Lagbanner
2023-08-19 16:00

QPR - Ipswich

Inför QPR-Ipswich

Inför QPR-Ipswich

Hemmapremiär för QPR som möter nykomlingarna Ipswich. Gästerna tippas hamna högt upp i tabellen och har inlett säsongen utan poängförlust. I hemmalaget väntas den tidigare Ipswich-spelaren Jack Colback debutera


Efter att ha blivit överkörda i premiären studsade QPR tillbaka på ett bra sätt och tog med sig alla 3 poäng hem från Cardiff. Gareth Ainsworth sa att veckan efter Watford var den värsta i hans karriär och la om taktiken inför Cardiff-matchen. 

3 mittbackar och Kenneth Paal och Paul Smyth som wingbacks funkade riktigt bra. Sinclair Armstrong krigade på med sin storlek och speed och fick också göra sitt första ligamål för klubben. Cardiff hade ett klockrent ribbskott innan vi kunde sätta 2-0 där Armstrong föredömligt höll bollen och kunde servera en framstormande Kenneth Paal. När vi bytte ut Smyth och Armstrong tappade vi mycket och Cardiff tog över matchen ganska kraftigt. Närmare än ytterligare en ribbträff kom dom inte och när domaren blåste av matchen efter drygt 10 minuters tilläggstid kunde man andas ut

I onsdagens cupmatch mot Norwich matchade Ainsworth ett förstärkt b-lag som ändå lyckades hålla tätt till matchens sista spark på tilläggstid. Alex Araoha och Rayan Koll fick hoppa in mitt i den andra halvleken och därmed debutera i A-laget. Tyvärr tvingades Lyndon Dykes utgå med en knäskada och det är osäkert om han kan spela på lördag.

Ainsworth hoppas iaf att alla utom Jimmy Dunne kan vara tillgängliga, det borde innebära att Jack Colback debuterar. Vi skulle då kunna ställa upp så här: Mv Begovic, trebackslinje: Fox, Cook och Kakay, Wingbacks Paal och Smyth, mittfält Field, Colback (defensiva) och Chair (mer offensiv), Armstrong och Dykes som forwards

Motståndarna
Ipswich Town
Klubben grundad: 1878
Hemmaplan: Portman Road, kapacitet 29673
Placering förra säsongen: Nykomlingar, blev 2:a i League One förra säsongen
Manager: Kieran McKenna, 3:e säsongen

Nyförvärv: Jack Taylor (CM, från Peterborough), Cieran Slicker (GK, från Man City), George Hirst (CF, från Leicester) och Omari Hutchinson (CM, lån från Chelsea)

Spelarförluster: Rakeem Harper (CM, till Burton Albion), Richard Keogh (CB, till Wycombe), Kane Vincent-Young (RB, till Wycombe), Gassan Ahadme, (CF, på lån till Cambridge Utd), Panutche Camara (CM, på lån till Charlton)

Ipswich är tillbaka i chippen efter 4 år i League One. Dom gjorde en strålande säsong 22/23 och gick upp som 2:a, 3 poäng efter Plymouth och 2 poäng före Sheffield W. Man gjorde klart flest mål (101 st, 19 fler än Plymouth) och släppte in färst. 

Till skillnad från Plymouth och Sheffield W som tippas i den nedersta tredjedelen av serien tippas Ipswich hamna i den översta tredjedelen och ses t.o.m. av vissa som en dark horse till uppflyttning
Man har inlett säsongen med i stort sett samma startelva som avslutade den förra och det har gett två vinster och serieledning. Mass Luongo verkar ha en given plats på mittfältet i i managern Kieran McKennas 4-2-3-1 uppställning medan Dominic Ball har haft det svårare att ta en plats efter en meniskskada som gjorde att han missade i stort sett andra halvan av förra säsongen. Dom vann också sin första match i ligacupen och är därmed uppe i 20 tävlingsmatcher i rad utan förlust (16 vinster och 4 kryss) om jag har räknat rätt.

Conor Chaplin vann skytteligan i League One med 26 mål från sin position som 10:a men har ännu inte hittat nätet den här säsongen och vänsterbacken Leif Davis har en bra vänsterfot, han stod för 14 assist förra säsongen. Den enda spelaren som definitivt missar matchen är målvakten Christian Walton, frågetecken finns för försvararna George Edmundson och Harry Clarke

Inbördes möten
Lagen har mötts 26 gånger i seriesammanhang under 2000-talet. QPR har 13 vinster, 9 förluster, och 4 matcher har slutat oavgjort  Senast vi spelade i samma serie var säsongen 2018/19 där vi vann med 2-0 på Portman Road i oktober och med 3-0 på Loftus Road på annandag jul. Vi har vunnit de 5 senaste hemmamatcherna mot Ipswich, men å andra sidan har vi bara vunnit 1 av de 16 senaste tävlingsmatcherna på Loftus Road (3 kryss och 12 förluster i övrigt)

Matchens domare
Matchen döms av rutinerade huvuddomaren Geoff Eltringham och assisterande domarna Shaun Hudson och Mark Dwyer. Det blev 27 matcher för Eltringham förra säsongen och under dessa delade han ut 95 gula och 6 röda kort. Avspark på Loftus Road kl. 16:00 och du kan se matchen med QPR+. Come On U R’s!

Jörgen Tjärnström2023-08-18 19:19:42
Author

Fler artiklar om QPR