Lagbanner
2022-08-30 20:45

QPR - Hull City

Inför QPR-Hull
Tyler Roberts är förhoppningsvis tillbaka i matchtruppen mot Hull

Inför QPR-Hull

Dags att börja plocka trepoängare på hemmaplan

QPR tog tre tunga poäng när man på lördagen bortaslog en av förhandsfavoriterna i Championship, Watford, med 3-2. Vinsten kom efter att laget veckan innan bara tog en poäng på de två hemmamatcherna mot Blackpool (0-1) och Rotherham (1-1) och får ses som en rätt rejäl skräll. Nu gäller det att snabbt ladda om batterierna då man på tisdagen ställs mot Hull hemma på Loftus Road.

Gästerna har börjat säsongen bra och har tagit elva poäng på sina första sex matcher, vilket gör att laget ligger på tredje plats i en tabell som ser ut att kunna bli mycket jämn även denna säsongen. Hull kommer till W12 med en hemmavinst mot Coventry (3-2) i bagaget och med en spelare som redan hittat nätet sju gånger under augusti månad.

Hull tränas av georgiern Shota Arveladze, som tog över i slutet av januari. 49-åringen är mest känd får sina år i Ajax och Rangers, men var en fruktad målskytt under hela karriären och noterades för klart respektabla 248 mål på 451 ligamatcher i Georgien, Turkiet, Nederländerna och Skottland och dessutom 26 mål på 61 landskamper. Som tränare har han främst verkat i Turkiet, men han har även hunnit med sejourer i Israel samt Uzbekistan.

När Arveladze tog öve Hull hade klubben precis blivit av med ett transferembargo som en följd av att man behövde låna pengar av EFL efter Covid och hans uppgift blev att rädda laget kvar i Championship, vilket han också gjorde. Laget låg på nittonde plats när han tog över med precis hälften av matcherna spelade och detta var även positionen efter omgång 46 efter att man aldrig legat lägre än på tjugonde plats och inte heller högre än artonde.

Under sommaren har cirka femton spelare anslutit till truppen och ungefär lika många har lämnat. Nyförvärven kommer från lite olika ligor och från olika nivåer i England. Fyra spelare har hämtats från den turkiska ligan, men den spelare som har lyckats bäst är Óscar Estupiñán, som anslutit från Vitória i Portugal. Den 25-årige colombianen har alltså gjort sju mål i ligan så här långt efter att förra säsongen gjort 15 mål på 24 matcher i Portugal. Som belöning för detta var han med på sin första landslagssamling i somras, men väntar fortfarande på den första landskampen.

Här har vi alltså en spelare som QPR måste hålla koll på och det är ändå dags att få ner genomsnittet av insläppta mål. QPR har efter sex omgångar 9-9 i målskillnad och det har trillat in några rätt onödiga baklängesmål så här långt.

Troligen får vi se en liknande uppställning som mot Watford. Tyler Roberts saknades då eftersom han på grund av småskador inte hade kunnat träna ordentligt dagarna före matchen, men förhoppningsvis är han tillgängligt för minst en inhopp. Nye backen Leon Balogun har troligen en bit kvar till matchtempo och kan eventuellt göra sin första match i tvärrandigt på tisdagseftermiddagen då U21-laget möter Sheffield United. Jake Clarke-Salter ser ut att vara borta någon vecka till och Taylor Richards kommer inte tillbaka före landslagsuppehållet som infaller under andra halvan av september.

Då det är tidigt på säsongen bör det vara klart möjligt att matcha samma elva flera matcher i rad om det behövs, även när det spelas mitt i veckan och vi får hoppas att laget kan ladda om och dessutom fortsätta spela bra, trots att det är hemmamatch.

Tisdagens match har avspark kl. 20.45 och visas på QPR+

Rykten gör gällande att en del Swedish Hoops kommer att vara på plats för att se matchen. En medlem som definitivt kommer att vara där är före detta QPR-spelaren Robert Steiner, som kommer att vara klubbens gäst.

Simon Ståål2022-08-29 22:33:00

Fler artiklar om QPR