Lagbanner
Kiyan Prince Foundation Stadium, 2022-03-05 16:00

QPR - Cardiff

Inför QPR-Cardiff

Inför QPR-Cardiff

QPR möter Cardiff hemma på KPF Stadium. Kan R's bärga 3 viktiga poäng i kampen om play-off?


QPR förlorade i den senaste omgången borta mot Blackburn med 1-0. När detta skrivs ligger vi 5:a i tabellen med 56 poäng på 34 matcher, men vinner Sheffield Utd sin hemmamatch mot Nottingham Forest senare i kväll går dom förbi oss. 

Med Lyndon Dykes skadad och Charlie Austin i corona-karantän valde Mark Warburton att starta matchen utan någon naturlig forward på planen. Kanske var tanken att gneta oss till ett oavgjort resultat eller satsa på kontringsspel. Inte direkt så som vi har tagit oss till den position i tabellen vi har i dagsläget. Laget sjönk väldigt djupt och blev väldigt kort så när vi väl vann bollen fanns det inga anfallsalternativ. Mot slutat av halvleken hade visserligen Albert Adomah och Ilias Chair varsitt gyllene läge att göra mål men målvakten gjorde en bra räddning på Adomahs avslut och Chair fick bollen på smalbenet istället för vristen och drog den utanför. I pausen fick Seny Dieng bryta matchen pga skada och in kom David Marshall. Marshall gjorde ett stort misstag vid Blackburns mål. En frispark från högerkanten som han missbedömde helt som seglade över honom och in i mål. Målet kom med ca kvarten kvar att spela men R’s lyckades inte skapa någon riktig kvitteringschans

Warburton tog på sig ansvaret för förlusten. Det hade sett bra ut på träning efter vinsten mot Blackpool men den här gången fanns inte den den rätta energin. Nä, det märkte vi också. När t.o.m Chris Willock är så håglös som mot Blackburn har vi inte så mycket att hämta.

Nu har det inte varit någon match i veckan så man har kunnat träna bra och de som har behövt har också fått chansen att återhämta sig och ladda batterierna. Det är fortfarande många poäng kvar att spela om och det kommer att ske omkastningar i tabellen. Vi ska fokusera på vårt spel. Vi har ett bra lag som kan göra mål på flera olika sätt, men vi måste bli mer hänsynslösa i motståndarnas straffområde, säger Warburton.

Seny Dieng och Jordan Archer missar definitivt matchen mot Cardiff, eventuellt också Lyndon Dykes. Övriga, inklusive Charlie Austin och Lee Wallace som båda missade Blackburn-matchen, ska vara tillgängliga

Cardiff har en jobbig säsong. Efter en bra start tog man bara 4 poäng på 11 matcher ifrån slutet av augusti till början av november och har sedan dess varit indragna i bottenstriden. Nu har man under februari och början av mars vunnit viktiga matcher mot bottenkonkurrenterna Barnsley, Peterborough och senast i tisdags också mot Derby så det har blivit 10 poäng ner till strecket med 11 matcher kvar att spela. Hade det inte varit för poängavdragen för Reading och Derby hade Cardiff legat riktigt dåligt till.

Under sista dagen av transferfönstret såldes forwarden Kieffer Moore, lagets bästa målskytt, till Bournemouth. In kom en handfull lån; Högerbacken Cody Drameh (från Leeds), centrala mittfältaren Tommy Doyle (från Man City), högeryttern Alfie Doughy (från Stoke) och anfallarna Jordan Hugill (från Norwich) och Uche Ikpeazu (från Middlesbrough).

Efter förlusten hemma mot Middlesbrough i slutet av oktober fick managern Mick McCarthy sparken och laget leds nu av Steve Morison. 3 nyckelspelare i Morisons förväntade  5-3-2 uppställning skulle kunna vara mittbacken Aden Flint, ovan nämnda Tommy Doyle och forwarden Isaak Davies. Förutom Jordan Hugill återfinns en till spelare med förflutet i QPR hos Cardiff, målvakten Alex Smithies som verkar vara förstavalet mellan stolparna. Han har spelat 25 matcher, släppt in 36 mål och hållit nollan 4 ggr. Curis Nelson och Max Watters är skadade, i övrigt fullt lag.

Under 2000-talet har lagen mötts 29 ggr i seriesammanhang. QPR har 16 vinster, 7 förluster, och 6 matcher har slutat oavgjort. Mötet i Cardiff i början på november vann R’s med 0-1 efter mål av Andre Gray. Vi har vunnit de 4 senaste matcherna mot Cardiff och inte förlorat mot dom hemma i W12 sedan 2010. Huvuddomare den här gången är Michael Salisbury från Lancashire och assisterande domare Rob Smith och Matthew Wilkes. Avspark kl.16:00 och du kan se matchen med QPR+ Pass. Come On U R’s!

Jörgen Tjärnström2022-03-04 19:27:00
Author

Fler artiklar om QPR