Lagbanner
Kiyan Prince Foundation Stadium, 2024-08-27 20:45

QPR - Luton

Inför QPR-Luton

Inför QPR-Luton

QPR och Luton drabbar samman två gånger på fyra dagar. Först ut är ett möte i W12 där det handlar om att ta sig vidare i ligacupspelet

Det täta matchandet innan säsongens första landskampsuppehåll fortsätter med ligacupspel i veckan och därefter ytterligare en omgång i ligaspelet. QPR ställs mot Luton två gånger denna vecka, hemma på tisdagen och borta på fredagen.

Rangers tog sig vidare till den andra omgången genom att vinna bortamötet mot Cambridge med 2-1, medan Luton stod över den första omgången.

Gästerna är tillbaka i Championship efter en ettårig sejour i Premier League. Laget slet på tappert och hade både Burnley och Sheffield United efter sig i tabellen, men samtidigt hade man sex poäng och femton baklängesmål upp till Nottingham, som dessutom fråntogs fyra poäng under säsongen.

För att vara en klubb nedflyttad från Premier League så har det hänt förhållandevis lite med Lutons trupp under sommaren. Utöver att ett drygt dussin spelare inte fick sina kontrakt förnyade så har fyra spelare sålts. Det mest kända namnet är Ross Barkley som efter nedflyttningen flyttat till Aston Villa. Vidare så har vänsterbacken Ryan Giles värvats av Hull, anfallaren John McAtee av Bolton medan mittfältaren Jake Burger fortsätter karriären hos Rochdale i National League.

Nya i truppen är anfallarna Shandon Baptiste (Brentford) och Liam Walsh (Swansea) som bägge kommit på fri transfer. Detsamma gäller högerbacken Reuell Walters, som anslutit från Arsenals U21. Mittbacken Mark McGuinness har värvats in från Cardiff medan man dessutom gjort klart med ett säsongslångt lån av mittfältaren Tom Krauss från tyska Mainz.

Efter en försäsong med blandat motstånd med allt från Stevenage (3-0) , till danska Aarhus (1-2), följt av ukrainska Rukh Lviv (1-0), turkiska Göztepe (2-3). Därefer avslutade man med Dundee United (2-2) och Celta Vigo (1-3) innan ligaspelet drog i gång.

Här fick man en tuff start med 1-4 hemma mot Burnley följt av 0-0 borta mot Portsmouth. Här spelade man dock runt en timme med tio man efter att ha fått sin målvakt Thomas Kaminski utvisad efter två gula kort. Lördagens bortamatch mot Preston förlorades med 0-1 och laget är därmed fortfarande på jakt efter sin första vinst i en tävlingsmatch den här säsongen.

I jämförelse så har QPR gjort en bättre start på säsongen än vad Luton har. Vinsten mot Cambridge i den första omgången är den enda segern, men laget plockade en stark poäng borta mot Sheffield United förra helgen och var klart närmast segern i lördagens hemmamatch mot Plymouth. Man skulle såklart ha vunnit mot ett bottentippat lag som dessutom spelade med tio man i en halvtimme och matchens sista minuter med bara nio.

Martí Cifuentes indikerade in en intervju på klubbens officiella hemsida att han räknar med att göra en hel del förändringar i startelvan för att ha fräscha spelare tillgängliga till fredagens möte. Detta innebär troligen att flera av de spelare som inledde på bänken senast kan komma att starta och skulle Cifuentes välja att byta ut hela startelvan är det inte första gången ett lag gör det i cupspelet.

Även Lutons manager Rob Edwards räknar enligt Lutons officiella hemsida med att göra flertalet förändringar i sin startelva, vilket innebär att det blir två reservbetonade lag som ställs mot varandra på Loftus Road för hur klassiskt engelskt cupspel än kan sägas vara så är ligaspelet det viktigaste.

Domare i matchen är Leigh Doughty, som kommer att ha Greg Read och George Byrne på linjerna och Jacob Miles som fjärdedomare.

Matchen streamas på Viaplay, medan QPR+ av rättighetsskäl enbart får erbjuda radiosändning. Avspark sker på standardtiden för en vardagsmatch, 20.45.

Simon Ståål2024-08-26 22:46:15

Fler artiklar om QPR