2022-08-06 16:00

QPR - Middlesbrough

Inför: QPR-Middlesbrough
Får Macauley Bonne chansen från start på lördag?

Det blev uddamålsförlust för QPR i premiären borta mot Blackburn efter klent anfallsspel. Nu väntar hemmapremiär mot ett tippat topplag, Middlesbrough FC

Det blev förlust i premiären för QPR. Blackburn vann hemma på Ewood Park med matchens enda mål, insparkat i den 34:e minuten

Det var annars QPR som var det bättre laget i den första halvleken och hade Ossie Kakays skott i den 20:e minuten varit ett par decimeter lägre hade vi haft en het kandidat till årets mål och kanske sluppit åka hem tomhänta. Ilias Chair hade en skaplig chans i början av andra halvleken men sköt utanför. En sämre halvlek av R’s och Blackburn kunde ganska enkelt stänga matchen.

Rangers hade totalt 4 avslut under hela matchen, inget på mål. Naturligtvis alldeles för dåligt. Och det är synd för det här var en match där vi skulle ha kunnat ta poäng, Blackburn imponerade inte heller

Defensivt var det inte så mycket att klaga på. Seny Dieng var chanslös på målet och gjorde ett par vassa räddningar som höll nere siffrorna.  Många på sociala medier ifrågasätter varför Beale inte spelar med Jimmy Dunne istället för Rob Dickie. Men det är en lång säsong och jag gissar att Dunne kommer att få speltid vad det lider. Ytterbackarna Kenneth Paal och Ossie Kakay godkända och där har vi ju dåligt med ersättare också. På mittfältet gjorde Stefan Johansen en bra första halvlek, men försvann efter pausen. Sam Field jobbar alltid hårt och försökte också följa med framåt. Andre Dozzell den svaga länken av dom 3. Och offensivt var vi riktigt bleka som sagt. Det är bara att inse att Chris Willock kommer att bli oerhört viktig och hoppas att Tyler Roberts blir kvitt sin skada och börjar leverera. Lyndon Dykes gjorde en svag insats, kanske hämmad av den regntunga planen. Inhopparna Sinclair Armstrong och Macauley Bonne visade mer vilja och geist

Mitt lag på lördag om jag fick bestämma skulle alltså bli (4-3-2-1): Dieng; Paal, Clarke-Salter, Dickie och Kakay; Amos, Field och Johansen; Chair och Willock; Bonne

Nu är både Amos och Willock precis tillbaka efter skadeuppehåll, så jag gissar att Michael Beale låter dom börja på bänken. Den enda spelaren som det finns frågetecken kring är Tyler Roberts.

Motståndarna
Middlesbrough slutade på 7:e plats förra säsongen, 5 poäng från play-off. Med 8 matcher kvar att spela låg dom 5:a men sedan blev det bara 8 poäng till och det räckte alltså inte till play-off.

Den här säsongen tror dom flesta att Boro hamnar bland dom 6 första trots tapp av bl.a Djed Spence som visserligen spenderade förra säsongen på lån hos Nottingham Forest (nu i Tottenham) och Marcus Tavernier (till Bournemouth). Man har värvat målvakten Liam Roberts (från Northampton), högerbacken Tommy Smith (från Stoke), mittbacken Darragh Lenihan (lagkapten i Blackburn förra säsongen) och finske landslagsforwarden Marcus Forss (från Brentford), dessutom har dom lånat in vänsteryttern Ryan Giles från Wolves och målvakten Zach Steffen från Manchester City

Manager för Boro är Chris Wilder och han ställer förmodligen upp med 3-5-2. Det gjorde han mestadels förra säsongen och också i premiären där det blev 1-1 hemma mot West Bromwich. Boro hade över 60% bollinnehav men fick bara 2 av sina 16 avslut på mål. Middlesbrough har alla spelare tillgängliga

Lagen har mötts 18 ggr i seriesammanhang under 2000-talet. Sett från vår tvärrandiga synvinkel har det blivit 8 vinster, 3 oavgjorda och 7 förluster. Förra säsongen vann vi på Riverside i augusti med 2-3 (mål av Lyndon Dykes, Chris Willock och ett självmål) och hemmamatchen i februari slutade 2-2 (mål av Willock och Ilias Chair)

Matchens huvuddomare
Huvuddomare är 28-åriga Josh Smith från Lincolnshire, assisterad av Shaun Hudson och Akil Howson. Smith dömde 38 matcher förra säsongen och delade ut totalt 141 gula och 5 röda kort.

Avspark kl 16:00 och du kan se matchen genom QPR+. .QPR har avvecklat den gamla telefon-appen och arbetet med en ny app är inte klart så vill du se och/eller höra matchen via din telefon så får du gå genom hemsidan. Hemmapremiär brukar alltid locka svenska supporters, vi på redaktionen tar gärna emot reserapporter.

Hedersgäst på Loftus Road på lördag är Chloe Kelly som avgjorde EM-finalen i söndags. Ingen har väl missat att Chloe är född i Ealing, stor QPR-supporter sedan barnsben och tidigare spelare i klubbens flick- och damlag, numera i Manchester City. Snyggt av klubben att hylla “one of our own”.