Lagbanner
2020-01-18 13:30

QPR - Leeds United
1 - 0

Inför: QPR-Leeds

Inför: QPR-Leeds

QPR föll tungt i bortamatchen mot Brentford och nu kommer en av förhandsfavoriterna till uppflyttning, Leeds United, på besök. Kan hemmalaget överraska och ta poäng av tabelltvåan?

Efter fina insatser i båda serien och FA-cupen fick man som QPR-supporter ett brutalt uppvaknande i den senaste seriematchen på bortaplan mot Brentford. Underläget med 3-0 i halvtid kunde ha varit ännu mer då R´s försvarsspel under den första halvleken var skrämmande dåligt.

Två av målen kom på frisparkar där QPR inte hängde med i markeringen och det tredje, som i själva verket var det andra, kom efter ett misslyckat uppspel från Joe Lumley där sedan Geoff Cameron misslyckades med att få bort framspelningen till den framrusande anfallaren. Anfallsspelet var inte heller särskilt bra, vi slog bort alldeles för många bollar.

Att hamna i ett så stort underläge mot ett lag som bara släppt in 8 mål på 12 hemmamatcher betyder såklart game over, men man hade i alla fall ett ett ordentlig snack i halvtidsvilan och vi som inte stängde av fick se en bättre andra halvlek. När Dominic Ball byttes ut mot Conor Masterson som fick hoppa in i backlinjen och Geoff Cameron flyttade upp på mittfältet kändes det som om vi fick bättre balans i laget. Nahki Wells gjorde ett tröstmål för R´s ungefär halvvägs in på halvleken. Efter 27 omgångar ligger QPR på femtonde plats med 35 poäng. Det är 7 poäng upp till kvalplats och 11 poäng ner till nedflyttningsstrecket.

Om vi inte får in någon mittback under övergångsperioden hoppas jag att Masterson blir kvar och får fler chanser. Han gjorde tydligen en bra cupmatch mot Swansea och även en bra halvlek mot Brentford. Cameron är allt för långsam för att spela mittback och passar bättre på mittfältet. Det kanske är dags att låta Liam Kelly spela då Joe Lumleys form och självförtroende inte verkar vara på topp just nu och det ska också bli spännande att se om nyförvärvet Jack Clarke får speltid mot sin tidigare klubb, Leeds United


Motståndarna
Leeds gjorde en bra säsong 18/19 där man aldrig låg sämre än fyra i tabellen. Ända fram till den näst sista omgången hade man chans till direkt uppflyttning men där blev det bara oavgjort mot Aston Villa samtidigt som Sheffield Utd vann mot Ipswich och loppet var kört. I play-off ställdes man mot Derby och vann första matchen på bortaplan med 0-1, men förlorade returen med 2-4 och säsongen var över.

Den här säsongen är Leeds återigen en av favoriterna till avancemang och än så länge ser det bra ut. Man ligger på andra plats i tabellen med 52 poäng, bara en poäng efter WBA. Man har bara släppt in 23 mål på 27 matcher vilket är näst bäst i ligan (efter Brentford). Två av dom målen kom i den senaste omgången när det blev förlust på hemmaplan mot Sheffield W med 0-2.

Manager är Marcelo Bielsa och han brukar ställa upp med 4-1-4-1. Kemar Roofe som har haft den fula ovanan att göra en massa mål på QPR har sålts till Anderlecht och den interna skytteligan leds nu av Patrick Bamford som har gjort 10 mål


Form
Ser man till dom 6 senaste matcherna är det två formsvaga lag som möts. QPR har bara tagit 4 poäng (1 vinst, 1 oavgjord och 4 förluster) och Leeds har tagit 6 poäng (1 vinst, 3 oavgjorda och 2 förluster). Dock har Leeds matchat mot lag på den översta delen av tabellen medan QPR har missat att ta poäng av lag på den nedre halvan så Leeds får stå som ganska klara favoriter den här matchen

Hos QPR är Yoann Barbet borta någon vecka till och hos Leeds saknas Barry Douglas, Adam Forshaw och Tyler Roberts

Inbördes möten
Under 2000-talet har lagen mötts 19 gånger i seriesammanhang. För QPR har det blivit 4 vinster och 9 förluster, 6 matcher har slutat oavgjort. Mötet på Elland Road i början av november vann Leeds med 2-0


Matchens domare
Domare i matchen är 37-åriga Peter Bankes från Merrseyside. Han blev uppgraderad i somras och dömer numera både Premier League och Championship. Detta blir hans sjuttonde match sammanlagt den här säsongen och hittills har han delat ut 67 (!) gula kort, 1 rött kort och blåst 3 straffsparkar.

Det är tidig avspark igen, kl.13:30, och det verkar vara Viaplay och Viafree som sänder. Det brukar innebära att QPR+ pass endast har ljudsändning. Come On U R´s!

Jörgen Tjärnström2020-01-17 18:01:50
Author

Fler artiklar om QPR