Lagbanner
2023-12-09 16:00

QPR - Hull City

Inför QPR-Hull

Inför QPR-Hull

Två segrar i rad för QPR som kan få kontakt med lagen ovanför nedflyttnngsstrecket i helgen när man tar emot formstarka topplaget Hull hemma på Loftus Road.

QPR tog 3 tunga poäng via 2-0 på en svårspelad plan i ett kyligt Preston. Vi ligger nu på 22:a plats i tabellen och har 4 poäng upp till Huddersfield som är närmaste lag ovanför strecket. 
Första halvleken var riktigt dålig och det tog över en halvtimme innan R’s började hitta något som kan kallas samspel. I paus bytte Cifuentes ut en skadad Jack Colback mot Ilias Chair och det visade sig bli ett vinnande drag. 

Efter en lite trevande start även av den andra halvleken var det R’s som tog kommandot. I den 55:e minuten slog Chair ett inlägg från vänsterkanten och vid bortre stolpen kunde Paul Smyth trycka bollen i mål. Preston hade en farlig kvitteringschans knappt 10 min senare men sköt över i ett bra läge i straffområdet. Elijah Dixon-Bonner tvingade Prestons målvakt till en riktigt bra räddning i den 85:e minuten och bara 2 minuter senare satte Chris Willock spiken i kistan. Återigen var det inlägg från Chair på vänsterkanten som bäddade för målet. Även om Preston hade mest boll kändes det som en rättvis seger. Bra försvarsspel gjorde att det aldrig blev riktigt farligt (förutom den där enda chansen) bakåt. 

Cifuentes var nöjd efter matchen :”Det var ett bra sätt att visa att vi gör framsteg och att det hårda jobb som spelarna lägger ner på träning ger resultat. Vi visade vår identitet. Vi gick inte bara för vinst utan när vi hade gjort det första målet jagade vi ett till. Vi måste bli bättre på våra offensiva fasta situationer, men samtidigt måste jag gratulera spelarna som gör stora framsteg varje dag. Jag ser ett lag som har en identitet, som vill spela på ett visst sätt och i kväll vann vi mot ett väldigt bra lag på deras hemmaplan”

Inför hemmamatchen mot Hull säger han: “Vi måste vara ödmjuka. Det var två bra vinster förra veckan men vi har ingen nytta av dom i helgen. Vi hoppas på en ny vinst på lördag men Hull är ett väldigt bra lag med många individuellt bra spelare, en bra manager som spelar en bra fotboll och de förtjänar tabellplaceringen som de har. De är förmodligen det bästa laget jag har mött hittills. Missförstå mig inte, jag litar fullständigt på mina killar och vi kan tävla på den högsta nivån men för att få vinster måste vi tävla på den högsta nivån i alla aspekter. Det kommer att bli väldigt intressant taktiskt sett. Hull har en del unika saker som definitivt kommer att sätta oss på prov, men jag ser fram emot det” 

Morgan Fox, Albert Adomah och Rayan Kolli är definitivt borta och det finns frågetecken för Jack Colback, i övrigt verkar alla vara tillgängliga

Fakta om motståndarna Hull City A.F.C.
Klubben grundad: 1904
Hemmaplan: MKM Stadium, med en publikkapacitet på 25586 åskådare
Manager: Liam Rosenior (2:a säsongen)
Placering förra säsongen: 15:e plats

Nyförvärv: Ryan Allsop (GK, från Cardiff), James Furlong (LB, från Brighton), Xavier Simons (DM, från Chelsea), Jaden Philogene (LW, från Aston Villa), Jason Lokilo (RW, från Sparta Rotterdam) och Aaron Connolly (CF, från Brighton) samt lånen Ruben Vinagre (LB, från Sporting CP), Tyler Morton (DM, från Liverpool), Bora Aydinik (LW, från Fenerbahce), Scott Twine (AM, från Burnley) och Liam Delap (CF, från Man City)

Spelare som lämnat: Callum Elder (LB, till Derby), Tyler Smith (CF, till Bradford), Tobias Figueiredo (CB, till Fortaleza) och Benjamin Tetteh (CF, till Metz)

Liam Rosenior tog över som manager för Hull i November förra året och tog laget från 21:a plats upp till 15:e. Det som främst förbättrades var försvarsspelet, till viss del också beroende på att man fick tillbaka nyckelspelare från skadelistan. 

Den här säsongen har börjat överraskande bra och efter 19 matcher ligger dom så högt upp som på 6:e plats med 30 poäng. I senaste omgången blev det en oturlig förlust hemma mot Watford med 2-1 trots att Hull var det bättre laget i varje offensiv kategori förutom den viktigaste, gjorda mål. Jag räknar med att vi får möta ett revanschsuget lag i bra form, en riktigt bra värdemätare. 

Rosenior spelar nästan alltid 4-2-3-1. Tre spelare att hålla koll på skulle kunna vara offensiva mittfältaren Scott Twine, vänsteryttern Jaden Philogene som leder den interna skytteligan på 6 gjorda mål, och forwarden Liam Delap. De enda spelarna som saknas är vänsterbacken Ruben Vinagre och vänsteryttern Dogukan Sinik

Det är fördel Hull om man ser till inbördes möten under 2000 talet. QPR har vunnit 6, Hull har vunnit 8, och 8 matcher har slutat oavgjort. Förra säsongen vann vi med 3-1 hemma efter mål i den första halvleken av Ilias Chair, Ethan Laird och Chris Willock, bortamatchen förlorade vi med 3-0

Matchens domare
Huvuddomare är James Bell från Sheffield, assisterande domare är George Byrne och Ian Cooper. Hittills har Bell delat ut 52 gula och 2 röda kort på 12 matcher. Avspark 16:00 och du kan se matchen på Viaplay (jag har inte hittat någon annan kanal som sänder). så inga matchbilder på QPR+ den här gången, Come On U R’s!
 

Jörgen Tjärnström2023-12-08 17:51:00
Author

Fler artiklar om QPR