2020-09-26 16:00

QPR - Middlesbrough

Inför QPR-Middlesbrough
Grant Hall gjorde 130 matcher för QPR. Nu kommer han tillbaka till W12 i den röda Middlesbrough-dressen

QPR hade greppet om matchen mot Coventry, men släppte in 3 billiga mål och förlorade med 3-2. Vi hoppas att försvarsspelet stämmer bättre i helgens hemmamatch mot Middlesbrough

QPR lyckades inte följa upp den fina insatsen från premiären utan förlorade på bortaplan mot nykomlingen Coventry med 3-2.

R´s kontrollerade första halvleken och hade ett stort bollinnehav utan att skapa riktigt heta chanser. 5 minuter för pausen blev Bright Osayi-Samuel fälld i straffområdet och Lyndon Dykes kunde skjuta sitt andra mål för säsongen från straffpunkten. Men två horribla försvarsinsatser från R´s just före och just efter pausen vände matchen i hemmalagets favör. QPR tryckte in 2-2 efter 75 min när Yoann Barbet gjorde sitt första mål för klubben och man fick upp hoppet om åtminstone 1 poäng, men så var det hu de här försvarsmisstagen. Två gånger i rad fick Coventry-spelarna fria lägen på hörna, men missade. Den tredje gången satt bollen återigen bakom Joe Lumley i kassen och under de resterande 5 minuterna lyckades inte R´s skapa någon kvitteringschans. Coventry behövde inte vara bra, QPR skänkte i princip bort 3 mål. Bara att hoppas att man har nött försvarsspel vid fasta situationer i veckan.

Lumley agerade osäkert i målet, iaf vid de 2 första målen. Jag har en längre tid önskat att Seny Dieng ska få chansen, inte minst sedan han i veckan skrev på ett nytt kontrakt som sträcker sig till den sista juni 2024. I backlinjen var Lee Wallace riktigt dålig och man börjar undra varför inte Niko Hämäläinen inte ens får plats på bänken? Ryan Manning har ju åtminstone offensiva kvaliteer, men får kansje inte plats innan han skriver på ett nytt kontrakt?  Nya mittbacken Rob Dickie har inte imponerat på mig och jag hade hellre sett Conor Masterson bredvid Yoann Barbet. Ozzie Kakay håller platsen som högerback. Tom Carroll var bra mot Forest men hade inte många rätt mot Coventry. Jag hade nog flyttat ner Luke Amos som defensiv mittfältare med lagkapten Geoff Cameron. På det offensiva mittfältet skulle jag sätta Ilias Chair centralt och ta in Paul Smyth på en av kanterna. Han hade en framträdande roll i det förhållandevis starka U23-lag som vann med klara 5-0 mot Ipswich i veckan. BOS får fortsätta på den andra kanten och självklart får Lyndon Dykes fortsätta som forward, även om Aramide Oteh faktiskt lyckades göra två mål i nyss nämnda U23-match.

Nu är ju inte Warburton känd för att stuva om i laget ”i onödan” och man kanske inte ska drabbas av panik efter 1 dålig halvlek av 4 som har spelats, å andra sidan så släppte vi in tredje flest mål i serien förra säsongen så det är inte utan att varningsklockorna börjar ringa igen när vi släpper in 3 skitmål mot ett bottentippat nykomlingslag. Vi får som sagt hoppas att det ser bättre ut när Middlesbrough kommer på besök på lördag.

Motståndarna
Middlesbrough var tippade att slåss om en kvalplats förra säsongen efter att ha varit just utanför topp 6 säsongen 18/19. Istället fick man kämpa för att hålla sig kvar i Chippen och det blev till slut en 17:e plats med 53 poäng, 5 poängs marginal till nedflyttning. Man hade stora problem med målskyttet och gjorde bara 48 mål på 46 matcher, sämst av alla lag

Den här säsongen förväntas Boro vara ett mittenlag och man har börjat ligan med förlust borta mot Watford (1-0) och oavgjort hemma mot Bournemouth (1-1). I ligacupen blev det förlust i andra omgången, 0-2 hemma mot Barnsley.

Nu har managern Neil Warnock fått sin ”önskespelare” då forwarden Chuba Akpom skrev på ett 4-års kontrakt i lördags. Han kommer ursprungligen från Arsenals akademi och har de 2 senaste säsongerna spelat för PAOK Saloniki. Tidigare har han varit utlånad till bl.a Brentford, Coventry, Hull, Nottingham och Brighton men aldrig visat sig vara en målgörare. Han står noterad för 31 mål på 176 matcher, men det är väl just sådana spelare som brukar hitta rätt mot QPR…

R´s förra lagkapten Grant Hall hamnade ju också i Boro och verkar ha tagit en ordinarie plats i 3-backslinjen i Warnocks 3-5-2 uppställning. Warnock själv testade positivt för Covid-19 och fick följa den senaste matchen hemma i soffan. Han är på bättringsvägen och har deltagit i lagmöte inför matchen, men kommer inte att följa med till London

Inbördes möten
Lagen har mötts 14 gånger i seriesammanhang under 2000-talet. QPR har vunnit 6 av matcherna, Boro har vunnit 7, och 1 match har slutat oavgjort. Det var förra säsongens möte på KPF Stadium som slutade oavgjort (2-2) och mötet på Riverside i Middlesbrough i juli vann QPR med 0-1 efter mål av Jordan Hugill

Domare i matchen är Dean Whitestone från Northamptonshire. Han dönmde totalt 30 matcher förra säsongen och delade under dessa ut 86 gula kort och 3 röda. Han blåste straff 6 gånger. Avspark kl.16 (svensk tid) och du kan se matchen med QPR+ Pass.