Lagbanner
2024-01-01 16:00

QPR - Cardiff

Inför QPR-Cardiff

Inför QPR-Cardiff

Cardiff är 2024 års första gäster på Loftus Road

QPR kommer att inleda 2024 med inte mindre än fem matcher på hemmaplan. Fyra av dessa är i ligan och det nya årets första motståndare blir Cardiff.

Gästerna från Wales har, precis som många andra lag i Championship, blandat och gett under säsongen. Inför Nyårsdagens matcher ligger laget på fjortonde plats i tabellen med 34 inspelade poäng (10 vinster, 4 oavgjorda och 11 förluster) och en målskillnad på 32-32.

Efter en blek inledning på säsongen med bara en vinst på de fem första matcherna, och förlust med 1-2 hemma mot QPR i den andra omgången, vaknade laget till i mitten på september då man vann hemma mot rivalen Swansea med 2-0. Därefter följde ytterligare tre vinster och helt plötsligt låg laget på kvalplats i slutet av månaden. Oktober inleddes sedan med en poäng på de tre första matcherna, men därefter kom två raka segrar och laget var då tillbaka på den sista kvalplatsen. Därefter har det gått tyngre och de på de elva matcherna som spelades under november och december har man bara vunnit tre.

Den interna skytteligan leds av Kion Etete som hittat nätet fem gånger. Tre av dessa målen har dock kommit i ligacupen, där laget nådde tredje omgången innan man blev utslagna av Blackburn, och Etete har bara startat tre matcher i ligan samt stått för tolv inhopp. Två inlånade spelare har gjort fyra mål i ligaspelet – Iké Ugbo (Troyes) och Karlan Grant (West Bromwich).

För QPRs del så gäller det att spela upp sig under våren för att undvika nedflyttning. Under Martí Cifuentes ledning så har det oftast sett bättre ut och visst hopp om att komma i kapp i varje fall något av lagen ovanför strecket finns.

Infär måndagens omgång har QPR fyra poäng upp till Huddersfield. Med lite tur mot Ipswich senast kunde det varit två då man bland annat hade en nick i stoplen samt på tilläggstid blev bestulna på en straff som till och med de som lyssnade på matchen på radio såg.

På skadefronten finns en del osäkra kort då Ilias Chair och Steve Cook bägge utgick under den andra halvleken mot Ipswich, medan Chris Willock klev av precis innan den andra halvleken skulle dra i gång då han inte kände sig helt okej för att fortsätta spela.

Inför mötet med Ipswich sade Cifuentes att Jack Colback var tillbaka i träning och att denne troligtvis kan finnas med i matchtruppen mot Cardiff. I övrigt skall alla spelare finnas tillgängliga, men med täta matchandet så känns det som att i princip vem som helst förutom Asmir Begovic i målet kan komma att för börja på bänken.

Matchen kommer att streamas på QPR+ och drar i gång på klassisk tid (16.00 i Sverige). Den kommer att dömas av Andrew Kitchen som till sin hjälp på linjerna har Sam Lewis och Alex James.
 

Simon Ståål2023-12-31 15:46:42

Fler artiklar om QPR