Lagbanner
Kiyan Prince Foundation Stadium, 2021-11-24 20:45

QPR - Huddersfield

Inför QPR-Huddersfield

Inför QPR-Huddersfield

Viktig match mellan två lag på varsin sida om play off-strecket.

Det är dags för ytterigare en vecka med full omgång i Championship. För QPRs del är det dock aningen lugnare än för några av de andra lagen då man ju spelade i fredags, har veckomatchen på onsdagen och därefter har nästa match, Derby borta, på måndag.

Onsdagens motståndare är Huddersfield. Laget har blandat och gett under säsongen. Efter att ha vunnit med 1-0 mot tabelltrean West Bromwich i lördags ligger laget på sjunde plats och med tanke på lagets kräftgång de senaste säsongerna så bör man känna att man nu är på rätt väg. Klubben flyttades ner från Premier League våren 2019, och i vanlig ordning så tillhörde man förhandsfavoriterna säsongen efter. Det gick dock inte alls enligt plan och man slutade på plats 18 i tabellen.

Förra säsongen gick det ännu sämre och man slutade på tjugonde plats. Tränaren Carlos Corberán, som hämtades från Leeds U23 förra sommaren, fick dock förnyat förtroende. Elva nya spelare signades under sommaren och tio av dem kom utan övergångssumma. Samtidigt lämnade närmare tjugo spelare klubben och utöver nyförvärven så lånades tre yngligar från Premier League-klubbar in på säsongslånga lån.

Just nu ser det alltså bra ut, men det är jämnt i tabellen och mellan QPR på sjätte plats och Bristol City på artonde skiljer det bara nio poäng, vilket innebär att ett par vinster i rad kan innebära stora kliv uppåt.

QPR svarade för en ganska bra insats i fredags när man vann hemma mot Luton med 2-0. Spelet var kanske inte säsongens bästa, men laget hade ganska bra koll på matchen efter sitt tidiga ledningsmål och då man dessutom kunde få in ett andra mål i början av andra halvlek så var det en rättvis trepoängare. Att Charlie Austin hittade nätet igen var såklart inte heller dumt.

Mot Luton fick QPR klara sig utan flera skadade spelare. Jordy de Vijs är fortfarande borta så Jimmy Dunne kommer troligen att fortsätta vikariera i mittförsvaret. Sam McCallum är även han skadad och inte tillgänglig på flera veckor, men Lee Wallace gjorde bra i från sig i sin första match efter sitt ofrivillga skadeuppehåll.

Moses Odubajo, Lyndon Dykes och Andre Gray saknades senast på grund av skador. Trion har testats på träning i veckan och det är inte omöjligt att en, två eller alla tre finns med i matchtruppen mot Huddersfield.

Onsdagens match börjar kl.20.45 och visas på QPR+. Domare i matchen blir Graham Scott och han kommer att assiteras av Marc Perry och Peter Kirkup medan Sam Purkiss kommer att vara fjärdedomare.

Simon Ståål2021-11-23 22:52:34

Fler artiklar om QPR