Lagbanner
2024-01-28 14:30

QPR - Huddersfield

Inför QPR-Huddersfield

Inför QPR-Huddersfield

En viktig 6-poängsmatch vid nedflyttningsstrecket väntar på söndag eftermiddag när QPR tar emot Huddersfield

QPR kunde räkna in den första 3-poängaren för 2024 när Millwall besegrades i derbyt på Loftus Road. Matchen slutade 2-0 till de tvärrandiga efter mål av Ilias Chair och Sinclair Armstrong, en efterlängtad, välbehövlig och rättvis vinst. Vi gick upp till 22:a plats i tabellen och ligger nu 3 poäng efter helgens motståndare Huddersfield.

En ganska typisk derby-match där det var mer kamp och vilja än skönspel. R’s tog ledningen efter 27 minuter när Chris Willock slog ett inlägg från högerkanten som Ilias Chair kunde trycka över mållinjen vid den bortre stolpen. I den andra halvleken blev vi ännu en gång blåsta på en straff, har dom helt slutat att blåsa för hands i straffområdet? Asmir Begovic gjorde ett taffligt ingripande på ett skott från straffområdeslinjen men räddades av att Reggie Cannon och Steve Cook stod bra placerade och kunde stoppa bollen innan den rullade över mållinjen. I den 85:e minuten stängde R’s matchen. Chair dribblade sig loss och passade fram Jack Colback. Målvakten kunde bara parera hans skott och Sinclair Armstrong var först på returen och kunde slå in bollen i mål. 

Detta var den 8:e nollan för Begovic den här säsongen det är bara 6 lag som har fler. 6 av nollorna har kommit efter att Cifuentes tog över och under den tiden är det bara 3 lag som har släppt in färre mål. tänk om vi hade haft en etablerad målskytt.

Hela laget gjorde en helgjuten insats men jag vill ändå lyfta fram några stycken lite extra.  Mittlåset Cook/Clarke-Salter som var oerhört stabila, Jack Colback gjorde nog sin bästa match hittills i klubben, Lyndon Dykes gjorde det jättebra i en lite mer tillbakadragen roll och Sinclair Armstrong utnyttjade sina styrkor, farten och kraften, på ett härligt sätt. 

Cifuentes svävade inte iväg efter matchen: “Just nu är vi väldigt glada men vi har en ny viktig match nästa helg. Vi njuter av segern i dag, den var viktig för oss, och i morgon börjar förberedelserna inför den viktiga hemmamatchen mot Huddersfield”

Inför 6-poängsmatchen mot Huddersfield säger han (till officiella hemsidan): “Vi måste ta det steg för steg, match för match, men alla vet ju vilken betydelse den här matchen har. När jag kom till klubben hade vi 6 poäng avstånd till strecket, vi har haft chansen att ta oss över det efter det och nu har vi chansen igen. Vi kan ta ett stort steg framåt och spelarna känner det. Fansen har också en viktig roll, vi kommer att ha ett stort stöd och det kommer att bli viktigt. Vi tog en viktig seger i lördags och fick bryta en dålig trend. Att vinna ett derby inför hemmapubliken känns alltid bra. Stämningen har varit väldigt bra efteråt, förhoppningsvis har vi fått lite momentum och något att bygga vidare på. Segern gav inte bara 3 poäng, vi har haft riktigt bra träningar i veckan och det känns som om vi är på rätt spår. Vi stängde ner Millwall till två avslut och gjorde två fina mål själva”

Paul Smyth klev av uppvärmningen mot Millwall med skada men tränade för fullt i torsdags. Om inget annat hinner hända innan söndag är Rayan Kolli fortfarande den enda som definitivt missar den viktiga matchen mot Huddersfield.

Motståndarna: Huddersfield Town
Huddersfield har som väntat en jobbig säsong. Det är bara jumbon Rotherham som har vunnit färre matcher och släppt in fler mål, trots det ligger dom alltså på placeringen ovanför oss i tabellen efter 28 matcher. Dom har vunnit 1 av de 10 senaste matcherna och kommer till söndagens match med två 1-1 matcher i rad (Hudds är laget som kryssar mest av alla lag i EFL). 
Dom har försökt förstärka truppen i januari med mittbacken Radinio Balker från Groningen och anfallarna Rhys Healy från Watford och Bojan Radulovic, senast i HJK Helsingfors dessförinnan i AIK. Dessutom har dom lånat den offensiva mittfältaren Alex Matos från Chelsea

Manager för Huddersfield är Darren Moore. Han spelar oftast 3-5-2 men har använt sig av lite olika uppställningar. Mittbacken Michal Helik leder den interna skytteligan på 8 mål och högeryttern Sorba Thomas har stått för 7 assist. Frånvarolistan är ganska lång; Mittbacken Yuta Nakayama spelar Asiatiska mästerskapen och man har dessutom skador på försvararna Josh Ruffels, Matty Pearson, Jaheim Headley och Ollie Turton, och på anfallarna Patrick Jones, Danny Ward, Kian Harratt och Delano Burgzorg

Inbördes möten
Vi har mött Huddersfield 21 gånger under 2000-talet. Vi har vunnit 6, förlorat 9, och spelat 6 oavgjorda. På de 10 senaste mötena är statistiken förödande, där har vi bara vunnit 1 match, kryssat i 3 och förlorat 6. Bortamatchen i oktober vann Huddersfield med 2-1, Jake Clarke-Salter gjorde R’s mål

Matchens domare
Huvuddomare är Steve Martin från Staffordshire, assisterande domare är Mark Dwyer och Greg Read. 44-årige Martin är en rutinerad domare med över 300 matcher i EFL. Detta blir hans 19:e match för säsongen och hittills har han delat ut 94 gula och 2 röda kort. Avspark 14:30 och du kan se matchen på Viaplay, alltså inte QPR+ den här gången. Come On U R’s!
 

Jörgen Tjärnström2024-01-27 13:13:28
Author

Fler artiklar om QPR