2020-10-31 16:00

QPR - Cardiff

Inför QPR-Cardiff

QPR möter Cardiff hemma på lördag, ett lag som vi har bra statistik mot under 2000-talet. För att kunna bättra på statistiken ytterligare måste dock anfallsspelet bli mycket bättre än det har varit hittills under oktober

QPR förlorade bortamatchen mot Barnsley i den senaste omgången med klara 3-0. Mark Warburton hade gjort 3 förändringar i startelvan jämfört med hemmamatchen mot Birmingham Dominic Ball sitället för Geoff Cameron på defensiv mittfältsplats, Niko Hämäläinen istället för Lee Wallace på vänsterbacken och Tom Carroll istället för Bright Osaiy-Samuel.

QPR ägde matchen de första 25 minuterna men lyckades inte skapa någon målchans. Efter ett bolltapp av Macauley Bonne i den 27:e minuten frispelades en Barnsley-forward som revs ner av Rob Dickie med straffspark och rött kort som följd. Ca 10 minuter senare kom 2-0 målet som väl definitivt avgjorde matchen, jag kan erkänna att jag iaf gav upp efter första halvleken. Yoann Barbet misslyckades med en bakåtpassning i mitten av den andra halvleken och slog istället bollen i eget mål vilket fastställde slutresultatet till 3-0

Förlusten innebär att QPR har spelat 7 matcher i rad utan seger och 4 matcher i rad utan att göra mål. I tabellen ligger vi på 19:e plats med 7 poäng och det är bara 2 poäng till nedflyttningsplats. Det är den sämsta säsongsinledningen vi har haft i Chippen sedan 2007. Under säsongen 18/19 förlorade vi de 4 första matcherna (och hade 2-13 i målskillnad), men hade ändå 10 poäng efter 8 omgångar.

Allt fler röster på sociala medier börjar kräva Warburtons avgång och frågan är vilket tålamod gubbarna i styrelsen har. Min personliga åsikt är att statistiken inte talar till hans fördel, men samtidigt måste man inse att det är svårt att hitta någon som skulle göra det bättre med det spelarmaterial som vi har att tillgå. Jag tycker att det det är för tidigt att byta manager men jag kan ju tipsa Warburton om hur han ska formera laget

Seny Dieng har visat sig vara en bra målvakt på den här nivån och får fortsatt förtoende. Med Dickie avstängd skulle jag kunna tänka mig en fyrbackslinje med Hämäläinen, Barbet, Conor Masterson och Todd Kane. Tom Carroll och Geoff Cameron som defensiva mittfältare. BOS kan eventuellt vara tillbaka i laget då kontraktsförhandlingarna går åt rätt håll enligt Warburton och i sådana fall skulle jag vilja se BOS, Chris Willock och Albert Adomah som offensiva mittfältare, Macauley Bonne får plats om BOS fortfarande är petad. Lyndon Dykes som ensam forward

Till matchen mot Cardiff måste anfallsspelet bli mycket bättre än det har varit hittills under oktober. Under de senaste 5 matcherna har vi haft 7 avslut på mål, totalt alltså. Det är 1 avslut på mål/65:e minut. Ni ser ju själva, pinsamma siffror. Kom igen nu QPR, visst kan vi bättre än så?

Motståndarna
Cardiff City var nya i Champiosnship förra säsongen efter att ha åkt ur PL säsongen 18/19. Man slutade på 5:e plats och förlorade semifinalen i kvalet mot Fulham med sammanlagt 3-2. Den här säsongen tippas Neil Harris´ lag vara med och slåss om kvalplatserna igen men än så länge ligger man bara på 14:e plats med 10 poäng och är bara näst bäst i Wales. I ligacupen blev det förlust i första omgången mot League One-laget Northampton med klara 3-0.

Man kommer till helgens match med 3 raka 1-1 resultat, mot Bournemouth, Middlesbrough och Derby. Harris ställer förmodligen upp med 4-2-3-1 där två före detta QPR-spelare lär finnas med. Målvakten Alex Smithies har spelat samtliga matcher hittills, släppt in 7 mål och hållit nollan 3 gånger. Mittfältaren Junior Hoilett har spelat från start i alla matcher utom en. Som ensam toppforward spelar Kieffer Moore som väl även QPR var intresserade av i somras. Han toppar Cardiffs interna skytteliga med 3 mål

Inbördes möten
Lagen har mötts 26 gånger i seriesammanhang under 2000-talet och oftast är det QPR som har dragit det längsta strået. Det har blivit 13 segrar, 6 oavgjorda och 7 förluster. Förra säsongens möten resulterade i två klara segrar för laget som hade hemmaplan. Cardiff vann med 3-0 hemma i Wales i början av oktober och QPR vann med 6-1 i London på nyårsdagen.

Domare i matchen är rutinerade Andy Woolmer från Northamptonshire. Han har dmt 6 matcher den här säongen och delat ut 17 gula kort och dömt en straffspark. Avspark på lördag kl. 16:00 och du kan se matchen med QPR+ Pass. Come On U R´s!