Lagbanner
2024-09-21 13:30

QPR - Millwall

Inför QPR-Millwall

Inför QPR-Millwall

QPR åkte ur ligacupen i tisdags när Crystal Palace vann med 2-1 på Loftus Road. Nästa uppgift är ett nytt London-derby när Millwall kommer till W12


QPR förlorade ligacup-matchen mot Crystal Palace med 2-1, Sam Field var R’s målskytt. Jag såg inte matchen men vad jag har kunnat läsa mig till gjorde vi en bra insats, inte minst med tanke på att Palace bara bytte 3 spelare i startelvan jämfört med den senaste PL-matchen. 

Marti Cifuentes bytte ut 7 spelare jämfört med startelvan mot Sheffield W och var nöjd med prestationen: “Jag är stolt över killarna. Vi var besvikna över det första målet för det har stor påverkan över matchbilden. De tog sin frispark snabbt och det är en situation där vi måste vara mycket bättre. Den är tung eftersom vi har varit bra på att försvara fasta situationer den senaste tiden. I andra halvlek gick vi verkligen för seger mot ett bra PL-lag som ställde upp med en stark elva. Jag har fullt förtroende för alla spelare. De visar på träning att de vill och kan bidra till laget, från start eller från bänken. Det är vad vi vill skapa, ett lag där alla är beredda att bidra och kan spela på en hög nivå”

Nästa uppgift är ett nytt London-derby, den här gången mot Millwall

Motståndarna: Millwall FC
Klubben grundad:1885 (som Millwall Rovers)
Hemmaplan: The Den, med plats för 20146 åskådare
Manager: Neil Harris (2:a säsongen)
Placering förra säsongen: 13:e

Nyförvärv: Lukas Jensen (målvakt, från Lincoln City), Liam Roberts (målvakt, från Middlesbrough), Japhet Tanganga (mittback, från Tottenham), Daniel Kelly (mittfältare, från Celtic), Femi Azeez (högerytter, från Reading), Mihailo Ivanovic (forward, från Vojvodina), och Macauley Langstaff (forward, från Notts County) samt lånen Calum Scanlon (vänsterback, från Liverpool), Ryan Wintle (def.mittfältare, från Cardiff) och Josh Coburn (forward, från Middlesbrough)

Spelarförluster: Målvakten Bartosz Bialkowski har lagt ner karriären, Zian Fleming är utlånad till Burnley (med en köpoption) och Kevin Nisbet som skrev på ett 3-årskontrakt inför förra säsongen var avstängd av disciplinära skäl i slutet av säsongen och är nu utlånad till Aberdeen. Dessutom har de förlorat den Montenegrinska landslagsmålvakten Matija Sarkic som tragiskt avled av ett plötsligt hjärtstopp i mitten av juni 

Förra säsongen var de riktigt illa ute. När Neil Harris tog över som manager den 21:a februari låg de på 21:a plats, 1 poäng från nedflyttning. På de 13 matcher som återstod tog de 26 poäng, bara uppflyttade Ipswich tog fler, och slutade som sagt på 13:e plats. 

De har fått en dålig start på säsongen med 1 vinst, en oavgjord och resten förluster och ligger just nu på 18:e plats, det enda laget på nedre halvan som inte har negativ målskillnad. De åkte ur ligacupen i andra omgången där Leyton Orient vann med 1-0 på The Den, så de har inte haft någon match i veckan.  

Den storväxte dansken Lukas Jensen har blivit ny förstemålvakt. Han blev vald till Årets spelare i Lincoln City i League One förra säsongen där han höll nollan 19 gånger. Mittbacken Japhet Tanganga gjorde en bra vårsäsong på lån från Tottenham och när de släppte honom skrev han på ett permanent kontrakt med Millwall. Macaulay Longstaff har öst in mål i National League och League Two de senaste åren men står hittills mållös, vi vet vad det betyder… Duncan Watmore har däremot stått för 4 mål och ligger delad 2:a i chippens skytteliga. 

Inbördes möten
Lagen har mötts 22 gånger under 2000-talet. QPR har vunnit 7, Millwall har vunnit 5, och 10 matcher har slutat oavgjort. Förra säsongen förlorade vi med 2-0 på The Den på annandag jul och vann hemma med samma siffror en knapp månad senare, målskyttar var Ilias Chair och Sinclair Armstrong

Skador & avstängningar
Hos QPR saknas den skadade duon Morgan Fox och Ilias Chair, frågetecken för mittbackarna Jake Clarke-Salter och Liam Morrison. Hos Millwall saknas Tom Bradshaw, Mihailo Ivanovic, Josh Coburn, Adam Mayer och Billy Mitchell

Matchens domare
Huvuddomare är John Busby från Oxfordshire, assisterande domare är Mark Russell och Greg Read. Busby har dömt 3 matcher den här säsongen och delat ut totalt 15 gula kort och 1 rött. Det är avspark redan kl. 13:30 och du kan se matchen med QPR+, Come On U R’s!

Jörgen Tjärnström2024-09-20 16:26:22
Author

Fler artiklar om QPR