Lagbanner
Inför QPR-Derby
Det är så här vi vill minnas matcher mot Derby, men tyvärr är det inte så ofta det slutar med vinst.

Inför QPR-Derby

Två hemmamatcher på en vecka och chans att klättra i tabellen?

QPR verkar ha vänt den negativa trend man hamnade i mitten av januari och efter två gånger 0-0 på bortaplan och 4-2 hemma mot Swansea väntar nu två hemmamatcher under veckan. Första motståndare är Derby. Ett gäng som efter att ha värvat några kända namn under sommaren alltid tillhör förhandsfavoriterna för i varje fall en kvalplats.

Säsongen så här långt har dock varit tung, även om transferbomben Wayne Rooney under senare veckor fått laget att klättra lite i tabellen. Efter att man i stort sett hela säsongen legat några platser ovanför nedflyttningsstrecket så har man nu klättrat till tolfte plats och samlat ihop 45 poäng. Positivt för klubben är att man tagit sig till femte omgången av FA-cupen och där väntar Manchester United på hemmaplan nästa torsdag. I helgen möter man Sheffield Wednesday borta.

Den huvudsakliga anledningen till den ganska svaga tabellpositionen har varit spelet på bortaplan. På sexton matcher har man bara tagit elva poäng och samtidigt som man är det näst bästa hemmalaget så är det bara Barnsley och Luton som tagit färre poäng än Philip Cocus mannar borta.

Cocu får fortsatt klara sig utan skadade mittfältsduon Duane Holmes och Tom Huddlestone, men fick se sitt lag göra en hyfsad insats mot Fulham i fredags. Matchen slutade 1-1 efter att Rooney nätade på straff i sin 500e ligamatch på brittisk mark innan Fulham kvitterade. Bägge lagen jagade en segermål på slutet, men fick nöja sig med en poäng vardera.

QPR ligger två poäng och två placeringar efter Derby i tabellen. 0-0 borta mot Nottingham senast var ett godkänt resultat. Det som oroar är att de fyra målen man gjorde mot Stoke är de enda man gjort på de fem senaste ligamatcherna.

Mark Warburton har startat med samma lag de två senaste matcherna och det är inte omöjligt att man fortsätter med samma startelva igen för att sedan byta ut ett par spelare mot Birmingham på lördag. Skadelistan är lyckligtvis inte lång och det är bara unge reserven på mittfältet, Charlie Owens, som återfinns på den.

För att lägga över pressen lite på sina bortasvaga gäster kan vi konstatera att Derby bara har förlorat på Loftus Road två gånger på sina femton senaste besök och QPRs senaste vinst mot Derby var i mars 2016. Det är alltså dags för någon form av trendbrott, men det blir det QPRs svaga facit mot Derby som bättras på eller blir det Derbys dystra bortastatistik?

Tisdagens match börjar på standardtiden 20.45 och visas på QPR+

Simon Ståål2020-02-24 23:01:10

Fler artiklar om QPR