Lagbanner
2024-03-09 16:00

QPR - Middlesbrough

Inför QPR-Middlesbrough

Inför QPR-Middlesbrough

QPR gjorde en riktigt bra insats i onsdagens hemmamatch mot West Bromwich, men fick "bara" med sig 1 poäng. En tuff vecka avslutas nu med en ny hemmamatch mot Middlesbrough


QPR spelade oavgjort, 2-2, hemma mot West Bromwich i onsdags, båda målen gjordes av den f.d. WBA-spelaren Sam Field. Vi ligger just nu på 19:e plats i tabellen med 39 poäng men det är sjukt jämnt i bottenstriden. Mellan Sheffield W på 23:e plats och Bristol C på 14:e plats skiljer det bara 6 poäng. 

Jag kunde inte se matchen pga arbete men summerar jag det som har delats på sociala medier hade den nog allt. Ett snyggt mosaik-tifo till Stan Bowles på “Stan Bowles Stand” och sedvanliga applåder i den 10:e minuten på klassiskt brittiskt manér, 4 mål (jämnt fördelade), en tveksamt dömd straff som dock brändes, en solklar straff som domarna blundade för, en bicykleta av Steve Cook (av alla människor) som nickades bort på mållinjen av Darnell Furlong (såklart) och stämning på Loftus Road som inte upplevts sedan semifinalen mot Wigan för snart 10 år sedan. Den bästa matchen för säsongen enligt många och vi fick mycket beröm för vår match från WBA-håll också, både från supportrar och managern Carlos Corberan.. Så synd att det inte räckte till alla 3 poäng, men 4 poäng mot Leicester borta och WBA hemma är iaf 4 poäng mer än jag hade tippat på i SweHoops-tipset. 

Och en klar uppryckning jämfört med bortamatchen där vi iofs fick Jimmy Dunne utvisad en kvart in på andra halvlek men där hade vi 28% bollinnehav, 1 avslut (som inte gick på mål), 63 % i passningsprecision och 2 hörnor. Den här matchen hade vi 52% bollinnehav, 20 avslut (varav 6 på mål), 84% passningsprecision och 19 hörnor. Synd bara att fasta situationer fortfarande är ett sorgebarn. 

Marti Cifuentes var väldigt nöjd med spelet, men inte med utdelningen: “Övriga lag i botten tar många poäng så oavgjort var inte vad vi ville ha, men jag gläds åt spelet och stödet från läktarna. I kväll spelade vi långa stunder på en väldigt hög nivå. Andra halvlek var nog den bästa vi har gjort under min tid här. Vi spelade fantastiskt bra mot ett riktigt bra motstånd. Vi blev för passiva efter att vi hade tagit ledningen och blev straffade, men då visade vi en fantastisk karaktär. Den mentala styrkan att komma tillbaka efter två snabba baklängesmål var glädjande att se men det kom inte som en överraskning för mig. Den här gruppen har visat de senaste veckorna att de är beredda att ge allt för att ta sig ur den här situationen och kämpa för klubben”

Nu när Jack Colback har avtjänat sin avstängning är alla spelare tillgängliga inför hemmamatchen mot Middlesbrough. Cifuentes tankar inför matchen: “Det blir en tuff drabbning mot Middlesbrough som är ett riktigt bra bortalag. De har gjort näst flest mål på bortaplan efter Leicester, det visar vilka kvaliteter de besitter. Det här är en skoningslös liga. Det är nästan omöjligt att förutse resultaten varje vecka och nästan alla lag har något att spela för. Det kommer att krävas galet mycket poäng för att klara sig kvar och det visar vilken nivå ligan håller. Laget har varit fantastiskt bra de senaste matcherna men vi måste fortsätta att vara ödmjuka och inse att det är mycket arbete som återstår för att vi ska klara vårt mål”

Motståndarna: Middlesbrough
Middlesbrough går mot sin sämsta säsong på 4 år. Förutom en streak på 6 matcher i september/oktober har de haft svårt att vinna flera matcher i rad och då blir du inte mer än ett mittenlag i den här serien. Förra säsongen var det bara Burnley som gjorde fler mål men Boro tappade mycket av offensiven när spelare som Chuba Akpom, Cameron Archer och Ryan Giles försvann till den här säsongen och sådana spelare är det inte tvärenkelt att ersätta. 

Nu blev det förvisso en klar seger med 3-1 hemma mot Norwich i onsdags, men där fick också gästerna en spelare utvisad efter 30 min vilket nog hjälpte Boro att vända matchen. De ligger nu på 12:e plats i tabellen med 47 poäng på 35 spelade matcher, det är 10 poäng upp till play-off och 9 poäng till nedflyttning. 

Den tidigare landslagsmittfältaren Michael Carrick tog över som manager en bit in på förra säsongen och han spelar nästan alltid 4-2-3-1. Seny Dieng har spelat 24 matcher, släppt in 37 mål och hållit nollan 5 ggr

Mittbacken Dael Fry, vänsterbacken Alex Bangura och anfallaren Josh Coburn är skadade, frågetecken finns för högeryttern Isaiah Jones

Lagen har mötts 21 ggr i seriesammanhang under 2000-talet. QPR har vunnit 10, förlorat 8, och 3 matcher har slutat oavgjort. Vi vann bortamatchen i början av september med 2-0 efter mål av Andre Dozzell och Jack Colback. 

Matchens domare
Huvuddomare är Leigh Doughty, assisterande domare är Nigel Lugg och Mark Stevens. Doughty har dömt 23 matcher den här säsongen och han har delat ut 101 gula och 3 röda kort. Avspark 16:00 och du kan se matchen med QPR+, Come On U R’s!

Jörgen Tjärnström2024-03-08 18:49:00
Author

Fler artiklar om QPR