Lagbanner
Kiyan Prince Foundation Stadium, 2022-02-09 20:45

QPR - Middlesbrough

Inför QPR-Middlesbrough
Lyndon Dykes gjorde två mål i den senaste ligamatchen då QPR besegrade Swansea med 4-0. Den här gången förväntas tuffare motstånd då Middlesbrough kommer på besök.

Inför QPR-Middlesbrough

Efter helgens cupmatcher är det åter dags för ligaspelet och en intensiv månad med två matcher per vecka. Första motståndare för QPR är formstarka Middlesbrough.

QPR ställs på onsdagen mot Middlesborough i en match där tre poäng blir väldigt viktiga i toppen av Championship.

Efter lördagens förlust mot Peterborough i FA-cupen är det fokus på ligaspelet igen och det är två lag i bra form som ställs mot varandra på Kiyan Prince Foundation Stadium. QPR har fem vinster och en oavgjord på sina sex senaste matcher medan gästerna på sina nio senaste matcher har noterats för sju vinster, en oavgjord och en förlust.

QPRs manager Mark Warburton valde att vila tre av sina ordinare spelare, Sam Field, Chris Willock och Yoann Barbet, i cupen, men ställde ändå upp med en stark elva. Man dominerade stora delar av matchen, men det var hemmalaget Peterborough som via två kontringsmål tog sig vidare till femte omgången och där lottades mot Manchester City på hemmaplan. Warburton sade till media efter matchen att han behövde tänka på den kommande månadens tuffa spelschema och att det var därför trion vilades.

Samtliga tre förväntas vara tillbaka i startelvan mot Middlesbrough. Andre Gray är också tillbaka efter att ha spelat landskamper med Jamaica och förväntas återfinnas i matchtruppen. Målvakten Seny Dieng hade under tisdagen inte återvänt till London efter Senegals vinst i Afrikanska Mästerskapen och därmed kommer David Marshall troligen att fortsätta i målet.

Sam McCallum gjorde under tisdagen comeback efter den skada i lårets baksida som hållit honom ur spel sedan i oktober då U23 mötte Cardiff på bortaplan. McCallum spelade de 45 första minuterna i en match som QPR vann med 2-0, men det är inte troligt att han är tillbaka i truppen redan mot Middlesborugh, utan man väntar troligen ytterligare några dagar.

Gästande Middlesbrough kommer till London fulla av självförtroende efter att i fredags ha slagit ut Manchester United ur cupen. Detta efter 1-1 och vinst på straffar på Old Trafford.

Boro ligger inför tisdagens och onsdagens matcher på sjunde plats i tabellen och har samma antal poäng som sexan West Bromwich med en match mindre spelad. Säsongen inleddes under Neil Warnocks ledning, men då klubben i början av November gjorde klart med Chris Wilder, mest känd för att ha fört Sheffield United från League One till Premier League, så fick Warnock kliva av. Beslutet togs innan bortamatchen mot West Bromwich, men Warnock ledde ändå laget den dagen och avslutade med ett kryss.

Efter att Wilder tog över tog laget först bara en poäng på två hemmamatcher innan man fick rätt på det mesta och de nio senaste matcherna har alltså gett 22 poäng. Den enda förlusten kom för ett par veckor sedan då man föll borta mot ett annat av lagen i toppen, nämligen Blackburn.

Onsdagens match har avspark kl.20.45 och visas på QPR+. Domare är Dean Whitestone, som till sin hjälp får Mark Pottage och Lee Venamore. Rollen som fjärdedomare har tilldelats David Rock.

 

Simon Ståål2022-02-08 22:54:12

Fler artiklar om QPR