Lagbanner
Kiyan Prince Foundation Stadium, 2021-11-19 20:45

QPR - Luton

Inför QPR-Luton
Mark Warburton har en del skador och sjukdomar att ta hänsyn till när han tar ut laget mot Luton

Inför QPR-Luton

Det kändes som landslagsuppehållet kom lägligt för QPR men trots två veckor spelledigt är det fortfarande många osäkra kort att ta hänsyn till när Mark Warburton ska ta ut laget till fredagens hemmamatch mot Luton.

Senaste omgången
QPR spelade 1-1 borta mot Blackpool i den senaste omgångången och ligger efter 17 omgångar på 6:e plats i den jämna delen av tabellen där det bara skiljer 6 poäng mellan 5:e och 15:e plats.  Det var en rätt så medioker match där vi nog får vara nöjda med 1 poäng.. Stefan Johansen saknades pga sjukdom och Luke Amos och Andre Dozzell fick aldrig grepp om mittfältet.

Blackpool gjorde tidigt i matchen mål på en hörna som dock dömdes bort. Mycket tveksamt, bollen var nog över linjen innan killen som stod offside rörde den. Istället tog QPR ledningen genom ett vackert mål av Chris Willock efter 25 min. Tidigt i den andra halvleken kom kvitteringen. Yoann Barbet misslyckades med att få bort bollen utanför straffområdet och en Blackpool-spelare rann igenom och föll enkelt vid kontakten med Seny Dieng varpå domaren blåste straff som placerades i mål vid Diengs högra stolprot. Blackpool var också närmast segern med bl.a ett stolpskott. Albert Adomah hade vår bästa möjlighet men sköt högt och snett från ett bra läge. Även om spelet inte var i närheten av 100% får man ändå vara hyfsat nöjd med 4 poäng på två tunga bortamatcher (Cardiff och Blackpool) inom loppet av 65 timmar.

Skador och sjukdomar
Det känns som om det har varit väldigt mycket skador och sjukdomar den här säsongen. Till matchen mot Luton saknas Sam McCallum (hamstring) och Andre Gray (knäproblem). Lyndon Dykes har varit på VM-kval med Skottland men inte kunnat spela pga en fotledsskada, Seny Dieng var uttagen till Senegals trupp men kunde inte åka då han testade positivt för Covid-19 så han har suttit i karantän i 10 dagar. Ilias Chair kom hem på onsdagskvällen från VM-kval med Marocko och Moses Odebayo och Jordy De Wijs dras med skador, samtliga 5 är osäkra kort inför fredagsmatchen.

Luton Town
Luton slutade på en fin 12:e plat förra säsongen med 62 poäng, detta trots att man hade ganska svårt att göra mål. Det blev bara 41 mål framåt och det var bara 5 lag som gjorde färre.  Den här säsongen har det blivit 24 poäng på 17 matcher och med det ligger dom på 11:e plats i tabellen, 2 poäng efter QPR. I den senaste omgången blev det uddamålsförlust (0-1) hemma mot Stoke. Nathan Jones är manager för Luton och han spelar mestadels 3-4-1-2.

Dom kanske inte har den där riktiga bredden men det finns ett antal spelare som jag tycker håller en bra championship-nivå. Målvakten Simon Sluga är kroatisk landslagsman, mittbacken Tom Lockyer walesisk dito. Mittfältet ser ut som en stark lagdel där “etablerade” namn som Henri Lansbury och Fred Onyedinma inte alls är självklara i startelvan och längst fram har rutinerade Cameron Jerome och Danny Hylton fått ge plats åt Elijah Adebayo och Harry Cornick som tillsammans gjort 15 mål än så länge. Enda frågetecknet inför fredagsmatchen är mittfältaren Luke Berry

Lagen har bara mötts 12 gånger i seriesammanhang under 2000-talet. QPR har vunnit 7,  förlorat 1, och 4 matcher har slutat oavgjort. Förra säsongen vann QPR båda mötena med Luton; 0-2 på Kenilworth Road och 3-1 hemma på KPF Stadium. Senaste förlusten på hemmaplan mot Luton kom i oktober 1984

Matchens domare
Domartrion består av huvuddomaren Matthew Donohue från Manchester tillsammans med assisterande domarna Philip Dermott och Paul Hodskinson. Detta blir Donohues 12:e match den här säsongen och han har hittills delat ut 37 gula och 4 röda kort. Han har också dömt 1 straff.

Avspark kl. 20:45 och då är det också deadline för “Tävling 5”, se senaste medlemsmailet för mer info. Matchen sänds på V Sport Extra och Viaplay så ingen sändning på QPR+ den här gången. Come On U R’s!

 

Jörgen Tjärnström2021-11-18 17:41:53
Author

Fler artiklar om QPR