Lagbanner
Kiyan Prince Foundation Stadium, 2021-04-02 16:00

QPR - Coventry

Inför QPR-Coventry

Inför QPR-Coventry

Landslagsuppehållet är över och för QPR återstår nu 9 matcher av säsongen. Chansen till play-off är (nästan) obefintlig men chansen att hamna bland de 10 bästa finns fortfarande. Ska det lyckas bör man nog ta 3 poäng när ett av seriens sämsta bortalag, Coventry City, gästar KPF Stadium på långfredagen

Senaste omgången
QPR fick med sig 1 poäng från Reading efer att matchen slutat 1-1. Lyndon Dykes gav R´s ledningen just före pausen, hans sjätte mål för säsongen och det första sedan bortamatchen mot Brentford. Riktigt skönt att se hur glad Charlie Austin var för Dykes skull. Reading var det bättre laget i början av andra halvlek och kvitteringsmålet i 57:e minuten var inte alls oförtjänt men nog har vi sett Rob Dickie och Seny Dieng göra bättre ingripanden...R´s tog över matchen sista 20 och Stefan Johansen borde ha avgjort men sköt rakt på målvakten i öppet läge. Båda lagens managers var missnöjda med oavgjort så det var nog rtt ganska rättvist resultat trots allt. Och som Mark Warburton sa:”om man är missnöjd med 1 poäng borta mot Reading så är man på väg åt rätt håll”

Efter 37 spelade matcher ligger R´s på 12:e plats i tabellen med 50 poäng. Det är 15 poäng till nedflyttningsstrecket och 12 till play-off. De 6 senaste åren har det krävts ett snitt på 75 poäng för play-off vilket mao är orealistiskt, men för 10:e plats har det krävts knappt 65 poäng och det är väl inget orimligt mål? 60 poäng är det mesta vi har tagit sedan vi åkte ur PL

Under uppehållet har Seny Dieng, Niko Hämäläinen och Lyndon Dykes varit på landslagsuppdrag. Dieng blev för första gången uttagen i Senegals trupp till matcherna i kvalet till Afrikanska mästerskapen och fick debutera i tisdagens match mot Eswatini som slutade 1-1, han fick sitta på bänken i den föregående matchen mot Kongo. Hämäläinen spelade hela VM-kvalmatchen för Finland mot Bosnien som slutade 2-2 och fick hoppa in de sista 14 minuterna av kvalmatchen mot Ukraina som slutade 1-1. Han fick sitta på bänken under träningsmatchen mot Schweiz som Finland förlorade med 3-2. Dykes spelade 78 minuter i matchen mot Österrike (slutade 2-2), 15 minuter mot Israel (1-1) och 68 minuter mot Färöarna (vinst med 4-0) så sent som i går. Chansen att få se Dykes och Hämäläinen i EM-slutspelet i sommar måste vara stor.

Däremot lär väl Dykes inte spela mot Coventry då han brukar vara sliten när han kommer tillbaka till klubblaget. Synd då jag tycker att han har haft en klart stigande formkurva. Om han inte spelar hoppas jag att Charlie Austin blir toppforward och Chris Willock och Ilias Chair får lite friare roller bakom honom, Sam Field och Stefan Johansen i mera defensiva roller på mitten. Lee Wallace och Osman Kakay som wingbacks. Wallace har likt Dykes en stigande formkurva och jag väljer Kakay före Todd Kane inte bara för klavertrampet av den senare (se senaste medlemsmail från Matz för ev. förklaring) utan jag tycker att Kakay är bättre just nu. Tyvärr utgick Jordy De Wijs med skadekänning i matchen mot Reading och kan han inte spela lär Geoff Cameron få spela i trebackslinjen med Rob Dickie och Yoann Barbet. Ska vi kunna hamna bland de 10 första bör man kunna ta 3 poäng på hemmaplan mot Coventry

Motståndarna
Nykomlingarna Coventry verkar få kämpa för att klara kontraktet. Efter den senaste omgången där det blev 0-0 mot jumbon Wycombe ligger dom på 20:e plats med 39 poäng. Det är 4 poäng ner till Rotherham på nedflyttningsplats men då har också Rotherham 3 matcher tillgodo.

På hemmaplan tillhör dom faktiskt topp 10 trots att hemmamatcherna spelas i Birmingham då man inte kunde komma överens med rugbyklubben Wasps om ett hyresavtal för Ricoh Arena. Detta är dock löst nu så från nästa säsong återvänder Coventry till Coventry. Men det är det svaga bortaspelet som gör att dom slåss i botten den här säsongen. Bara 2 vinster och 11 poäng på 18 matcher gör att Coventry är seriens näst sämsta bortalag.

Manager är Mark Robins och han ställer vanligtvis upp med en trebackslinje men har varierat uppställningen längre fram i banan. Två unga nordbor finns med i truppen, båda på lån från Brighton. Det är den norske mittbacken Leo Östigard som har fått rätt bra med med speltid och svenska forwarden Viktor Gyökeres som står noterad för 10 matcher och 1 mål. Forwarden Tyler Walker är skadad, annars verkar alla spelare vara tillgängliga.

Inbördes möten
Under 2000-talet har QPR spelat 15 tävlingsmatcher mot Coventry. Det har blivit 5 vinster, 7 förluster och 3 oavgjorda matcher. Mötet på St.Andrews i Birmingham den 18:e september vann Coventry med 3-2

Matchens huvuddomare
Huvuddomare är 46-åriga Jeremy Simpson från Lancashire. Det här blir hans 25:e match den här säsongen och hittills har han delat ut 71 gula och 3 röda kort. Han har också blåst 8 straffsparkar. Avspark långfredag kl.16:00 och du kan streama matchen med QPR+. Come On U Superhoops!

Jörgen Tjärnström2021-04-01 22:12:21
Author

Fler artiklar om QPR