truppen pga personliga skäl och Moses Odubajo hade skadekänningar, men båda ska kunna vara med på lördag. Jag skulle ändå kunna tänka mig att börja med Austin och Chair på bänken och testa att spela med Andre Gray på topp tillsammans med Dykes. Odubajo lär få spela wingback till höger även om det skulle vara intressant att se Albert Adomah där från start me tanke på hans pigga inhopp där han verkligen har bidragit, inte minst offensivt

Det var också roligt att se Luke Amos i truppen igen efter sin långa skadefrånvaro. Han blev visserligen kvar på bänken hela matchen men spelade 90 minuter för det nystartade B-laget som förlorade med 1-3 mot Brentfords dito i onsdags och kommer att få speltid i ligacupen mot Everton på tisdag. Sam Field har fortfarande en bit kvar innan han är spelklar men han ligger före den ursprungliga tidsplanen och läkaren som gjorde operationen har gett klartecken för att öka belastningen. Lee Wallace skada i baksidan av låret var värre än man först trodde och han kommer att röntgas igen inom ett par veckor. Han kör rehab för fullt och Warburton hoppas att han är tillbaka i god tid innan jul. I övrigt är alla hela och friska och det känns ju bra när man ser till det intensiva spelschemat.

Bristol City
Bristol City slutade på 19:e plats förra säsongen med 51 poäng. Man tog bara 12 poäng under de 20 sista matcherna. Managern Dean Holden fick sparken i februari och ersattes av Nigel Pearson

Den här säsongen har dom tagit 9 poäng (två vinster och tre oavgjorda) och ligger på 12:e plats efter 7 matcher. I den senaste matchen (som dom spelade i onsdags) blev det 1-1 hemma mot Luton efter att Luton kvitterat på tilläggstid.

Pearson spelar 4-4-2 eller 4-2-3-1. I truppen finns två fd QPR-spelare. Högerbacken Danny Simpson har spelat 2 matcher, båda från start, och forwarden Nahki Wells har bara fått göra 4 inhopp. Den interna skytteligan toppas av rutinerade Andy Wiemann som har gjort 4 mål. QPR’s facit mot Bristol City under 2000-talet är 9 vinster, 11 förluster och 8 oavgjorda. Förra säsongen förlorade vi hemmamatchen med 1-2 och vann borta med 0-2.

Domare i matchen är 31-åriga Leigh Doughty från Blackpool som gör sin andra säsong som huvuddomare i Championship. Han har dömt 5 matcher den här säsongen och delat ut 21 gula och 1 rött kort. Han har även blåst 2 straffar. Avspark kl. 16:00 och du ser matchen med QPR+ Pass. Come On U R's!

 

Jörgen Tjärnström2021-09-17 19:34:33
Author

Fler artiklar om QPR